Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 009
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви!

# 481
Здравейте, момичета,
Този месец имах лека стимулация първо с Л€трозол, а след него 4 дни Гон@л.
Извадихме 4 яйцеклетки, което беше голяма изненада и огромна радост, но кратка, защото само 1 беше зряла. Оплоди се, разви се, опитахме да направим трансфер на трети ден, но матката направи спазъм и беше невъзможно поставянето на катетъра 💔
Изчакахме мъничето до пети ден и вървеше добре, плакала съм от радост. Пътувахме за уречения час до клиниката  но ни казаха, че не е станал бластоцист и е спряло развитие 💔
Ембриолозите казват, че се случва и нямат обяснение. Ние нямаме мъжки фактор, а чета, че спирането на развитието може да се дължи на това.
На вас ембриолозите каква информация са ви давали по въпроса? Аз нямам маточни тръби и нямам друг шанс освен ин витро.
Изобщо, има ли нещо, което мога да направя, за да увелича шансовете на ембриончето да стигне пети ден? Не спирам да се чудя дали ако трансферът на трети беше успешен, щеше да има повече шанс...

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 19:30 от Leda*

# 482
Leda*, съжалявам за случилото се! И аз в момента съм на Летр0зол, не очаквам повече от 1 Я, защото аз по принцип нямам много..
Освен селекции и добавки друго не се сещам. Ние ще пробваме със Зимот чип и МАКС следващия път или това, което от клиниката предложат.

# 483
Леда, от мъжки фактор, ембрионите спират развитие на 6-ти ден. Това е една от причините за неуспешни трансфери. Но често казват лошо качество на яйцеклетката.
Но аз съм чела, че при лошо качество има имплантация, а по-често, когато няма имплантация е от сперматозоида.
Съжалявам за развоя на ситуацията. Вярвам, че ще се случи и вашето чудо.

# 484
Благодаря, момичета!
Нямаме мъжки фактор, там слава Богу, нещата са добре. При предишни пункции съм питала все пак да направим някаква селекция, чип например, но са ми казвали, че няма смисъл, защото лесно избират качествен сперматозоид в нашия случай. От една страна е хубаво, че ми спестяват едни пари, които бихме дали напразно, но от друга наистина не знам дали това няма да увеличи шансовете ни. Или поне да ми донесе някакво привидно спокойствие.
Si_mo_na, и аз нямам много. Най-много сме вадили 5, имам вече 5 стимулации. Изненадващо за мен с л€трозола и малкото гонал извадихме 4, но отново без резултат. Само ако знаех как да ги увелича тези яйцеклетки! И да ги направя по-силни и качествени! Но не знам. Пия омега 3, убиквинол, витамин D и B-комплекс, ама аз просто си нямам.

# 485
Благодаря, момичета!
Нямаме мъжки фактор, там слава Богу, нещата са добре. При предишни пункции съм питала все пак да направим някаква селекция, чип например, но са ми казвали, че няма смисъл, защото лесно избират качествен сперматозоид в нашия случай. От една страна е хубаво, че ми спестяват едни пари, които бихме дали напразно, но от друга наистина не знам дали това няма да увеличи шансовете ни. Или поне да ми донесе някакво привидно спокойствие.
Si_mo_na, и аз нямам много. Най-много сме вадили 5, имам вече 5 стимулации. Изненадващо за мен с л€трозола и малкото гонал извадихме 4, но отново без резултат. Само ако знаех как да ги увелича тези яйцеклетки! И да ги направя по-силни и качествени! Но не знам. Пия омега 3, убиквинол, витамин D и B-комплекс, ама аз просто си нямам.
Аз ще искам хранителна среда за яйцеклетките следващия път, когато ги оплодят. Попитайте дали във вашата клиника го предлагат.
Добавките са важни, но и количеството им също.
Аз приемам по 2000мг МИО инозитол, Омега 3 1000 ЕПА+ ДХА, Убиквинол 200 мг, Магнезиев бисглицинат 400мг, Прегна Формула 2 хапчета дневно, около 1000 мг метил голата, 600 мг НАК и 300 мг Р АЛА.
Скоро започвам пункции, ще видим какво сме направили като качество. Мъжа ми също приема добавки, въпреки, че сме с ниска ДНК фрагментация и се водим, че нямаме МФ.

# 486
  • София
Leda* съжалявам за случилото се. В сходна ситуация сме и аз вадя по 1-2 яйцеклетки. Този път и аз имах лека стимулация с Летрозол, въпреки че се дърпах репродуктивната ме убеди да я има. Пункцията ми беше миналата седмица и за моя изненада това ни е най-добрия ембрион. Още не мога да го осъзная. Това, което съм променила последно време е хранителен режим, спортувам (макар, че м. Март почти не съм ходила на тренировки) и започнах добавката Ева на д-р Стаменов. Не знам дали резултата е следствие само на едно от тези неща или комплексно, но продължавам в същия дух. Стискам палци на всички момичета скоро да видят положителни резултати. Simple Smile

# 487
Leda* съжалявам за случилото се. В сходна ситуация сме и аз вадя по 1-2 яйцеклетки. Този път и аз имах лека стимулация с Летрозол, въпреки че се дърпах репродуктивната ме убеди да я има. Пункцията ми беше миналата седмица и за моя изненада това ни е най-добрия ембрион. Още не мога да го осъзная. Това, което съм променила последно време е хранителен режим, спортувам (макар, че м. Март почти не съм ходила на тренировки) и започнах добавката Ева на д-р Стаменов. Не знам дали резултата е следствие само на едно от тези неща или комплексно, но продължавам в същия дух. Стискам палци на всички момичета скоро да видят положителни резултати. Simple Smile
Няма значение от какво е - може просто това да е била вашата яйцеклетка 🙏 ❤️
Какви доводи ти изтъкна за Летрозола? И аз в момента го приемам и се чувствам много кофти от него... Дано да си заслужава 🙏

# 488
Leda съжалявам за случилото се. Sad

# 489
  • София
Няма значение от какво е - може просто това да е била вашата яйцеклетка 🙏 ❤️
Какви доводи ти изтъкна за Летрозола? И аз в момента го приемам и се чувствам много кофти от него... Дано да си заслужава 🙏
Благодаря, дано е нашето ембрионче. Не съм имала никакви странични ефекти от медикамента. Имам лош опит от стимулация с Кломифен при предишните пункции и след това бях помолила репродуктивната да действаме на изцяло спонтанен цикъл. Тогава се съобрази с мен. При новият цикъл от пункции за първата през м. Ноември предложи лека стимулация с Летрозол и аз се съгласих. Имахме добър резултат и сега за тази пункция предложи да повторим и аз се съгласих.

# 490
Момичета, здравейте, точно минах неуспешен инвитро цикъл със стимулация и обмислям какво да правим занапред. Като цяло се чудя дали варианта с 4 пункции на естествен цикъл и после трансфер няма да е по-добрият вариант, тъй като и при мен от 5-6 фоликула имаше само една годна яйцеклетка, въпреки стимулацията. Та исках да ви питам, от една страна, като правите пункции на естествен цикъл в няколко последователни месеца ли се случва това? И въпреки че се прави пункция на един фоликул, пак ли е с упойка? Как ви понасят честите пункции? Предполагам е по-леко, когато не е имало стимулация...

# 491
  • София
Момичета, здравейте, точно минах неуспешен инвитро цикъл със стимулация и обмислям какво да правим занапред. Като цяло се чудя дали варианта с 4 пункции на естествен цикъл и после трансфер няма да е по-добрият вариант, тъй като и при мен от 5-6 фоликула имаше само една годна яйцеклетка, въпреки стимулацията. Та исках да ви питам, от една страна, като правите пункции на естествен цикъл в няколко последователни месеца ли се случва това? И въпреки че се прави пункция на един фоликул, пак ли е с упойка? Как ви понасят честите пункции? Предполагам е по-леко, когато не е имало стимулация...
Обикновено са в последователни месеци и с упойка. По Ваше желание можете да опитате без упойка, аз лично не се наемам, тъй като най-малкото движение може да окаже негативно влияние върху процедурата.

# 492
Мерси за отговора! Да, и аз така предполагах.

# 493
Здравейте, на мен отказаха трансфера поради хиперстимулация. Доктора каза че е лигавицата много хубава, но аз се не усещах изобщо добре. Кога да очаквам следващия трансфер? Frowning1

# 494
Още на следващия цикъл, ще можете да направите трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт