Бактерии в урината

• 169 281
  • 423
  •   1
Отговори
# 285
Откриха ми Ешерихия коли 10^5 в урината. Не искам да пия АБ докато съм бременна.  До какво може да доведе нелекуването им?

# 286
Откриха ми Ешерихия коли 10^5 в урината. Не искам да пия АБ докато съм бременна.  До какво може да доведе нелекуването им?

До лоши неща, затова се лекувай! До забавяне развитието на плода, преждевременно раждане и др. подобни. При мен нелекуването доведе до това, че като се роди дъщеря ми не изплака - дробчетата й не се разгърнаха веднага и беше на кислородна палатка, плюс левкоцитоза /завишени левкоцити/ и антибиотик още от раждането  Tired Знам и за по-тежки увреждания, тъй че лекувай се.

# 287
Да, лекувай се. Аз съм ЗА хомеопатията като лечение, но когато бях бременна, се усъмниха за бактерии в урината. Дори хомеопатът ми каза, че няма да мине без антибиотик именно, защото съм бременна и не бива да се рискува. Чудесно се получи, защото дадох стерилна урина в две лаборатории, оказа се чиста, без бактерии и ми се размина. Но - явно да пиеш антибиотик сега би била по-малката вреда. По принцип не ползвам антибиотици и беше шок за мен, че трябва да ги пия, докато съм бременна, добре, че се размина. Ако нямаш оплаквания, пусни пак стерилна урина, много често грешат. И непременно - антибиограма.

# 288
Когато сина ми беше на 4 месеца му откраха клепсиела, пихме Цек и изчезна. Преди няколко дни пуснахаме профилактично стерилна урина и сега пък имаме протеус, вече сме на 6. Аман от тия бактерии ooooh! Нали уж като се излекуват успешно не би трябвало пак да се появяват Thinking Някой има ли представа протеуса по упорита ли е от клепсиелата? И възможно ли е да има такава поради това че не измих чурата на мъника преди да го изпишам? Също искам да питам мамите от Варна вярно ли е че доц. Близнакова не работи със ЗК, че ми писна вече да давам по 40лв. на преглед!

# 289
И възможно ли е да има такава поради това че не измих чурата на мъника преди да го изпишам?

Не.

Няма никаква гаранция, че като се излекуват успешно няма да рецидивират отново.
Може да има причина за тях, тъй че ако се повтарят често бактериалните инфекции, трябва да се направят допълнителни изследвания.

# 290
  • София
Здравейте. Моля, Знаещите за съвет. Диагнозата на дъщеря ми е Остеомиелит на хумерос(възпаление на костния мозък на ръчичката) Поставиха я преди 2 седмици в Пирогов. Причинител е Стафилококус Ауреос. Биха ни венозно 7 дена линкомицин. Сега пием бисептол/sumetrolim-2*9мл дневно/Казаха, че лечението трябва да продължи най-малко месец. Изолираха и в стерилната урина - Ешерехия коли - 10 на 4-та степен. Чувствителни са също на Бисептол. Смятате ли, че този медикамент е подходящ за това заболяване? Чета във форума, че "сериозни заболявания не може да се лекуват с Бисептол". Моля Някой, ако има повече информация за това заболяване или има личен опит(боледуват предимно деца) да ми пише на лични или да пусне линк, за което благодаря.

# 291
Изолираха и в стерилната урина - Ешерехия коли - 10 на 4-та степен.

Не подлежат на лечение, щом са на такава степен. Лекуват се само когато са 10^5 степен. В смисъл, степента е много ниска и не е нужно да се пие антибиотик.

# 292
  • София
mmmilema и аз знам , че под 5 степен не се лекуват бактерийте и не са опасни....
А бисептола....аз съм много зле настроена към този препарат...може би защото познавам хора направили тежки алергии към него...та малко ме е страх от него като цяло....
А възпаление на костния мозък на ръчичката ми звучи по-сериозно отколкото Е-колите....иначе...не знам какво са ти казали лекуващите й лекари...но поред мен е логично след курса на лечение с този АБ и урината да се изчисти....може би като прекратите приема  да пуснете още една стерилна урина и да видите дали се е повлиало???

# 293
Пак да попитам нещо, ние още се влачим с протеуса, възможно ли е детето да има бактерия, а да няма никакви признаци за това, да няма температура? Всъщност какви са другите признаци? Някой може ли да ми каже?

# 294
може да доведе до пиелонефрит за теб и пак да пиеш антибиотик - ти избираш

# 295
3m вече избрах Аугментин  Tired и бактериите изчезнаха, към момента няма проблеми. Дано и за напред е така.

# 296
Здравейте момичета Stop и аз да се включа с въпросче,за да не пускам нова тема.
Аз страдам също от цистит,но не мога да определя какъв точно.
При всички положения е хроничен,но ми се струва,че е и още нещо което лекарите не могат да дефинират.Става въпрос,че аз го имам непрекъснато,а не 3 пъти в годината(което го прави вече хроничен).Ако не пия вода  непрестанно, усещам страхотно парене отвътре,после  докато пишкам; ако не съм ставала през ноща да уринирам,както и след полов акт....Пускала съм много изследвания,но всичко е наред.

Моля Ви,ако някой е чувал за нещо подобно да сподели.Търсила съм каква ли не информация,но не съм попадала на случай като моя,а лекарите казват-"нищо ти няма,пий вода".
 Cry Confused Embarassed

# 297
  • София
Здравейте момичета Stop и аз да се включа с въпросче,за да не пускам нова тема.
Аз страдам също от цистит,но не мога да определя какъв точно.
При всички положения е хроничен,но ми се струва,че е и още нещо което лекарите не могат да дефинират.Става въпрос,че аз го имам непрекъснато,а не 3 пъти в годината(което го прави вече хроничен).Ако не пия вода  непрестанно, усещам страхотно парене отвътре,после  докато пишкам; ако не съм ставала през ноща да уринирам,както и след полов акт....Пускала съм много изследвания,но всичко е наред.

Моля Ви,ако някой е чувал за нещо подобно да сподели.Търсила съм каква ли не информация,но не съм попадала на случай като моя,а лекарите казват-"нищо ти няма,пий вода".
 Cry Confused Embarassed

Звучи много странно. Посещавала си нефролог, нали? А правила ли си си микробиологично изследване за гъбички?

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 12:03 от catty m

# 298
А правила ли си си микробиологично излседване за гъбички?

Хм, и аз за гъбички си помислих  Thinking

# 299
Да,да..правила съм изследвания. Embarassed
Микробиология-чиста,хламидия-отрицателна,микоплазма,токсоплазмоза-отрицателни,Урина-стерилна.
При нефролог-ехограф.Каза ми,че имам възпалена лигавица на пикочния мехур т.е. хроничен цистит и малко песъчинки и кристали,които всеки човек има.
Според вас това причини ли са да съм в това състояние,чувствам се ужасно подтисната....просто незнам какво да правя??? Cry

Общи условия

Активация на акаунт