Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Слагам го след обяд не в точен час.
Относно Зарзио- кога се слага сутрин или вечер и когато е в деня на трансфера преди или след?

# 661
Не, Si_mo_na
Разгледан е парацетамолът и антидепресантите, както и някои ваксини, поставяни на майката по време на бременност. Няма нищо за бусколизин.  Всъщност, книгата просто представя различни проучвания и не заявява: това е вредно, онова не е.
Разгледан е и въпросът с добавките, препаратите за почистване, тъканите.
Не ми е била идеята да всявам лоши мисли, miki8713, а да споделя за книга, в която се описва въпроса за парацетамола и то написана от авторката на много често споменаваната Всичко започва с яйцето.

Leda*, благодаря ти за споделеното 🙏
Ребека Фет е моликулярен биолог, а не обикновен писател, така че, смятам, че определено написаното от нея лежи на научни изследвания, а не на "една приятелка ми каза".
Това за парацетамола съм го чувала и от една аптекарка още преди 11 години.

В тори ред на мисли, Leda* има ли нещо за Но шпа в книгата, също и за бусколизин?

# 662
Извинявам се, но в тази книга, дали пише нещо за приема на Акард(аспирин)? Аз съм с ужасно главоболие още от началото на бременността, няколко дни след трансфера ме почна, но съм на мнение, че от всяко едно лекарство има някакъв лиск за плода и не съм пила. Но съм с риск за прееклампсия  и се налага да започна прием ва акард...

# 663
Извинявам се, но в тази книга, дали пише нещо за приема на Акард(аспирин)? Аз съм с ужасно главоболие още от началото на бременността, няколко дни след трансфера ме почна, но съм на мнение, че от всяко едно лекарство има някакъв лиск за плода и не съм пила. Но съм с риск за прееклампсия  и се налага да започна прием ва акард...
Прееклампсия не е шега работа. Пийте си акарда и следете състоянието си 🙏

# 664
Прееклампсия не е шега работа. Пийте си акарда и следете състоянието си 🙏

Да, разбира се, нямам избор и ще го пия. Но ми е интересно, дали пише нещо и все пак да  го имам предвид

# 665
Момичета, а за какво ползвате Зарзио? Четох, че се слага при лош кир профил, но ми стана интересно всички ли имате този проблем или и при други имунологични състояния се назначава?

# 666
Не, не пише. В книгата са описани незадължителни медикаменти. При вас акардът е задължителен и е вид превенция.
Успех! ♡

# 667
Да, при мен е изписан заради лош КИР фактор. Имам изписана и Флебогама и да съм честна тя не знам за какво е..

Момичета, а за какво ползвате Зарзио? Четох, че се слага при лош кир профил, но ми стана интересно всички ли имате този проблем или и при други имунологични състояния се назначава?

# 668
Включвам се по темата със Зарзио.
На мен ми го предписаха заради селективен имунен дефицит и автоимунно заболяване. КИР профила ни беше ок. Дозата ми беше 1/5 от инжекцията през 2 дена. Нямах никакви странични ефекти. Поставиха ми го след трансфера, около 15:00 ч и аз си спазвах този час. Показаха ми в манипулационната как да отворя инжекцията и как да махна прожината. Следващите инжекции си ги отварях вкъщи. Последната доза ми беше на първия ден от 11 г.с.

Когато търсих да купя последния път нямаше в нито една аптека, нито по складовете им. Открих в Токуда.

Благодарение на него съм бременна, защото преди това нямах дори инплантация.

# 669
При мен зарзиото е във връзки с KIR профил. Открих го в една аптека в провинцията и пътувахме от София.
Аз, лично, планирам да го поставя преди трансфера.
По другата тема - имам приятелка с детенце с аутизъм след инвитро(близнаци са), така че май е Божа работа.

# 670
Здравейте и аз да се запиша , 4 ден след свеж трансфер на 5 дневен бластоцид.  Аз нямам предписани никакви допълнителни медикаменти, това ми е втори опит за icsi.  Първия път извадихме само 2 яйцеклетки, с АМХ 0.8 съм. Обаче при втория път вече имаше 8 извадиха 7. Лечението правим в клиника в Германия, тук метода им е мноооооого по различен от колкото в България,  много по щадящ с минимум медикаменти. Сега мисля утре да направя уринирен тест ,най вероятно ще е отрицателен, нооо нямам търпение. Успех на всички

# 671
Успех, Vicky 🍀
Какви медикаменти и протоколи ползват?
Здравейте и аз да се запиша , 4 ден след свеж трансфер на 5 дневен бластоцид.  Аз нямам предписани никакви допълнителни медикаменти, това ми е втори опит за icsi.  Първия път извадихме само 2 яйцеклетки, с АМХ 0.8 съм. Обаче при втория път вече имаше 8 извадиха 7. Лечението правим в клиника в Германия, тук метода им е мноооооого по различен от колкото в България,  много по щадящ с минимум медикаменти. Сега мисля утре да направя уринирен тест ,най вероятно ще е отрицателен, нооо нямам търпение. Успех на всички

# 672
В хладилник ли го съхранявате?
При мен зарзиото е във връзки с KIR профил. Открих го в една аптека в провинцията и пътувахме от София.
Аз, лично, планирам да го поставя преди трансфера.
По другата тема - имам приятелка с детенце с аутизъм след инвитро(близнаци са), така че май е Божа работа.

# 673
Вики стискаме палци за положителен резултат. Но има голяма вероятност теста да е отрицателен на този ранен етап.

Да пази Бог всяко детенце, родено и все още заченато, в корема на мама.
Пожелавам на всички да видите своите бебчета, когато му дойде времето.

# 674
Успех, Vicky 🍀
Какви медикаменти и протоколи ползват?
Първия път стимулирах с гонал ф 250u.i ,плюс от 5 ден гонареликс. И овитрел накрая. Втория път Овалеап 300 I.u+ гонареликс и овитрел накрая . Те нямат протоколи, общо взето действат така и в движение ако се наложи правят промени. Лошото е че няма фонд, имаш 3 опита по здравна каса ,като плащаш 50 на 50 + 1000 евро за медикаменти.

Общи условия

Активация на акаунт