Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Парацетамол не се взима продължително време и/или високи дози, защото уврежда черния дроб, но е единственото позволено болкоуспкояващо за бременни (поне в БГ). Писания, че причинява аутизъм са пълни глупости. Симптоми с подуване, качване на тегло за кратко време обикновено са резултат от приема на прогестерон и кортикостероиди. По-скоро ранни симптоми на бременност могат да бъдат бодежи в яйчниците, промяна в желанието за храна или сън, често уриниране. И все пак най-точно си остава кръвния тест, на 8-ми ден след трансфер вече може да покаже.

# 646
Честно казано, написаното ми звучи, като да сложа ли ваксина или не на детето.
Ама няма научно доказателство, само догатки.
Една приятелка ме наплаши, че тази за морбили, правили децата аутисти. Ама е задължителна, как ще я откажа. Та, и там няма научно доказателство.
Следващият месец предстои да се сложи на детето ми. Сърцето ми е свито, защото добронамерено ме  информираха. Така съм вече 6 месеца.
Но съм и чела, че в началото на бременността, плода е защитен от лекарствата. Ама пак не е доказано.

Като цяло, каквото е писано ще стане, няма да ни подмине.
Важно е ние да вършим нашата част, и вярвам, че всяко действие ни води към желания резултат. Всеки неуспех, ни води по-близо до нашия успех.

Със сигурност има причина да не се препоръчва парацетамол тук. Но ми е чудно защо в цял свят го препоръчват за болката и отричат ношпа и други болкоуспокояващи.

Все пак, после като се роди детето за температура пак дават Панадол, Нурофен. Всичко мисля съдържа парацетамол.

# 647
Момичета, тези от вас, които имат Зарзио :

1. Откъде си го набавяте?
2. Имали ли сте странични ефекти и ако да, какви?

Може и на ЛС да ми пишете

# 648
Нямам странични ефекти. Дават ми го в Надежда.

# 649
Да, това с панадола при кърмачета също е описано в тази книга.
Никой не казва, че парацетамолът причинява аутизъм. А че дългата му употреба повишава вероятността за проява на такъв, има статистика за това. Книгата, както и Всичко започва с яйцето, е написана на базата на научни публикации. По никакъв начин не искам да спекулирам, а просто давам отговор защо лекарите не препоръчват дългия му прием.
Всяка отрова в малки количества е лекарство, така че определено опира до дозата и продължителността на прием.  
mini8716 беше писала, че е приемала парацетамол 2 седмици по време на бременност, след което АГ го е забранил. Явно 2 седмици е немалко време за подобна терапия по време на бременност.

Честно казано, написаното ми звучи, като да сложа ли ваксина или не на детето.
Ама няма научно доказателство, само догатки.
Една приятелка ме наплаши, че тази за морбили, правили децата аутисти. Ама е задължителна, как ще я откажа. Та, и там няма научно доказателство.
Следващият месец предстои да се сложи на детето ми. Сърцето ми е свито, защото добронамерено ме  информираха. Така съм вече 6 месеца.
Но съм и чела, че в началото на бременността, плода е защитен от лекарствата. Ама пак не е доказано.

Като цяло, каквото е писано ще стане, няма да ни подмине.
Важно е ние да вършим нашата част, и вярвам, че всяко действие ни води към желания резултат. Всеки неуспех, ни води по-близо до нашия успех.

Със сигурност има причина да не се препоръчва парацетамол тук. Но ми е чудно защо в цял свят го препоръчват за болката и отричат ношпа и други болкоуспокояващи.

Все пак, после като се роди детето за температура пак дават Панадол, Нурофен. Всичко мисля съдържа парацетамол.

# 650
Salsera,

Имах го изписан преди свеж трансфер, от манипулационната на Надежда го взех. Мога да кажа единствено,  че усещах затопляне на лицето и лееек задух, но отминаваха бързо. А и не всеки път след боцкането се появяваха тези оплаквания.

# 651
Аз не съм пациент на Надежда и знам че го дават само на техни пациентки. Освен, ако го няма в обществена аптека на Надежда, не знам дали ще ми го дадат в манипулационна като не съм има пациент Sad Затова разпитвам за други клиники или аптеки дали го има или дали се поръчва предварително?

# 652
Даа, но ми беше предписан от Турция. А АГ от България като разбра, каза да го спирам и да не пия повече.
В Турция ми казаха само парацетамол и да не пия ношпа. Голямо противоречие.
А аз избрах да послушам моя АГ в България.
Та, засега вярвам, че не съм навредила на плода. И не искам да си вкарвам друга мисъл, и да се обвинявам.

# 653
В аптеката на Токуда има.
Аз не съм пациент на Надежда и знам че го дават само на техни пациентки. Освен, ако го няма в обществена аптека на Надежда, не знам дали ще ми го дадат в манипулационна като не съм има пациент Sad Затова разпитвам за други клиники или аптеки дали го има или дали се поръчва предварително?

# 654
Относно Зарзио- кога се слага сутрин или вечер и когато е в деня на трансфера преди или след?

# 655
Leda*, благодаря ти за споделеното 🙏
Ребека Фет е моликулярен биолог, а не обикновен писател, така че, смятам, че определено написаното от нея лежи на научни изследвания, а не на "една приятелка ми каза".
Това за парацетамола съм го чувала и от една аптекарка още преди 11 години.

В тори ред на мисли, Leda* има ли нещо за Но шпа в книгата, също и за бусколизин?

# 656
А прочетохте ли, че пише, че няма научни доказателства. Автора сам си го казва.

Ако беше така, целия народ щеше да е с проблеми. Не всявайте лоши мисли, моля.

# 657
Princess cherry,

На мен ми го сложиха след трансфера с инструкции да се слага през ден по еднакво количество и по същото време,  по което ми го сложиха те на място. За всеки пациент е различна дозировката и честотата на слагане, предполагам.

Относно Зарзио- кога се слага сутрин или вечер и когато е в деня на трансфера преди или след?

# 658
Моите впечатления са, че инвитро дечицата са по-здрави от нормално заченатите. От генетична гледна точка. Приятелките ми с деца аутисти са заченали естествено и са все млади майки.

# 659
А прочетохте ли, че пише, че няма научни доказателства. Автора сам си го казва.

Ако беше така, целия народ щеше да е с проблеми. Не всявайте лоши мисли, моля.
Честно казано не, малко по-късно ще имам възможност да го изчета. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт