Бактерии в урината

• 169 341
  • 423
  •   1
Отговори
# 315
Tea - fea Явно има и риск лечението да се окаже неефективно с хомеопатия и предпочете сигурният начин. 
Моята щерка е лекувана с Цек и Зинат, безуспешно за сега

Извинявам се, че извадих нещата от контекста, но явно няма сигурен начин. Tea - fea , безобразие е два пъти да е пила напразно антибиотик, писах ти на лични.

# 316
здравейте на всички.Аз искам само да ви кажа на вас майките по точно погрижете се за децата и то от сега докато не е късно и всичко е все още в началото.АЗ съм на 24 и от 10 години имам проблеми с тези бактерии,това са постоянно антибиотици,хапчета ,болници,системи и адски болки който само човек който ги е преживял би могъл да разбере.И в следствие на упоритата ешерихия коли сега съм с диагноза хроничен пиелонефрит.бременна съм в 5 месец и само преди 1 месец лежахме с бебето в болницата с 39,5 температура и антибиотично лечение.Преди около година иполовина пак ме заболя и тогава отидох на една известна докторка който ми каза да пия уроваксом(ваксина на хапчета ) 2-3 месеца и край повече няма да имам проблеми с това.Като под проблем разбирайте че мен си ме хващаше през около месец най много два и просто вече беше адски изнервящо. Май много се разписах. Исках само да ви помоля да търсите колкото се може по-бързо някой който да ви помогне и да намерите лечение и разрешение на проблема ,за да може да са ви спокойни дечицата като пораснат  bouquet

# 317
При нас само първия път се изявиха симптоми, т. е. имахме висока температура и не можеше да се установи от какво е. Следващите два пъти открихме бактериите след поредната месечна стерилна урина - абсолютно никакви симптоми! Между другото вече сме на една годинка  smile3510  party006 babydust7 . Стискайте ни палци, защото другата седмица ще пътуваме до София за преглед при доц. Лилова. Дано резултати от изследванията които направим са добри !  dontknow

# 318
evalai , Честит рожден ден на малкото съкровище, да ти е живо и здраво и да преборва бактериите ! bdbaloni baloni
С какво са ви лекували до сега?
Как би могла да помогне доц.Лилова?

# 319
  • София
Мили мами,четох темата до 8стр.Според моето педи с резултати 10^4-10^5 са гранични стойности/т.е.сме на границата/ и не предприе никакво лечение,каза да дадеме пак стерилна след 1 седмица.Става на въпрос за E.coli.Как мислите да се притеснявам ли?Възможно ли е да сме замърсили урината от не добре измито пишли например?

# 320
Мили мами,четох темата до 8стр.Според моето педи с резултати 10^4-10^5 са гранични стойности/т.е.сме на границата/ и не предприе никакво лечение,каза да дадеме пак стерилна след 1 седмица.Става на въпрос за E.coli.Как мислите да се притеснявам ли?Възможно ли е да сме замърсили урината от не добре измито пишли например?
Мисля, че ако пробата е замърсена, ще се появят друг вид бактерии - при нас веднъж така се получи, но не помня как се казваха...
По-добре не чакайте цяла седмица за нова урина, за да не се получат усложнения. Резултатът /дали има бактерии или не/ излиза на другия ден, така, че можете още днес да дадете.

Между другото - да се похваля - във вторник правихме втора МЦГ на Калина и рефлукса го няма!  Grinning След 1 год. ходене по мъките и купища антибиотици и бактерии, вече би трябвало да е минало всичко /само дето още не смея да се зарадвам  Confused/. Лилова каза да пие още 1 седмица Панцеф и след това - на 2 седмици да се изследва стерилна урина. След 3 мес. - контролен преглед и ехограф на бъбреците.
Ох, пожелавам на всички дечица да бъдат здрави!  Hug

# 321
evalai , Честит рожден ден на малкото съкровище, да ти е живо и здраво и да преборва бактериите ! bdbaloni baloni
С какво са ви лекували до сега?
Как би могла да помогне доц.Лилова?
Здравей Tea - fea, благодаря ти за пожеланията! Извинявай, че не съм ти отговорила на въпросите до сега, но нямам много свободно време. Значи това с което са ни лекували до сега е амикацин - венозно, суметролим, нелидикс. При доц. Лилова ще ходим за евентуално изясняване на причините, поради които се появяват бактериите. При нас проблема е че през определен период от време се появявят, за целта при всяко последващо появяване премахвахме някоя възможна причина ( фимоза , бъбреци...), но нямаше необходимия резултат и сега ще ходим до Лилова. С какво ще помогне? - Надявам се да открие причината за появяването им.  Ако те интересува нещо друго можеш да ми пишеш на лични. Успех в борбата с тези гадинки, дано децата ни да могат да се преборят с тях възможно по-бързо!!!

