Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 5 част

• 24 905
  • 327
  •   1
Отговори
# 195
в случая май не става въпрос за обезщетение защото то не е ли фиксирано независимо от броя на дните в месеца

# 196
Момичета, ако може пишете на лични на Миглена Аллауи, ето какво е пуснала в темата за инициативите ни:

Здравейте!
Първо искам да се извиня, че се включвам така в темата ви, ни в клин, ни в ръкав.

Интересува ме сред вас има ли майка, която да е наясно с данъчните закони, НАП и т.н. Имам 1-2 неясни въпроса по един казус, които бих искала да разреша възможно най-скоро...а през целия август нито една инстанция не работи.

Можете да ми пишете и на ЛС.

Предварително благодаря! 

# 197
ZinaSt, благодаря за отговора, точно се сетих, че мога да си проверя осигурителните вноски на страницата на НОИ-
Цитат
6    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    0.00
пише 22 работни дни, значи за толкова са ми подали. Остава и да ми доплатят за толкова  Peace

# 198
Как си проверявате болничните в страницата на НОЙ нали иска някакъв ПИК. newsm78
Че аз още си ги чакам а първият ми болничен дето беше 45 дена преди термина е от 2 април и няма още нищо smile3515

# 199
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Как си проверявате болничните в страницата на НОЙ нали иска някакъв ПИК. newsm78
Че аз още си ги чакам а първият ми болничен дето беше 45 дена преди термина е от 2 април и няма още нищо smile3515

Ако си пазите старите справки от НОИ, които пращаха за всяка изминала година там имате ПИК. Ако неги пазите трябва да отидете лично до НОИ и да попълните една молба и ще ви дадат нов номер.

# 200
ДейзиГ незнам какви са тези справки от НОЙ newsm78

# 201
Това са справки които НОИ изпращаше всяка година за предишната. В тях се пише от кой работодател колко време и на каква сума си осигуряван.

# 202
Оф май нямам такива неща нищо ще си чакам още малко и ще подам жалба че нищо не са ми изплатили още.
Дейзи много хубаво име е това Много го харесвам,а твоята кукла и тя се казва като нашата Теди Simple Smile

# 203
Оф май нямам такива неща нищо ще си чакам още малко и ще подам жалба че нищо не са ми изплатили още.
Дейзи много хубаво име е това Много го харесвам,а твоята кукла и тя се казва като нашата Теди Simple Smile

Благодаря
Можете да си вземете нов ПИК от НОИ. Ако сте от София ще ви обясня от къде

# 204
Не не съм от София но днес ходех в Стара Загора и мислех да пусна молба за този ПИК но се отказах щото сигурно ще ми кажат да отида в Пловдив защото вече се водя от Пловдив а преди жевех в СТара Загора и сега съм тук малко до нашите и те да се порадват на малката.

# 205
Здравейте, искам да задам един въпрос бременна съм в 5-я месец в момента се самоосигурявам като собственик на ЕООД 21.5 % ДОО , но нямам договор за управление към фирмата нито пък трудов , искам да попитам ще мога ли да ползвам някакво обезщетение за бременност и майчинство , и ако мога за какъв период от време /в смисъл до 2 год. на детето /? Предварително Ви благодаря за отговора  Grinning

# 206
Нали сте самоосигуряващо се лице? Не ви е необходим договор за управление. Не ви е необходим и трудов договор. Имате право на майчинство до 2 години, но след изтичане на 315-тия ден, ако нямате управител, трябва да назначите прокурист.

# 207
Благодаря за бързия отговор, а този прокурист може би ще трябва да го осигурявам както по трудов договор, мисълта ми е не е ли по- изгодно да прехвърля майчинството си след 315 ден на някой друг, а аз да си се самоосигурявам на минимума?

# 208
Благодаря за бързия отговор, а този прокурист може би ще трябва да го осигурявам както по трудов договор, мисълта ми е не е ли по- изгодно да прехвърля майчинството си след 315 ден на някой друг, а аз да си се самоосигурявам на минимума?

Може и така, разбира се. Прокуристът трябва да се назначи, ако вие сте в отпуск, защото иначе дружеството остава без управление. Ако прехвърлите отпуска на друг, нямате нужда от прокурист.

# 209
Здравейте,
имам следния проблем. Бременна съм в 3-тия месец, работя по постоянен трудов договор, осигуряват ме на 300 лв, това означава, че ще вземам 270 лв. болнични. Говорих с работодателя си да ме осигурява поне на 500 лв, като разбира се аз ще си доплащам разликата, но той е твърдо против. Също така по договор ми е забранено докато работя в тази фирма, да работя и за друга, т.е. отпада варианта да се доосигурявам в друга фирма. Някой може ли да ми каже имам ли някаква друга възможност да се осигурявам на малко по-висок доход и как да стане това? Ако има предишна такава тема, моля посочете ми я, защото като гост нямам право да търся във форума.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт