Бактерии в урината

• 169 325
  • 423
  •   1
Отговори
# 255
simpatiuh4e не е нужно да пиеш антибиотик, щом Е. coli  е в толкова ниски стойности, освен ако нямаш сериозни оплаквания, като парене, болки при уриниране, често уриниране.

# 256
Днес се зарових отново в тази тема и съм заинтригувана от развоя на нещата при Mushanga и хомеопатията. За съжаление, тя не е регистрирана и не мога да й пусна ЛС.  Sad
Моля те, ако още четеш форума, разкажи малко подробности за лечението на детето или ми пиши на лични!  Praynig

# 257
simpatiuh4e не е нужно да пиеш антибиотик, щом Е. coli  е в толкова ниски стойности, освен ако нямаш сериозни оплаквания, като парене, болки при уриниране, често уриниране.
Често уриниране имам от началото на бременността, но аз и пия и много течности-повече от 2-3 литра само вода и отделно сокове и други. Парене ми се случва да имам, но веднъж ми запари, после един два месеца не, после пак ми запари за един ден после седмица -не. Чудя се дали да си взема Неоренал или четох за едно прахче Монурал ( това е вече АБ) , което ставало за бременни и се пие еднократно  newsm78
Някой може ли да даде съвет защото стойностите наистина са ви ниски и не ми се ще да се тъпча ей така  Thinking
Предварително благодаря   bouquet

# 258
Здравейте, бременна съм в началото на девети месец и ми откриха Ешерихия коли по малко от 10 на трета степен.

При такива стойности не се пие антибиотик.

# 259
Здравейте, момичета!
 Искам и аз да се включа в темата ! В урината на моя син има песъчинки. Взех направление за изследване на урината и в понеделник ще го правим, но съм доста притеснена. Дали се касае за бактерий или може да е нещо по-сериозно? Моля ако има някоя от вас, която да има някаква представа да пише! До понеделник само за това ще мисля!  Sad
 Сестрата в яслата ми обърна внимание, аз не бях забелязала.

# 260
Може ли някой да ми припомни какво представляваха ентерия колите... не претендирам, че се казват точно така
Имам някакъв спомен, че се причиняват най-често от външно замърсяване...  Thinking
Калина вдигна Т 38,5 в сряда следобед, през нощта - също, а вчера по някое време имаше за кратко 37. Веднага дадохме стерилна урина /от 1 мес. пие Панцеф/ и казаха това. Понеже я чаках 2 часа да се изпишка в колектора, възможно е да се е разлепил частично и така да сме замърсили пробата...  Praynig

# 261
Здравейте, бременна съм в началото на девети месец и ми откриха Ешерихия коли по малко от 10 на трета степен.

При такива стойности не се пие антибиотик.

# 262
И аз да се включа в този сайт. Регистрирана съм от няколко часа, а от три дни разбрах че съм бременна. И как стана това - от 19.04 подържам фибрилна температура 37-37.5. Към 20.05 ходих на ли4ната и тя реши че е вирусна инфекция само от един поглед на гърлото. Пих Вирус стоп. Пусна ми пълни изследвания - кръвна картина и урина. Абсолютно всичко беше в норма само за урината пишеше 4е има наличие на бактерии. И лекарката без да ми пуска стерилна урина за уточняване на бактерията ми изписа Цитерал -АБ от групата на ципрофлоксацина ( не съм сигурна как се изписваше) Пих го 5 дни , като 5 дни след това разбрах 4е сум бременна. И понейе не беше планирано и не подозирах сега се притеснявам че този антибиотик може нещо да е навредил на плода. В листовката му пише че е противопоказен за бременни и кърмене. Като питах личната тя само ми повтаря да не съм мислела за това всичко щяло да е наред аз да не съм мислела само.....имам 4уството че се държи с мен като малоума. Мисля , че имам правото да знам какъв риск има и сама да взема решението. Възможно е и наистина да няма никаква опасност но отговор от типа " ти си бременеи и не мисли за това " не ме успокоява по никакв на4ин.
 Затова ви пиша на вас мили мами да споделите  ако е възможно на какво могат да се дължат тия бактерии и дали наистина са нормални за бременните както ми казват познати медицински лица. И дали знаете нещо за риска от Цитерала и има ли такъв изобщо:)

# 263
Цитат
Действа бактерицидно като потиска репликацията на бактериалната ДНК и протеиновата синтеза, с което се прекратява размножителната способност на микроорганизмите.
Тъй като той се вмества в репликацията на ДНК, то теоретично е възможно да доведе до проблеми в плода. Поискай мнение и от друг специалист или АГ  или педиатър, но мисля че ако не е първа и многоочаквана бременност , може да я прекратиш. Съжалявам за казаното, предполагам че ще се натъжиш. Thinking

# 264
  • София
Момичета, имате ли актуална информация дали Буева все още работи със здравната каса, или приема само на частно във Втора Градска?
Когато звънях в поликлиниката, ме прехвърляха 100 пъти от телефон на телефон, и накрая някаква лекарка ме уведоми, че вече не работи със здравната каса. Но пък на регистратура не знаеха, което е леко озадачаващо.
Искам да направя профилактичен преглед на детето, а в Токуда часове с направление има чак след месец и нещо. А при Лилова частният преглед + ехограф, вече е 80 лв, което ми се вижда множко.
Имате ли идея какви са цените в момента за подобен преглед на частно при Буева?

# 265
Момичета, имате ли актуална информация дали Буева все още работи със здравната каса, или приема само на частно във Втора Градска?
Когато звънях в поликлиниката, ме прехвърляха 100 пъти от телефон на телефон, и накрая някаква лекарка ме уведоми, че вече не работи със здравната каса. Но пък на регистратура не знаеха, което е леко озадачаващо.
Искам да направя профилактичен преглед на детето, а в Токуда часове с направление има чак след месец и нещо. А при Лилова частният преглед + ехограф, вече е 80 лв, което ми се вижда множко.
Имате ли идея какви са цените в момента за подобен преглед на частно при Буева?
Аз също опитах да запиша час при нея /в частния кабинет/, но ми каза, че е в отпуск до 06.07.
Нямам представа каква е таксата, обаче...  newsm78

# 266
Цитат
Действа бактерицидно като потиска репликацията на бактериалната ДНК и протеиновата синтеза, с което се прекратява размножителната способност на микроорганизмите.
Тъй като той се вмества в репликацията на ДНК, то теоретично е възможно да доведе до проблеми в плода. Поискай мнение и от друг специалист или АГ  или педиатър, но мисля че ако не е първа и многоочаквана бременност , може да я прекратиш. Съжалявам за казаното, предполагам че ще се натъжиш. Thinking
не е така.

# 267
tonev кажи ми, много ли е сериозно това с протеуса? Като прочетох само от другите постове, колко антибиотик са сменили майките и пак не изчезва........Аз се надявам със следващият по-силен антибиотик да отмине. И от какво в крайна сметка се появява това чудо, аз ли съм направила нещо неправилно при грижите за бебо или какво? Спазвам много добра хигиена /чак се вманиачавам/
   Вярно ли е, че е вродено и се израства с възрастта?
нищо от това не е вярно. направете ехография. пуснете нова посявка. лекуваите със сериозен антибиотик поне за 10 дни. ако има други неща -рефлукс, клапи обсъдете нужното лечение. как се хваща? няма значение вече...  прекалена хигиена не е нужна.

# 268
Здравейте!
Днес ни откриха Протеус Мирабилис в урината. Гледаха дъщеря ми на ехограф и педиатърката каза, че единият бъбрек задържа малко урина. Попитах я дали трябва да направим цистоскопия, за да видим има ли рефлукс и ми каза, че трябва да изчистим първо бактериите, за да не вкараме инфекцията навътре. След това се правели и кръвни изследвания, за да се види дали бъбреците ще понесът контрастното вещество.
Прочетох цялата тема, но останах с впечатлението, че тази цистоскопия се прави преди да се започне лечението с антибиотик. Може ли някой да ми разясни какъв е редът и какво представляват двата вида цистоскопии?

# 269
Здравейте!
Днес ни откриха Протеус Мирабилис в урината. Гледаха дъщеря ми на ехограф и педиатърката каза, че единият бъбрек задържа малко урина. Попитах я дали трябва да направим цистоскопия, за да видим има ли рефлукс и ми каза, че трябва да изчистим първо бактериите, за да не вкараме инфекцията навътре. След това се правели и кръвни изследвания, за да се види дали бъбреците ще понесът контрастното вещество.
Прочетох цялата тема, но останах с впечатлението, че тази цистоскопия се прави преди да се започне лечението с антибиотик. Може ли някой да ми разясни какъв е редът и какво представляват двата вида цистоскопии?
казаното е коректно. явно лекарката е специалист.

Общи условия

Активация на акаунт