Мътнина /плаващи мътници в стъкловидно тяло.

• 165
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
На 32 години съм и преди около месец почина човек от семейството ни. Няколко дни вдигах леко кръвно и на нервна почва се чувствах зле с подкосени крака и въртене на главата, от тогава виждам и плаващи мътници в двете очи. Представляват точици или лентички накъдрени. Вчера бях на очен преглед, натъжава ме това,че няма лечение. Направих тази тема за да се окуражим и да си споделим има ли надежда за подобрение? Много ми е ново и много ме дразни и депресира това положение. Моля и за мнение за добър специалист във гр.Варна. Всичко по темата е добре дошли. Изписаха ми витроген и това е.

# 1
Свиква се. Като престанеш да им обръщаш внимание, няма да ти правят впечатление. От опит го казвам.

# 2
Абсолютно подкрепям мила1331. Преминаваш през нещо, през което сме преминали и ние. Свиква се. Ще престанеш да ги забелязваш и ще продължиш да си живееш живота. Горе главата. Във Варна специалисти много, но никой няма да ги заличи. Ще са си там, като доказателство от една страна за тленността на тялото ни, но от друга че има неща, които не ни убиват, а  ни правят по-силни.

# 3
Благодаря за подкрепата! Дано се включат повече хора!

# 4
Щом са ти прегледани ретините и с тях всичко е наред, явно се е отделило стъкловидното тяло и оттам има мътнини. Досадни, но не опасни. И наистина мозъкът свиква.

# 5
Мътнините - точици, продълговати неща, се явяват предимно, когато се загледате в светли обекти - например синьо небе, бял екран на компютър, сега зимата в снега особено в слънчево време.
Това е нормален процес на остаряване на очите. Те не се появяват изведнъж, просто явно сега сте обърнали внимание.
И не е задължително свързано с отлепяне на стъкловидното тяло.
Наричат се Eye Floaters или медицинското наименование Миодезопсия. Има доста информация, клипчета, как да се подобри състоянието и какви добавки са подходящи.

# 6
Аз ги получих,след лазерна корекция на зрението преди 13г. В началото много ме притесняваха,но както казаха дамите,после мозъка свиква и няма да обръщате внимание.

# 7
И аз имам. Първо на едното око, след силна кашлица от неидентифициран вирус.
После и на другото, там не разбрах от какво, просто се появиха, даже със светкавици, които пък повече от година ги виждах.
Но за моята възраст е нормално, обаче на 32 ми се струва доста рано.
Пих Корполин, даже и в момента го пия. Витроген също. Не изчезват. Тя и лекарката ми така, ако ми се дават пари за добавки, да пия.
Свиква се. Хубавото е, че избледняват с времето.
Трябва от резки движения и вдигане на тежести да се пази човек. Доколкото може.

# 8
  • Русе
И аз имам отпреди 20г.на едното око. Откриха ги, когато бях на около 30г. Изобщо не знам как се е появила. На всеки преглед ме питат, дали съм си удряла окото. Не помня да съм го удряла. Толкова съм свикнала с мътнините, че не им обръщам внимание.

Общи условия

Активация на акаунт