Бременна

• 2 668
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Колкото и да ти симпатизирам - ти нямаш право да се разпореждаш в друг дом.
Със сигурност те мразят защото си бедна и безимотна и си мислят, че сега целиш да "обсебиш" сина им и да вземеш апартамента (което няма как да стане защото си е техен).

Да, пропуснах го и това. 100% затова не те обичат - виждат в теб сметкаджийка, дошла да се намърда в чужд дом и после кой знае, да си го присвои.  За много българи подобно мислене е много характерно. И не, не си виновна, че си бедна, а си виновна, че не си могла да си оцениш ситуация и да си степенуваш целите в живота. Като гледам, и някаква кой знае каква изпепеляваща любов няма.

# 61
Ми тя, авторката, не крие, че иска да се намърда в техния дом. За какво да я харесват?

# 62
Ми тя, авторката, не крие, че иска да се намърда в техния дом. За какво да я харесват?

Авторката не крие нищо , аз не съм се намърдала. Преди 7 г . Мъжът ми предложи да дойда да живея при него . Запознах се с техните и те нямаха нищо против. Та никъде не съм се намърдала защото не съм бездомна тук въпроса ми беше какво да правя дали да остана или да си тръгна при тези условия ! Това ковто споделих е от 1 година да и нещо след сватба ни , тези реплики . Четете ако искате да споделите мнение . Благодаря.

# 63
  • Далечният изток
Четем, четем.
Я ти си прочети първия пост и кажи кое е вярно - не си бездомна или нямаш имоти?
Ако имаш - изнасяй се и никой няма да ти пречи да си бременееш на спокойствие.

# 64
Като не си бездомна, върни се там, където си живяла преди това.

Не разбрах "партньорът" съпруг ли ти е, за сватба пишеш, но го наричаш партньор. Свекървата поради каква причина живее с вас, отделно от мъжа си? Къде се предполага да стои, за да се прибира в 10 вечерта само да спи в апартамента? Ти защо не пробваш вечер в 10 да се връщаш само да спиш? Хем няма да се карате?

# 65
Четем, четем.
Я ти си прочети първия пост и кажи кое е вярно - не си бездомна или нямаш имоти?
Ако имаш - изнасяй се и никой няма да ти пречи да си бременееш на спокойствие.

Това си е чисто заяждане поне според мен . Второ нямам на мое име нищо но не значи че не мога да отида в Испания и там са на квартира . А и да бях бездомна като гледам отношението тук едва ли вие щяхте да ми помогнете . Дано вие имате , или нещо друго в живота вие накарало да загубите човечността си ?

# 66
  • Далечният изток
Остави ме мен, сега обсъждаме теб, ти пускаш тема.
И защо аз да ти помагам?!
Дадох ти съвет да се обадиш на майка ти за помощ, какво повече се иска от мен?

# 67
  • София
Сърдиш се, че свекървата е в дома на мъжа си, но обвиняваш други в липса на човечност?

# 68
Как да не искаш да се намърдаш? А кой пита как да накара свекървата да се прибира по график в СОБСТВЕНИЯ си дом? Като имаш къде да идеш, какъв е проблемът?
И извинявай, ама при такова нахалство не вярвам някой да иска да ти помогне.

# 69
Класически развой на подобни теми - авторът очаква да прочете нещо, но прочита различни от очакваните мнения. И започва да се сърди и да обвинява пишещите.

# 70
Олее вече започвам да разбирам свекървата. Смисъл не я оправдавам, че е проста и зла, но думите ''коя си ти'' и т.н. Но продължавам да не разбирам мъжа, и да смятам, че той както винаги във всички войни снаха-свекърва е главният виновник. Не отговори на въпроса ми, мъжът ти иска ли насаме с теб 3 часа? За 7 години заедно не спестихте ли нещо да си купите с кредит, говорихте ли за това, ти каза, че си гонена от самото начало от баща му, какви са реакциите на мъжа ти, той какво казва, какво прави по въпроса.  И защо си решила да забременяваш след като се е нансела майка му и очевидно сте имали проблеми? Това е грешка на толкова много жени, и постоянно го правят и после се оправдават и се блъскат по главата.. ами мислете малко с тази глава де..
И недоумявам защо не схващаш, че ако си в твой дом никой не може да ти се разпорежда, тоест ще имаш спокойствие в твой дом/квартира. И майка му дори да е най-тъпата и гадна на този свят е в правото си там, да би било чудесно да ви остави намира и да не се нанася, но това е, попаднала си на такива хора, но ако човек разчита на себе си основно няма да попадне в такава ситуация.

# 71
Даже не мисля, че свекървата е проста и зла. При такива претенции, какво да и каже жената?

# 72
  • София
На мястото на свекървата вероятно щях да ви покажа пътя и на двамата. Невероятно нахалство е някой да иска да те изгони от собствената ти къща. Като искате да сте сами и да си имате бепчи да сте си го осигурили.
Не оправдавам грубостите на свекървата, но четейки авторката тук просто съм изумена от наглостта и аз.

# 73
Какво работи тоя мъж за 400 евро? По-добра работа търси ли активно? Дори в супермаркетите плащат повече, а и нямат много изисквания към кандидатите.

# 74
Интересно как в почти всяка тема се върти един и същ рефрен, че свекървата е коренът на злото, а собствените родители са някакви митични същества, от които нито може да се иска помощ, нито може да се разчита на тях. Изведнъж се оказва, че всички тъщи са или финансово затруднени, или живеят в малка гарсониера, или просто не искаме да ги притесняваме, докато свекървата е длъжна да бъде едновременно банкомат и безгласна бавачка. Къде точно е ролята на майката на жената в цялата тази схема и защо тя винаги е в сянка, когато ножът опре до кокала. Тези жени преди мъжете си в небитието ли са пребивавали, че сега при най-малкия съвет за раздяла се започва едно дърпане и едно търсене на абсурдни варианти за оправяне на отношенията, само и само да не се поеме лична отговорност. Обяснението е просто, защото е много по-лесно да си в ролята на жертва на злата свекърва, отколкото да признаеш, че собствените ти родители не те подкрепят или че самата ти нямаш смелост да си подредиш живота. Свекървата се явява само удобният виновник, който маскира пълната липса от страна на родното семейство и нежеланието на жената да си върне независимостта, която очевидно е имала, преди да се омъжи.

Общи условия

Активация на акаунт