Бактерии в урината

• 169 373
  • 423
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас!
Преди месец и половина откриха на Кали бактерии в урината и ни приеха в болница с диагноза "остър пиелонефрит". Лекуваха я със системи с Амикацин, на 7-мия ден ни изписаха и от тогава е на Цек.
Преди седмица направихме микционна снимка /може и по друг начин да се казва, сещате се за какво говоря/, която показа рефлукс 4-та степен от единия уретер и 1-ва от другия. Казаха да продължим със същия антибиотик още 1 мес., след което да продължим с Фуролин.
Направихме и консултация с уролог, който потвърди лечението.
И така... ще пие лекарства около 1 год., като периодично ще изследваме стерилна урина и ще повторим снимката след нам си колко време...
Чуденката ми е дали през този период, с тази диагноза и всичките тези лекарства, може да се ваксинира детето, защото ни остана реимунизацията с Пентаксим?  newsm78
Освен това, имах намерение да се пробвам да я пусна на ясла през пролетта, но в този случай дали ще е възможно?  Thinking

# 196
jane1 здравей!
Моето дете е оперирано защото беше със ВУР- 4 степен на единия уретер, на другия беше 3-та степен. Роди се със аномалия на пикочния мехур и от там рефлукса. Разбира се ние не знаехме че има такова заболяване, в последствие, във процес на растеж се появиха и първите симптоми и се откри заболяването. Та, мисълта ми е, че са и поставени всички ваксини, без изключение.
За детската градина бих те посъветвала да си гледаш детето във къщи, поне за сега не я давай на детска градина. Само ти можеш да и осигуриш добра интимна хигиена, нали се сещаш че в някой детски градини не е на ниво.
Детето ми е на почти 4 години и аз заради това не съм я дала все още на детска, но все някога трябва да го направя и това.
А на вас в следствие на какво е рефлукса? Не ви ли предложиха операция, защото като гледам на единия уретер рефлукса е във доста висока степен?
И теб бих те поканила във темата за бъбречни заболявания при децата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241320.0  за да можеш да споделяш тревоги и хубави неща със други майки имащи дечица със проблем като на твоето детенце!  Hug

# 197
Mushanga, писах ти на лични, след това видях отговорите ти тук. Разбрах си резултатите от стерилната урина- излезе, че е чиста, казаха ми че посявките са останали стерилни. Говорих с гинеколожката си и според нея става въпрос за замърсяване на влагалището. В понеделник ще ми изследва влагалищен секрет. Малко се притеснявам, че нещата се проточиха във времето, но не знам има ли смисъл да звъня на д-р Сотирова преди да излезе резултата от влагалищния секрет. Чудя се и дали да си изследвам друга стерилна урина в друга лаборатория.

# 198
Елеонора_76, благодаря ти за бързото включване!
Не, за операция не може да се говори на този етап. Според д-р Момчилов от Пирогов консервативното лечение помага при по-голямата част от случаите и съм склонна да му вярвам. Освен това се надявам, че сме хванали проблема по-навреме...
А при вас когато поставяха ваксините, беше ли открито вече заболяването, пила ли е лекарства през това време или това стана по-късно?
Притеснявам се лекарствата да не окажат влияние на действието на ваксината или на реакцията от нея...  Confused
Ще се консултирам и с лекарите, но реших първо тук да попитам.

# 199
Чуденката ми е дали през този период, с тази диагноза и всичките тези лекарства, може да се ваксинира детето, защото ни остана реимунизацията с Пентаксим?  newsm78
Освен това, имах намерение да се пробвам да я пусна на ясла през пролетта, но в този случай дали ще е възможно?  Thinking

Моята Калина имаше везикоуретрален рефлукс и е оперирана от стеноза на уретрата, но й поставиха всички ваксини на време. Не сме отлагали нищо. Дали да сложите и последната ваксина е най-добре да уточниш с лекуващия лекар на детето.

По отношение на яслата - споделям мнението на Ели и не мисля, че ще е много удачно да я пускаш  Thinking

# 200
Притеснявам се лекарствата да не окажат влияние на действието на ваксината или на реакцията от нея...  Confused

Калина пиеше Фуролин, когато й поставиха последната ваксина и не е имало проблеми.

# 201
jane1 да! Беше открито заболяването, пиеше вече и Фуролин (профилактично) и и поставяха ваксините. Моето дете е оперирано от доктора който споменаваш!  Peace
Нати  Hug

# 202
стерилната урина на моето бебче е с високи стойности на бактерии.Преди 10 дни ни изписаха антибиотик-зинат,но не ни помогна.Сега резултатите са още по-лоши дори.Моля да ми кажете вие какви антибиотици сте давали?Какво да правя?

# 203
  • Mediterraneo
Не е важно кой какви АБ е давал, а какво показва антибиограмата  Naughty Зинатът според нея ли беше изписан?

# 204
  • София
стерилната урина на моето бебче е с високи стойности на бактерии.Преди 10 дни ни изписаха антибиотик-зинат,но не ни помогна.Сега резултатите са още по-лоши дори.Моля да ми кажете вие какви антибиотици сте давали?Какво да правя?

При нас според антибиограмата също беше изписан зинат и помогна за една седмица се изчисти детето....
Вие пускали ли сте антибиограма изобщо или педито ви на метода с пробите е изсписала зината?

# 205
Интересното при нас е,че не ни направиха антибиограма,а направо ни изписаха този антибиотик.Дано този път да изчезнат тези бактерии-всичко зависи и от организма на детето.

# 206
  • София
Не е интересно, а е непрофесионално.....преди да почнете нов АБ поискай да направят.

# 207
  • Mediterraneo
Интересното при нас е,че не ни направиха антибиограма,а направо ни изписаха този антибиотик.Дано този път да изчезнат тези бактерии-всичко зависи и от организма на детето.

Всичко зависи от организма, но когато е изписан правилният АБ, шансовете са повече. Не се чудя, че бактериите си стоят, стреляно е на посоки  Tired

# 208
Не е интересно, а е непрофесионално.....

Абсолютно! Така бактериите могат да станат дори резистентни  Thinking

# 209
стерилната урина на моето бебче е с високи стойности на бактерии
Thinking Наистина интересно... Как така? Изолирането на каквато и да е бактерия във урината върви със направа на антибиограма?! Как така при вас няма направена?!
Или Зинат-а са ви го изписали преди резултата от урината? Странна работа  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт