Хайде на театър- №19 🎭

• 1 870
  • 58
  •   3
Отговори
# 45
Постановки от този вид разбираемо са “love and hate”.  По същия начин варират оценките и за Глембаеви, и за Венецианският Търговец. Никога не могат да съберат еднозначни мнения.

# 46
  • софия
Гледахме Театър. Много ми хареса (особено след "Жената-конбини") - класическа, английски хумор, чудесни актьори, динамична сценография и Бойка Велкова - красива фурия.

# 47
Аз да попитам за постановки в ТБА.
Какво ще кажете за:
Балдахинът
Две обиколки на парка
Стъпка по стъпка

# 48
Какво ще кажете за:
Балдахинът
Две обиколки на парка
Стъпка по стъпка
И трите ми харесаха на мен.

# 49
Мисля че във всички спектакли, в които участва, ще го сменят, за да не падат. В "Опит за летене" знам, че Христо Терзиев ще е на негово място.

Вие сериозно ли?! Валери Йорданов не е болен!

Цитирам Валери:
 ·
Току що "КАРАКОНДЖУЛ" беше махнат от програмата на НТ "Иван Вазов" и за 21-ви, когато нямаше проблем да се играе.
Няма го в "Март", предполагам - ще го махнат и в "Април" и нататък... Най-гледаното от Камерните представления в НТ "Иван Вазов" в момента. Както стана с "ХЪШОВЕ" на Ал. Морфов. "Тихо и до смърт".
Г-н Василев, "Личността ИМА значение".

От мои приятели в театъра знам, че Валери Йорданов има сериозни проблеми с гръб/кръст. Преди известно време пак имаше такива проблеми и доста представления с негово участие паднаха тогава.
Но Караконджул ще се играе февруари и април, има си го в програмата. Не знам защо Валери толкова обича да влиза в ролята на многострадалната Геновева... Някак все си мисли, че всички са срещу него. А какво да кажат тогава актьорите за постановката "Теремин", която от месеци не се играе? Там не участва Валери. И никой няма информация защо не я слагат в програмата (въпреки, че салонът също беше пълен всеки път). Не всичко е лично.

Цитирам отново Валери:
И... след публикацията ми тук - веднага върнаха в програмата. "Караконджул". Даже ми звъннаха да ми се карат...

По въпроса за "Теремин" - това е пълна тъпотия постановка, гледала съм я, едвам я издържах. След антракта залата се изпразни. На Вас лично хареса ли Ви?

Ще споделя тук за всички, защото излиза, че Валери е най-голямата жертва, а това не е така.
Програмата на театъра се изготвя мноооого време преди да бъде публикувана и се разпраща на всеки, който работи в театъра. Тъй като имам привилегията и аз да имам достъп до вътрешната програма преди вие да я видите на сайта, ще дам разяснение.
Тъй като Валери е имал сериозни проблеми и не се е знаело дали и кога ще се възстанови, съответно представленията за февруари са били доста на кантар и за да не паднат, вкарват други актьори. Относно защо няма "Караконджул" през Март месец - Валери удобно премълчава, че една огромна част от месец март залата ще е заета за репетиции на новия спектакъл "Различният" (който не вярва, мога да му пратя скрийншот на програмата, за да се убеди). Относно Април - Караконджул присъства в програмата и не е махан. Също мога да пратя скрийншот. А също и добавям, че ще има премиера на друго представление тогава, съответно ще има и репетиции на сцената и отново немалка част от месеца залата ще е заета.

Също ще добавя и, че преди години, когато Валери орева всички медии и си бръсна главата в знак на протест и не знам си още какво беше, той ИМАШЕ ПРАВО да напусне театъра и да си работи другаде. Но той ИЗБРА да остане и да работи там. И се изкарва като най-голямата жертва. А това НЕ Е ТАКА!

За "Теремин" - на мен ми хареса, леко и приятно представление беше.

# 50
buldoka1, 🤍
Няма какво да доказваш на никого тук. Винаги информацията, която споделяш, е полезна и точна. Абсолютна привилегия. Благодаря за нея.

Маниерът на Йорданов е покъртителен. И друг път е ставало дума какво си позволявя на сцената, точно дори при аплодисментите на този спектакъл – провокативни надписи върху тениски, събличания… Към това и дежурни хапливи подмятания в социалните медии. Като гневен тийнейджър.
Правописът му е срамен. Подмятанията – грозни. Отношението към Василев – подсъдно. Няма явно кой да му каже, че си проси призовка за клевета и въобще – уронване на авторитет. Ако загуби близо 2 години в дела и поне 2500 евро + около 1500 (за адвокат и съдебни разноски), току-виж разбере някои неща.

Играта му в Караконджул е перфектна. Постановката е чудесна. Не отива да хвърля такава сянка върху нея.

# 51
Какво ще кажете за:
Балдахинът
Две обиколки на парка
Стъпка по стъпка
  Първата е третата са приятни, но не отивайте с големи очаквания!

# 52
Вече не се впечатляваме, че и жена му участва 😄

# 53
Взех си билети за "Богът на касапницата" и за "Когато гръм удари...". Голямо умуване падна за местата, защото най-добрите според мен бяха изкупени, но се надявам все пак да виждаме и да ни хареса.
Много се чудя дали да взема за "И верният отговор е", но честно казано, цените ме спират.

# 54
Двете най-добри постановки в НТ, а за местата не се притеснявайте: в камерна зала е по-добре от по- задните редове.

# 55
  • Sofia
Ами, да се изкажа за Хеда Габлер...много ми хареса!
Може би отидох с ниски очаквания, но това се оказа една от най-динамичните и интересни постановки, които съм гледала напоследък, даже бих я нарекла смела (и аз организирам разни неща и не мога да не си мисля за 1500-те неща, които можеха да се объркат в тази динамика).
Темата..да, не е приятна, но изцяло ме погълна динамиката и историята. Радвам се, че отидох. В нито един момент не ми беше скучно. Аз определено бих я препоръчала на всички, които харесват изненадващите режисьорски решения и това да не можеш да предвидиш как ще се развие постановката.
Ана Пападополу ми беше най-убедителна, тя играе не само с думи и лице, но и с цялото тяло, страхотна!
Останалите също ми харесаха, най-малко Радина. Да, ролята й подхожда и въпреки това пак е рецитираща, напомня ми дете в спектакъл, което бърза да си каже репликата. Всеки път е все една й съща с редки проблясъци.
4/5 за мен.

# 56
За Хеда Габлер още в самото начало се казва, че ще се самоубие, тоест няма изненадващо развитие.
Повече на пиеси от Ибсен мисля да не ходя. Не го разбирам и съответно не мога да го харесам.
Гледала съм и други скандинавски пиеси, все някакви презадоволени хора представят, които са нещастни. Аз не мога да разбера от какво им е тъгата?

# 57
  • Sofia
Не съм се фокусирала върху това, а върху действията на останалите пресонажи, те ме изненадаха. Но, не искам да спойлвам и даже предлагам да сложите своя коментар в скрит текст, понеже според мен спойлерите развалят удоволствието от всяка постановка.

# 58
Не съм гледала все още Хеда Габлер, но със сигурност предпочитах да не съм прочела предварително какво се случва на финала…

Общи условия

Активация на акаунт