Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 28 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
"Фертилити тест за нея" е изследване в Геника за вируси и бактерии и се прави обикновено с ендометриална тъкан. На сайта пише друго, но аз мисля 3 пъти съм пускала изследването и винаги ми взимат биопсия (късат парченце ендометриум). Имаше нещо сякаш и по кое време на цикъла се правеше, но не помня, можеш да разпиташ доктора си. Както и цялостно кое изследване ще е най-смислено в случая, защото има доста варианти. С ендометриална тъкан се прави и ERA - за изместен имплантационен прозорец.
Като цяло хистерото може само по себе си да даде отговори. Евентуално за сраствания, форма, възпланение и др.

# 526
Леда, доколкото помня, ако не те бъркам с друг потребител, ти имаше тежка ендометриоза?  Еднометриозата буквално смачква качеството на яйцеклетките. Аз съм твърдо против трансфери на 3-ти ден, защото изобщо не се знае този ембрион дали би оцелял до 5-ти ден, когато вече се оформя в бластоцист и се смята че е оцелял и би оцелял и в матката. Това е мит, че в матката имало по-добри условия. Напротив, ако ембриона е читав, ще се оцелее и в лабораторна среда, и в матката. Ако не е читав, няма да оцелее никъде, без значение на кой ден. При мъжки фактор след 4-ти ден може да не оцеляват, до 3-ти са си пушка. Казвам го от опит. Ако до 3-ти ден или най-късно 4-ти не оцеляват ембрионите или имат проблеми с деленето е виновна яйцеклетката.
Освен това, Летрозол е едно от най-скапаните лекарства. Прави яйцеклетките кухи. Т.е. те още от началото НЕ тръгват да се развиват, защото не могат да се отлепят от стената на фоликула. И после, няма никой на пункция. Т.е и да извадят Я, те не стават. На гърба си съм го изпитала. Даже се сещам при кой д-р си май.
Защо не пробваш на абсолютно ЕЦ и просто да събирате няколко месеца ембриони?
Силна стимулация , само с Гонал, Мериоферт или подобни имала ли си?

Ария, честито!

Аз съм с ендометриоза и съм с отлично качество на яйцеклетки. Чакам близнаци които бяха върнати на 3 ден . 1 опит ни е ☺️

# 527
Ще звънна утре в Геника да попитам. Може наистина да го няма в списъка с изследвания, но да го правят или просто да е озаглавено по различен начин.
Точно и аз се замислих да не е Фертилити теста, но пише че е с менструална тъкан, а не ендометриална.

# 528
  • Sofia
Марияна М. 772869: Има разлика от ендометриоза до ендометриоза. Не знам дали чете малко по-назад в темата за историята й. Това, че вие сте успяли от 1ви път много хубаво за вас, но нека не се мерим и изтъкваме. При нея става въпрос за тежка форма на ендометриоза, няколко тежки операции и абе върни се назад да прочетеш.

# 529
Мацки на 6ти ден съм след ЗЕТ, на 5- дневен ембрион. Днес вечерта се изкуших и си направих тест- е отрицателен🥲 да се надявам ли или да звънна на док, за да спрем лекарствата ? С успешната ми бременност на ден 7 на обяд си имаше бледа втора чертичка и нещо се скапах.. принципно знам, че не е правилно направен след пиене на доста течности и вечерта в 19:30, но все пак май трябваше вече да си показва?

# 530
Ще звънна утре в Геника да попитам. Може наистина да го няма в списъка с изследвания, но да го правят или просто да е озаглавено по различен начин.
Точно и аз се замислих да не е Фертилити теста, но пише че е с менструална тъкан, а не ендометриална.
Аз със сигурност пусках фертилити тест в Геника с ендометриална тъкан. Не мога да забравя болките от биопсиите Simple Smile
Но обадете се и разпитайте най-добре Simple Smile

Luna, не се отчайвай. Можеш да пуснеш кръвен най-рано на ден 7. Преди това домашните тестове не са най-надеждни. И аз съм чела за 2 чертички на ден 5, но и за 2 чертички на ден 10. И сигурно и двете се случват. Стискам ти палци! 🤞

# 531
И аз знам, че във всяка клиника има дежурен ембриолог. Не може ей така да зарежат ембрионите, защото са празници. Все едно да няма доктор в спешното. Те са си на смяна там доктор и ембриолог, просто гледат да не поемат пациенти, освен ако тези пациенти не са за пункция или за трансфер ( вкл празници и почивни дни, сб/нд). Ти каза, че от Фонда искат 4 пункции преди трансфер. Защо тогава не събирате ембриони от всяка пункция, замразявате и после правите трансфер/и. Ох, нещо аз ли съм тъпа или не разбирам. Не могат или не искат да замразят ембрион, защото на 11-ти е Великден, правилно ли разбирам?? За първи път от 5 години чувам такова нещо, ако е вярно. Та аз съм имала 3 трансфера точно август месец, когато всички са на морето и си почиват, но доктора специално заради мен остана за да ми направи трансфера- свеж, в СЪБОТА, на празник. Бах и докторите.

# 532
В Плевен, когато бях, доктора ангажираше всички, дори и в събота, че и в неделя, заради мен. Понякога се налага. Но истината е, че нещата се контролират, и много добре знаят, че има вероятност да се пада почивен ден. И да имат готовност някой да отиде за малко на работа.
Специално ембриолозите могат да се редуват, кой да е на разположение в почивните дни. И така ще им се пада веднъж месечно да има такова дежурство. Не знам, това са моите представи.

