Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 5 част

• 24 999
  • 327
  •   1
Отговори
# 135
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте,
 надявам се да не се налага да обяснявате  нещо, което вече е обсъждано  но не можах да си намеря отговора никъде.
 Въпросът ми е следният: Колко дена отпуска се полагат на бащата при самото раждане?
 За 6 месеца след 2 -те години ми е ясно, но  при самото раждане не можах да намеря нищо. Знам,че имаше някакво предложение за 14 р.д. но не знам дали е прието.
Благодаря много предварително!  bouquet

В момента няма право на такава отпуск. Имаше такъв проект, но дали ще го приемат и от кога ще влезе в сила не се знае

# 136
  • София
Благодаря много за светкавичният отговор!  bouquet  bouquet  bouquet

# 137
  • софия,ст.град
zdraveite v bolni4en sam ot april a vse o6te ne sa mi go preveli iskam da znam za6to kam kogo da se obarna

# 138
zdraveite v bolni4en sam ot april a vse o6te ne sa mi go preveli iskam da znam za6to kam kogo da se obarna

Ние не можем да ви кажем защо. Обадете се в НОИ. Там по ЕГН-то ви ще ви направят справка.

# 139
ZinaSt  нямам къде да ги сканирам може ли да измислим друг вариант

# 140
  • софия,ст.град
a bihte li mi kazali nqkakav otgovor

# 141

Какъв точно отговор да ви кажем. Аз съм ви отговорила, че само НОИ може да ви каже какво е положението. Хипотетично може да са много неща. Имате грешка в данните от Декларация 1, работодателя не ви е занесъл болничния лист в НОИ, не са платени осигуровките, нещо не е наред в болничния ви лист и още и още......Мога да пиша до утре, обаче товас какво ще ви помогне? Обадете се и питайте.

# 142
  • софия,ст.град
izvinqvaite iskah da pitam za nqkakav nomer ne otgovor. blagodarq za barzite vi otgovori

# 143
izvinqvaite iskah da pitam za nqkakav nomer ne otgovor. blagodarq za barzite vi otgovori

От кой град сте

# 144
  • софия,ст.град
ot sofiq

# 145
# 146
Здравейте мами!Не ви ли се струва ,че администрацията на дадена фирма или работодател :или не са в час или се правят ,че не знаят относно новите промени?На мен ми писна вече да чета ,да знам всичко и да се правя на учителка на личен сьстав или счетоводство.Моята работа е да си гледам децата 24часа.Администрацията нали за това получава заплата?

# 147
Здравейте мами!Не ви ли се струва ,че администрацията на дадена фирма или работодател :или не са в час или се правят ,че не знаят относно новите промени?На мен ми писна вече да чета ,да знам всичко и да се правя на учителка на личен сьстав или счетоводство.Моята работа е да си гледам децата 24часа.Администрацията нали за това получава заплата?

Ами по принцип администрацията няма работа да следи промените в КСО. Това е работа на счетоводството. И не, не мисля, че навсякъде е така. Даже имам много примери за фирми, в които не е така.

# 148
Абе като чета тук напред назад,как пък ни една майка не се похвали ,че работодателя и е във възторг,че е родила или ще ражда?Явно трябва да си сменя работата,но не мисля ,че като разберат :41годишна с2деца ще ме вземат на нова работа.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт