Водно раждане - Мнения

• 131
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте,
Интересувам се от водно раждане, но не намирам актуална информация – повечето мнения са от 2018 г. или по-рано.
Моят гинеколог по-скоро ме разколеба, като спомена, че:
• рядко се избира при първо раждане
• на практика е по-трудно, отколкото изглежда
• не е много разпространено у нас
Това е вариант, който обмислям още отпреди бременността и наистина ако имам възможност бих искала да родя по този начин, затова бих искала да чуя реален опит, а не само теория.
Ще съм благодарна, ако споделите:
• имате ли личен опит с водно раждане (първо или не);
• конкретни лекари/акушерки, с които сте доволни или болници за водно раждане;
• бихте ли го избрали отново.
Особено ме интересува мнение за болница „Света София“, тъй като моят гинеколог работи там.
Благодаря предварително 🤍

# 1
Привет, пиши в темата на МБАЛ Света София или в темата Зебрите. Там може да има по-голям шанс да ти се отговори.
Аз също планирам водно раждане там, ако има как Simple Smile

# 2
Здравей, аз имам нещо като водно раждане със Зебрите от 2024. Казвам “нещо като”, защото бях повече от два часа във водата и накрая родих навън, понеже тоновете на бебето бяха започнали да падат. Доколкото знам, само те и Олга Дукат го предлагат в момента. Първо раждане ми беше, предстои ми второ и въобще не съм се замисляла да е отново на същото място, защото останах с усещането, че не ми обърнаха внимание и освен да ми викат да напъвам, преди да съм получила пълно разкритие, друго нямаше от тяхна страна. Дори не ми препоръчваха да променя позата, два часа едно и също. Чела съм много позитивни мнения и, разбира се, захаросаните истории в социалните им мрежи, не познавах и жена, родила с тях, само на база отзиви ги избрах. Впоследствие животът ме срещна с няколко жени, които имат горчив опит, но не са споделяли никъде.
Водното раждане може да е много красиво, но трябва да е менажирано адекватно. Ако имаш доверие на твоя АГ, послушай го. Аз родих с Кобаков, но той не е изказвал мнение, защото се следях на друго място и се срещнахме само веднъж преди големия ден.
Забравих да добавя, че бих го избрала пак, но не на всяка цена. По-важно ми е да си избера адекватен екип. Не искам да раждам с Олга Дукат, така че няма шанс второто ми раждане да е водно.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 19:32 от Seaglass

# 3
Здравейте,
Много Ви благодаря за споделения опит! Оценявам го Simple Smile
Нямам пълно доверие на гинеколога си понеже когато попитах за информация относно водното раждане, той се изрази много негативно все едно с цел да ме откаже. Това ме навежда на мисълта, че не му се занимава и че не няма толкова опит...Зебрите са във св. софия нали така?

Здравей, аз имам нещо като водно раждане със Зебрите от 2024. Казвам “нещо като”, защото бях повече от два часа във водата и накрая родих навън, понеже тоновете на бебето бяха започнали да падат. Доколкото знам, само те и Олга Дукат го предлагат в момента. Първо раждане ми беше, предстои ми второ и въобще не съм се замисляла да е отново на същото място, защото останах с усещането, че не ми обърнаха внимание и освен да ми викат да напъвам, преди да съм получила пълно разкритие, друго нямаше от тяхна страна. Дори не ми препоръчваха да променя позата, два часа едно и също. Чела съм много позитивни мнения и, разбира се, захаросаните истории в социалните им мрежи, не познавах жена, родила с тях, само на база отзиви ги избрах. Впоследствие животът ме срещна с няколко жени, които имат горчив опит, но не са споделяли никъде.
Водното раждане може да е много красиво, но трябва да е менажирано адекватно. Ако имаш доверие на твоя АГ, послушай го. Аз родих с Кобаков, но той не е изказвал мнение, защото се следях на друго място и се срещнахме само веднъж преди големия ден.

# 4
Да, Зебрите са в Св София.
Вижте, ако работи в едно отделение с тях и се опитва да Ви откаже, може би има защо, само това ще кажа.
По време на срещите ми със Зебрите имаше няколко червени флагчета, на които не обърнах внимание, защото си казах, че твърде много премислям нещата и си втълпявам глупости. Ако нещо някъде Ви притеснява и не може да се доверите напълно, може би има защо.
Иначе ако е водно раждане, то си се води от Зебрите, АГ дойде при мен за последните десет минути, няма защо да не му се занимава, пак ще си получи хонорара за избор на екип.

# 5
Много Ви благодаря за ценната информация! Heartbeat

Да, Зебрите са в Св София.
Вижте, ако работи в едно отделение с тях и се опитва да Ви откаже, може би има защо, само това ще кажа.
По време на срещите ми със Зебрите имаше няколко червени флагчета, на които не обърнах внимание, защото си казах, че твърде много премислям нещата и си втълпявам глупости. Ако нещо някъде Ви притеснява и не може да се доверите напълно, може би има защо.
Иначе ако е водно раждане, то си се води от Зебрите, АГ дойде при мен за последните десет минути, няма защо да не му се занимава, пак ще си получи хонорара за избор на екип.

# 6
Няма за какво! Където и да отидете, както и да родите, във вода или не, пожелавам Ви да мине по вода!

Общи условия

Активация на акаунт