Луна, направи тест отново утре със сутрешна урина. Ти самата казваш, че си пила течности и не е сигурно.

# 533
Благодаря за отговорите.
Доктора си е на работа и няма да почива, но ембринолозите не - поне това разбрах аз. В понеделник на пункцията ще ги питам и тях, да не би нещо аз да не съм разбрала.

Иначе не искам свеж трансфер този месец, защото заради Летрозола лигавицата ми е много тънка и нищо няма да стане.

Идеята е точно такава - събираме ембриони от 4 пункции и след това връщаме най-добрия. Дано се получи 🙏

Забавяне на цикъла съм опитвала миналото лято с прогестерон - не се получи, просто започна по-слабо кървене, но си беше точно в деня, когато трябваше да ми дойде.

Каквото е писано да стане, ще стане. 🙏
Нищо не мога да направя повече или да променя.
След всичко, което минахме до тук си взех своите поуки и знам какво да правя, но ядосването и вайкането - защо така, ами не така - не помага, от опит го казвам!
Благодаря още веднъж за отговорите и помощта! Никой, който не е минал през това, няма как да разбере какво изпитания на силата, търпението и вярата е този път, наречен инвитро! ❤️

# 534
Марияна М. 772869: Има разлика от ендометриоза до ендометриоза. Не знам дали чете малко по-назад в темата за историята й. Това, че вие сте успяли от 1ви път много хубаво за вас, но нека не се мерим и изтъкваме. При нея става въпрос за тежка форма на ендометриоза, няколко тежки операции и абе върни се назад да прочетеш.

Да допълня, че това, че се е случило (честито) от първия път, въобще не значи, че качеството на яйцеклетките ти е супер. Ако имаш ендометриоза, най-вероятно не е. Дори при по-ниските стадии на развитие понякога има сериозни проблеми, включително и при млади жени.

Сигурно е в Доверие, там има такива неадекватности.

# 535
Firebird26, там съм, да. Чувствам се добре и спокойна, за разлика от предишната клиника, в която бях.
Не съжалявам, че започнахме този опит, дори при така стеклите се обстоятелства. Харесва ми подхода на доктора, че всеки път опитва различни неща, а не прави едно и също с надеждата да се промени крайния резултат.
Харесва ми и връзката с ембринолозите, особено с главната такава.
Ситуацията е такава, каквато е. И те са хора, често го забравяме, вглъбени в нашите си дертове и ядове.
Благодаря на Бога, нищо не ме притиска времево, нека видим пък с новия подход какво ще стане.
Вярвам, че ако един ембрион ще се имплантира и ще се роди здраво бебе, то ще се случи, без значение на кой ден е замразено и върнато. Има много бебета родени от 3 дневен ембрион и много, които от 5АА не са се родили - пак е Божа работа.

Доволна съм и защото в момента мога лесно да организирам пътуването ми до болницата с работата и отсъствието ми покрай пункцията няма да се усети.
Това ме товари адски много по принцип, а стреса в никакъв случай не помага. Таа - гледам от добрата страна и каквото има да се случва, то ще се случи.
Единствената имплантация до сега ми беше с 6 дневното ембрионче, което бях отписала напълно, даже не исках лекарства покрай трансфера и го направихме на ЕЦ. То пък взе, че се хвана , макар, че завърши с биохимична бременност 🤷

Успех на всички момичета и дано скоро и ние се включим с добри новини 🙏

# 536

Аз съм с ендометриоза и съм с отлично качество на яйцеклетки. Чакам близнаци които бяха върнати на 3 ден . 1 опит ни е ☺️

Марияна, много се радвам за резултата ви! Лека и спокойна бременност ви желая и две прекрасни бебчета!
Позволих си да прочета мненията ви и видях, че имате и по-голямо дете, да ви е живо и здраво!
Тук има доста жени, които се борят години наред да забременеят и минават през изключително тежки изпитания и интервенции. Бихте могли поне малко уважение да покажете, а не поведение от типа: хаха, аз пък имам прекрасни яйцеклетки и съм бременна с близнаци Laughing
Най-малкото от уважение към мъката на много пешещи и четящи тук.
Успех!
Благодаря за подкрепата, момичета! ♡

Последна редакция: пт, 03 апр 2026, 08:21 от Leda*

# 537
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тоя пост беше верно малко тип “Идвам да кажа колко съм яка” 🥲 Нямаше дори дума за подкрепа да речем “и при вас ще стане” абе нещо макар и клиширано. Не хейтя, просто ми стана странно 😁😁 Като на отчет.

# 538
От хистеро могат също да ви вземат биопсия за хроничен ендометрит , ако се види на процедурата , че има нужда

# 539
Симона, не ми дължиш обяснение. Щом се чувстваш добре, това е най-важното. За мен Станулов е под всякаква критика, базата на клиниката също, ембриологията дори не желая да я коментирам. За мен тези хора трябва да се преквалифицират във фермери и берачи на домати. Аз сама и без образование бих имала по-добри резултати отколкото имаше Станулов при мен. Че и нагъл тоя аутист. Пожелавам им на всички тях да се почувстват както накараха мен да се почувствам след опита ми там.Да не нареждам другите пожелания, които имам за всички тях, че няма да е никак красиво.

Общи условия

Активация на акаунт