Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ти, на мен ми вдигнаха двойно дозата еутирокс и включихме прогестерон от днес, дано пък не спадне много. Но като се прибера в България (сега действаме в Турция), мога да пусна веднага 1 проверка, защото докторът ми поръча контрола да пусна чак след месец.

# 511
Леда, не исках да те засегна. За съжаление никой тук не си избира проблемът с който е. И ние не сме искали тежък мъжки фактор, и аз не съм искала да имам 5 аборта, ама никой не ни пита. Просто казах, че няма как спирането на ембриона да е от МФ, защото вие такъв реално нямате. Петте стимулации показват проблем с развитието и качеството на яйцеклетките. Надявам се за толкова години сте сменили поне доктор или клиника, защото при много момичета се оказва и това проблем. Едни и същи схеми, едни лекарства и накрая пак задънена улица.
Виж в Тик-ток сем. Пазини ( Pasinis). Жената беше с много тежка ендо, кисти, 7 години борба. Накрая й приложиха протокол с вадене само на Я, после оплождане и всичко замразиха. Не знам по каква схема беше, но имаха 5 замразени с ПИД ембриони, а преди това не стигаха и до трансфер дори. Вече имат и детенце. Та, чудеса се случват явно. Просто ние сме на опашката. Хората много се мъчиха, но накрая успяха.

# 512
Благодаря Ви за споделения опит, момичета! Толкова сте полезни!
Аз бях 5 дни на Летр0зол, сега 3 дни Мери0ферт, блокираща инжекция и двоен тригер. В понеделник ми е пункцията. Доктора каза, че очаква 2-3 яйцеклетки, един ембрион да направим, дай Боже 2 🙏

Кажете ми, моля, ако замразят ембрион на ден 3, могат ли преди трансфера да го размразят и култивират до ден 5 или не е добра идея и е по-добре да се върне на ден 3?

# 513
Симона, ако правите свеж трансфер няма нужда от замразяване. Ако е замразен, чувала съм за такова култивиране, но няма гаранция дали ще оцелее до ден 5 ембриона. Защо да го замразявате на ден 3, ако ще го чакате до ден 5? Не е ли по-добре направо на ден 5 ЗЕТ?

# 514
Симона, ако правите свеж трансфер няма нужда от замразяване. Ако е замразен, чувала съм за такова култивиране, но няма гаранция дали ще оцелее до ден 5 ембриона. Защо да го замразявате на ден 3, ако ще го чакате до ден 5? Не е ли по-добре направо на ден 5 ЗЕТ?
Няма как. Падат се почивни дни и няма кой да ми ги култивира до ден 5 в момента.
Следващите пункции вече ще са до ден 5 култивирани от самото начало.

# 515
Симона, аз бих върнаха на свежо ако условията след стимулацията са добри. Морулите не са много стабилни на замразяване и размразяване (естествено зависи изцяло от ембриона дали е читав)

# 516
Не, не, Salsera, не си ме засегнала! Ни най-малко! Моля те, не си мисли така. Всъщност, аз съм благодарна на заболяването си, защото ми даде много по-различна гледна точка. Защото оценявам живота много повече. Защото ме срещна с такива прекрасни момичета като вас! Защото никога няма да приема живота и, дай боже, децата си като даденост.
Но да, все още имам моменти, в които се ядосвам, че въпреки огромните ми усилия, няма резултат.
За сем. Пасини съм чела и съм гледала доста от видеата им. Тя е с по-лека форма на заболяването от моята, но да, доста си приличат историите ни. Аз също имам операция в чужбина, доста скъпа, понеже в България никой не правеше такива (и още не се правят), а вече имах една неууспешна българска операция.
Да, сменихме доктора, тъй като предишният ни след първата стимулация, в която извадиха две незрели яйцеклетки, той каза: донорска яйцеклетка.
А на мен ми беше рано. С новия лекар имаме вече 3 стимулации, и трите коренно различни. Ние също сме с план водене и замразяване, просто не остава какво да замразим.
Иначе, да, пестим пари с идеята да направим последен опит тук и ще ходим в Турция. Вече сме били на консултация там и имаме набелязана клиника и екип.
Не знам, дано някога имаме шанс.

Леда, не исках да те засегна. За съжаление никой тук не си избира проблемът с който е. И ние не сме искали тежък мъжки фактор, и аз не съм искала да имам 5 аборта, ама никой не ни пита. Просто казах, че няма как спирането на ембриона да е от МФ, защото вие такъв реално нямате. Петте стимулации показват проблем с развитието и качеството на яйцеклетките. Надявам се за толкова години сте сменили поне доктор или клиника, защото при много момичета се оказва и това проблем. Едни и същи схеми, едни лекарства и накрая пак задънена улица.
Виж в Тик-ток сем. Пазини ( Pasinis). Жената беше с много тежка ендо, кисти, 7 години борба. Накрая й приложиха протокол с вадене само на Я, после оплождане и всичко замразиха. Не знам по каква схема беше, но имаха 5 замразени с ПИД ембриони, а преди това не стигаха и до трансфер дори. Вече имат и детенце. Та, чудеса се случват явно. Просто ние сме на опашката. Хората много се мъчиха, но накрая успяха.

# 517
Симона, аз бих върнаха на свежо ако условията след стимулацията са добри. Морулите не са много стабилни на замразяване и размразяване (естествено зависи изцяло от ембриона дали е читав)
Няма как да го върнем, тъй като съм по фонд и искат 4 пункции преди трансфер, а на мен това ще ми е първата пункция. 🤷

# 518
Коригирам се - схванах идеята. По-скоро ще го върнат на ден 3, не се знае какви ще ги свърши между ден 3 и 5 след размразяване. Но е задължително ембриолозите да кажат.

# 519
  • София
Няма как да го върнем, тъй като съм по фонд и искат 4 пункции преди трансфер, а на мен това ще ми е първата пункция. 🤷
Може ако си платите за свеж трансфер и после продължите с пункциите по фонд и ЗЕТ. Не разбирам защо те викат за пункция като не могат да култивират до ден 5. Малко несериозно ми звучи, извини ме, не искам да съм груба.

# 520
  • Sofia
Si_mo_na, на мен също ми се вижда за малко несериозно. В коя болница е това? Според мен винаги трябва да има някой на разположение, който да ги култивира до ден 5 при нужда...Ако се наложи пункция през почивни дни какво?

# 521
Тъкмо щях да пиша, че не сте разбрали въпроса, и видях, че сте се коригирали.
Аз по-скоро се възмущавам, че щом са почнали стимулация, ако трябва да работят извънредно, колко му е да наблюдават или замразят на 5-тия ден.
Изобщо да бяха отложили.

# 522
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет. Имам 3 неуспешни трансфера. Първият беше биохимична, другите 2 са без имплантация. С мъжки фактор сме. След последния неуспех докторът ме насочи за хистероскопия и при запитване дали да пусна допълнителни изследвания от хистероскопията ми каза, че мога да пусна. Чудя се какво е най-добре да изследвам. Много съм чела за микробиом, но не се ориентирам в сайта на Геника кое точно изследване трябва да пусна. Всички микробиоми там са с проба фецес, което не е това, което се иска. Не намирам микробиом от тъкан. Дайте идея какво точно трябва да пусна, за да се види маточната среда дали е ок или има някакви бактерии в нея, които убиват ембрионите евентуално. В момента търсим каква може да е причината за науспехите и ми се иска да отхвърля повече причини.
Ще ми е полезно да споделите и вие какво сте изследвали при хистероскопия.

# 523
Ако ще носите проба от ендометриум трябва да кажете в Геника предварително (имат изисквания в каква среда да се съхрани), резултатът прилича на Фемофлор плюс. Има и доста скъп вариант, който се води стандарта в биопсиите - EMMA/ALICE, но е добре да се прави след овулация, докато хистерото се прави преди. Най-добре е да се свържете с лабораторията и да ги разпитате. Не е официално изследване, но знам, че го работят.

Теоретично винаги има по един дежурен ембриолог, независимо колко е бутикова клиниката.

# 524
  • София
Si_mo_na сега се сетих и друг вариант, за да не се губи месеца. Можеха да ти забавят цикъла с Прогестерон, за да се избегнат почивните дни. Моята репродуктивна е прилагала успешно този подход при мен. Защо решихте да правите двоен тригер?

Последна редакция: чт, 02 апр 2026, 19:22 от NaniG

Общи условия

Активация на акаунт