Махане с ръце

• 166
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам бебе на 10 месеца и половина, което винаги е било доста активно, но от близо седмица започна да маха с ръце нагоре и надолу ужасно бързо и много често, съответно започвам да се притеснявам.
Страшно много се превъзбужда и по никакъв начин не мога да спра тази стимулация.
Хваща играчките и започва да маха с ръцете.
Не се заиграва с играчки.
Мога да му задържа вниманието единствено ако му чета книжка.
Обича да играем игри, в които има движение - да играем на криеница, да го гоня, пълзейки. Но така още повече се превъзбужда.
Много се притеснявам вече.
Иначе отговаря на името си, бърбори, дава боц, пет точки. Когато попитам къде е гуменото му пате поглежда към него, за баща му- също поглежда, за топката също.
Но тази хиперактивност ме плаши много.
Моля Ви, споделете ако имате подобен опит.
Сърдечно благодаря!

# 1
И моя беше така ,даже и краката включваше
Значи ще имате много палаво човече

# 2
  • София
Детето е открило ръчичките си и е разбрало, че може да ги командва и да ги използва активно.
Пробвай да му дадеш някоя мека играчка, която да мачка и гушка.
Или включи активна гимнастика от тези със звуци - с пиано или нещо подобно, за да му е по-интересно.
Нищо страшно няма.

# 3
Нещо в Тик Ток ли сте гледала? Ако Ви притеснява, че си движи ръцете, му ги вържете и няма да ги движи. А иначе сериозно - не гледайте, не слушайте и не четете глупости из социалните мрежи. Вече децата ги изкарват аутисти само ако са деца и се движат. Съжалявам за резкия отговор, ама това е през два дни.
Майки си диагностицират децата с отклонения, защото се държат като нормални деца, лекуват самоинициативно сополи с антибиотици и т.н. Като някаква пандемия.

# 4
  • Ю Ес ъф Ей
При първата среща с нашия педиатър, първото нещо, което ни пита е откъде черпим информация за гледане на бебето. Каза, че й е писнало от родители, които гледат Тик-ток и се вкарват във филми, пък и нея покрай тях. Успокои се, като казахме, че ние тик-ток не ползваме. Препоръча ни "Бебе 411" и сме много доволни от тази книга.

Нашия бебок същи маха с ръце( и крака) като вятърна мелница от както почна да пълзи. Вече е над 10 месеца и не е спряла да го прави. И не само маха с ръце и крака, ами имам чувството, че ще ги откачи.

# 5
Аз не виждам нищо притеснително

Общи условия

Активация на акаунт