Ние и здравето

• 236
  • 30
  •   3
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
Самоназначени изследвания, пиене на всякакви добавки и влизането в един порочен кръг, не знам това къде го има в такава степен, както в Бг. По пандемията всички бяха луднали да изследват какво ли не, един каже нещо, всички като побеснели изследват показателя по няколко пъти, лудница.

# 16
  • София
Хубаво де вие не сте въпросният човек и не отговаряте за неговото здраве. Вие отговаряте за собственото си здраве и това на децата Ви.

# 17
Като каза добавки… Скоро не бях гледала телевизия, но сега покрай два сериала се сблъсках с рекламните блокове. Снощи разбрах от една реклама, че при симптоми Х, които се дължат на проблеми с кръвната захар, трябва да пиеш добавка У и да не се притесняваш да ядеш вафли. Имаше нещо такова и за черния дроб. Всичко е супер, докато роднините ти с шепата добавки, нездравословното битие и позицията ‘те лекарите само лъжат’ не легнат болни. Но за това няма реклама.

# 18
  • София
Дразнещи са рекламите. Наистина и най-добре да се чувстваш, можеш да си откриеш симптоми.
Аз не гледам телевизия, но в интернет ме заливат реклами на какво ли не.
В някои държави дори добавките са с рецепта, а рекламата им е забранена.
Покрай това и аз познавам отделни хора, които пият всичко, з което чуят и после все са болни.
То здрав напълно човек няма, но не е нужно да се самолекуват и да си товариш тялото с химия.
Похвално е, че напоследък срещам немалко клипове, в които лекари обясняват как взети без причина витамини и минерали са опасни и дано има ефект от говоренето по въпроса.
И във форума често се появяват теми "Какви добавки давате на децата ви", "Какви имуностимуланти да пие детето ми" и подобни, но май не съм срещала статии на специалисти за вредата от безразборния и не под лекарски контрол прием.

# 19
  • Beyond the stars
Ето ти тема за размисъл: Какво ти пречи другите как говорят и с какво се лекуват?
Мен не ме засяга съседа, приятели или близките ми как се лекуват. Ако се налага антибиотик - да ще изпишат и ще се пие. Голяма масова истерия е, че в България постоянно се предписват антибиотици, а не е точно така.
Не знам къде ги намирате тия лекари, мен едвам ми е изписван 1 антибиотик сумарно за 10 години.
Не разбраим защо се дразнят хората кой какво пие и какво не пие. Нали си е неговото здраве?

Не е точно така, защото бактериите не същестуват локално в твоя личен организъм само. И заради това, че Ганчо пие аб за всяко кихане, утре аз, която не съм пила никога няма да мога да преборя тъпа бактерия, която ще е станала резистентна на всички аб. И ще трябва да умра или да чакам да измислят нов аб.
Та не е баш да не ни засяга.

# 20
  • София
Точно така е. И въобще не е толкова лесно да се измисли нов антибиотик.

# 21
Ето ти тема за размисъл: Какво ти пречи другите как говорят и с какво се лекуват?
Мен не ме засяга съседа, приятели или близките ми как се лекуват. Ако се налага антибиотик - да ще изпишат и ще се пие. Голяма масова истерия е, че в България постоянно се предписват антибиотици, а не е точно така.
Не знам къде ги намирате тия лекари, мен едвам ми е изписван 1 антибиотик сумарно за 10 години.
Не разбраим защо се дразнят хората кой какво пие и какво не пие. Нали си е неговото здраве?

Не е точно така, защото бактериите не същестуват локално в твоя личен организъм само. И заради това, че Ганчо пие аб за всяко кихане, утре аз, която не съм пила никога няма да мога да преборя тъпа бактерия, която ще е станала резистентна на всички аб. И ще трябва да умра или да чакам да измислят нов аб.
Та не е баш да не ни засяга.

Това даже го бях пропуснал, но е вярно.

# 22
  • София
Е да ама.
От началото на годината тук са вирус след вирус. Аз пия имуностимулатор и витамини, но пак в някои дни съм зле.
Ако пък да кажем, мина само на чай, ще трябва да си пускам болничен след болничен, а не мога да си го позволя.

# 23
ConstructiveDestruction винаги е било така. 
Според мен се плашат да не се влоши и че трябва да ходят на работа. Обаче може и просто така да са възпитани. Имам познати отгледани с 'не яж сладолред и не пий газирана вода  . ще те заболи гърлото! '
А рекламите с лекарства според мен също е , че гората нямат много време за спорт и бавно хранене и подобни и някои дискомфорти се тушират с лекарства. Да не говорим, че и да иде някой на лекар после пак си плаща лекарствата ... т.е. плаща веднъж лекаря и после пак лекарствата. Т.че ако има бърз вариант по телефона ...

# 24
Роки, може и да не действат. Ама пак от добавки до лекарства има разлика, а от не-аб лекарства до аб пак има разлика.
Аз самата пия добавки (не за настинка обаче) и да си кажа честно, май само дето ги пия. Имат мининален ефект, ако изобщо. Пия и лекарства, изписани от лекар, от които също ефектът е мининален, ама като е казала докторката - купувам и пия до второ нареждане. Но, пак казвам, моите не са за настинка.

# 25
  • София
При мен действат, обаче таман излекувам едно, идва друго. Ето, тази седмица бях с възпалени сливици...
Истината е вода от люти чушки!

# 26
При мен действат, обаче таман излекувам едно, идва друго. Ето, тази седмица бях с възпалени сливици...
Истината е вода от люти чушки!

Особено ако е добавена към вкусна домашна пилешка супа или боб яхния по селски. Може и плацебо да е, ама винаги се чувствам по-добре после Simple Smile

# 27
  • София
Не е. Трепе бактериите по сливиците.

# 28
  • София
Роки, понякога е и въпрос на себевнушение.
Има природни средства, които вършат повече работа понякога. Докато голяма част от добавките са основно захар, нишесте и малко активна съставка, която е недостатъчна, но има плацебо ефект и носи добра печалба на производителя
Водата от лютите чушки има много витамини, особено С (и още), затова. И наистина в комбинация с пилешка супа е топ.

Липсата на време за спорт и здравословен начин на живот не може да се замени с химия.
В повечето случаи дори и време не липсва, а желание.
Има хора, които пият по шепа добавки и после сядат пред телевизора вечер с цигарите, чашката и чипсовете.

# 29
  • Beyond the stars
Самоназначени изследвания, пиене на всякакви добавки и влизането в един порочен кръг, не знам това къде го има в такава степен, както в Бг. По пандемията всички бяха луднали да изследват какво ли не, един каже нещо, всички като побеснели изследват показателя по няколко пъти, лудница.

Абсолютно порочен кръг.
При малките деца като сложим и връщането от детска градина заради половин сопол и влизаме в цикъла - "На всяка цена да спрем сопола, враг номер 1 на селищната система" и в този нос се изсипва какво ли не, пускат се секрети, капят се аб и така до края на света.

Общи условия

Активация на акаунт