# 322
  • София
jane1, браво на Калина! Пожелавам си и  на нас, и на другите дечица такава втора снимка. Praynig

# 323
Възможно ли е да сме замърсили урината от не добре измито пишли например?
Да, възможно е. Някъде писах за това, отдавна, затова ще го повторя. Когато голямата ми дъщеря беше на 2 години пуснахме профилактично урина и излязоха някакви невероятни гадове в нея. Само един антибиотик ги лекуваше. Поисках второ изследване. Гадовете ги нямаше, но имаше други бактерии, които се лекуваха със съвсем друг антибиотик. Стараех се да взема най-стерилната урина на света, пуснах трето изследване и излязоха трети бактерии, нормални обитатели на кожата, другите бактерии, открити при предишните изследвания, ги нямаше.  Shocked Shocked Спрях с изследванията. Детето нямаше никакви видими проблеми, не дадох нищо. Оттогава, при съмнение, пускам урина в две лаборатории и чакам да видя резултатите. Детето ми не е опитно зайче.

# 324
Здравейте
Сина ми е на 6 месеца.Откриха ни Е.коли,лежахме в болница,след това Клибсиела и Протеус.Казаха ми,4е са се появили от това,4е не съм забелвала 4урката.Скоро направихме изследване стерилно само на кожата на глави4ката и се оказа 4е проблема ни е там.Някои от бактериите живеят и по кожата.В момента правя вани със смрадлика и пием Пиелосептил.Моля  ако някой е давал това лекарство да сподели.Махам и памперсите.В търговската мрежа се продават гащи4ки с пелени.Малко са скъпи но мисля,4е ще има ефект.Някоъ правил ли е микционна снимка.Ние я отказахме защото не е гаранция,4е то4но в момента на снимката ако има рефлукс ще се види при толкова малко дете.

# 325
Здравейте
Сина ми е на 6 месеца.Откриха ни Е.коли,лежахме в болница,след това Клибсиела и Протеус.Казаха ми,4е са се появили от това,4е не съм забелвала 4урката.Скоро направихме изследване стерилно само на кожата на глави4ката и се оказа 4е проблема ни е там.Някои от бактериите живеят и по кожата.В момента правя вани със смрадлика и пием Пиелосептил.Моля  ако някой е давал това лекарство да сподели.Махам и памперсите.В търговската мрежа се продават гащи4ки с пелени.Малко са скъпи но мисля,4е ще има ефект.Някоъ правил ли е микционна снимка.Ние я отказахме защото не е гаранция,4е то4но в момента на снимката ако има рефлукс ще се види при толкова малко дете.
Когато ние с Калина бяхме в болницата миналата година, направиха такава снимка на бебе на 2 месеца.

# 326
Някоъ правил ли е микционна снимка.Ние я отказахме защото не е гаранция,4е то4но в момента на снимката ако има рефлукс ще се види при толкова малко дете.

На дъщеря ми й направиха микционната снимка, когато беше на 10-11 м. и се видя рефлуксът.

# 327
  • София
нати, каква степен е рефлуксът, какво правите с лечението?

# 328
нати, каква степен е рефлуксът, какво правите с лечението?

Вече няма рефлукс  Simple Smile Причината се оказа стеноза /стеснение/ на уретрата. Оперираха я и постепенно нещата си дойдоха на място.

# 329
  • Варна
Здравейте майчета!
Моята дъщеря е на 3г и 7 месеца, след нова година започна да се напикава през деня и през ноща. След празниците пуснахме изследвания-откриха еколи над 10/5 и и изписаха да пием Зинат за 10 дни. Други оплаквания и симптоми нямаше освен напикаването, пишаше през час, два и то по много, докато кажеше, че и се пиша и се напикаваше. Сега през деня е по-добре, не се напикава, само понякога леко пишва на гащите, но напикаването през ноща остана. Антибиотика го пием от два дни и все се надявам с времето да спре и напикаването през ноща. Ставам през два 4аса да я проверявам и все не мога да я улу4а да се изпиша на гърне. Когато я проверя тя ве4е се е напишала и продължава да спи без да усети.
При някого имало ли е такъв проблем при наличие на тази бактерия? Дали ще отшуми това напикаване и ще може да се устисква повече време през ноща. Следващата седмица ще отидем и на ехограф да видят бъбреците. Дано няма друг проблем. Много съм притеснена с това напикаване и ви моля за съвети. Ве4ер я ограниаване с течностите, но не помага.
Извинявайте за дългия пост

Общи условия

Активация на акаунт