Бременна

• 2 640
  • 119
  •   3
Отговори
# 105
Много е смешно това с "безценните тухли". Обикновено е аргумент на хора, които ги нямат. Собствениците на "безценни тухли", в общия случай, са си ги изработили и такова неглижиране на чуждите усилия говори за известна завист.

Авторката какво точно ще "вземе" като жилището не е дори на името на съпруга??
Защо трябва да я тъпчат и ритат, за да й покажат къде й е мястото и да мълчи?
Защото некадърният им син без една стотинка по друг начин не би си намерил жена ако не бяха "безценните им тухли". Нали!?

# 106
  • Melmak
Определено не е златотърсачка.
Просто е хванала мързелив мамин син, който има жилище от техните. Той няма да се напъне, не я знаем с какви доходи е и тя. Било е лесно да живеят така, малко на готово. Може да се е улеснила с този си избор, но златотърсчка чак не е. Просто е човек, който не умее да мисли за утрешния ден.
Как ще го гледат това дете с тия 400€ доход, не знам!

# 107
Много грозно нападнахте авторката. Да, не е трябвало да се съгласява да живеят със свекървата, камо ли да забременява при такива условия. Да, няма как да се разпорежда с чужд имот и да гони свекървата от нейния апартамент, но е трябвало преди да забременее да каже на мъжа си - или се изнасяме на квартира отделно, или кой от къде е. Постъпила е доста глупаво, но това не я прави златотърсачка. Очевидно не и е зорът жилището, а да живее нормално със мъжа си и бъдещето си дете. Не знам как си го насосахте това. И не знаете какви майки има  - напълно е възможно да не може да се обърне за помощ към нея.

Авторке - сядаш и обясняваш на мъжа си, че жилището е на майка му/баща му и тя си е вкъщи, но ти в такива условия дете няма да гледаш и съответно или се изнасяте двамата, или се изнасяш без него. Даваш ясно да се разбере, че трети вариант няма. Даже след това можеш да кажеш и пред свекървата, че ще се изнасяте, за да не я безпокоите повече в къщата и. Ако има малко мисъл в тая жена, може и да се усети и да се изнесе тя.

# 108
Всички сме съгласни с това, че маминият е некадърен. А в какво се изразяват достойнствата на авторката? В това, че е забременяла. Ниско майчинство, никакви доходи... Това не говори за някаква квалификация и умения.

# 109
Определено не е златотърсачка.
Просто е хванала мързелив мамин син, който има жилище от техните. Той няма да се напъне, не я знаем с какви доходи е и тя. Било е лесно да живеят така, малко на готово. Може да се е улеснила с този си избор, но златотърсчка чак не е. Просто е човек, който не умее да мисли за утрешния ден.
Как ще го гледат това дете с тия 400€ доход, не знам!

Не са само 400 евро.
Със сигурност свекърите им дават пари иначе да са умрели от глад.
Предполагам и това нажежава още повече обстановката.

# 110
Имат и куче, това пак си е някакъв лукс, не е толкова зле положението.

# 111
  • София
Първоначалния пост го няма. Може ли преразказ?

# 112
Значи, този е много зле, но то това е ясно като бял ден. Но, въобще не разбирам и жена, която се е съгласила на това. Няма как да има “безизходица” за двамата млади и здрави хора. Даже и какво значи да имат пари за апартамент - всеки ден бих избрала (и съм избирала) да живея на квартира, но да не деля банята със свекъри или моите родители.

Също така, колкото той е без стотинка, толкова и авторката.

# 113
Ето го. Миленака усложливо го е цитирала.
Тук съм цитирала абсолютно целия първи пост преди промяната:
Здравейте, момичета.
Пиша, защото съм бременна и психически съм напълно изтощена. Имам нужда от странично мнение, защото вече не знам кое е нормално и кое – не.
Живея в дома на партньора си, но постоянно ми се напомня, че „домът не е наш, а на баща му“. Свекърва ми се нанесе преди около година и половина и оттогава напрежението не спира. Тя много добре знае, че основните ни скандали са заради нея. Чувала е как си крещим, виждала е как се прибираме поотделно, знае, че сме били пред развод. И въпреки това остана.
Многократно е казвала:
„Знам, че преча“,
„Минавало ми е през ума, че се карате заради мен“,
а наскоро дори:
„Знам, че съм цирей, ама като такъв ще помагам.“
В същото време ясно заявява, че докато нейният свекър не умре, тя няма да се махне. Постоянно говори как или тя, или той трябва да умре, за да стане „свободно“. Когато стане дума да се изнесе на квартира, казва подигравателно, че „да не е глупачка“, за да го направи.
По време на скандалите съм чувала реплики като:
– „За коя се мислиш?“
– „За каква се мислиш?“
– „Пътувай!“
– „Няма да ти правя кефа на теб!“
– обвинения, че говоря на сина ѝ и го настройвам срещу нея
– че ще ме стигне кармата
Преди сватбата бащата на партньора ми ме е гонел от този дом, а след това отново съм чувала:
„Ти си никоя и нямаш нищо тук.“
Най-болезненото е, че синът ѝ не се размърдва особено. По-скоро мълчи и отлага. Когато стане дума за „ние“, чувам само:
„Ама ще изчакаме… пари…“
Всичко е изчакване, докато аз живея в постоянен стрес.
Опитах компромис – предложих тя да идва само за спане, към 9–10 вечерта, за да има някакви граници. И това не се спазва.
Истината е, че в един момент, знаейки че нямам спокойни условия за отглеждане на дете, дори обмислях да прекъсна бременността. Говорих открито с мъжа си и му казах:
„Страх ме е.“
Той ми обеща едно – че тя ще се махне или ние ще сме отделно. Това обещание беше решаващо за мен. А сега, когато стане дума за реални действия, отново чувам само „ще изчакаме“.
Важно е да кажа и друго: аз съм сама. Нямам подкрепа от собственото си семейство. Нямам имоти, нямам претенции за жилище, не търся нищо материално. Дори при евентуален развод не искам нищо. Единствената ми реална опция е да замина за Испания при майка ми, но там нямат финансови възможности и аз няма как да си позволявам прегледи и проследяване на бременността.
Аз не искам чуждо. Искам спокойствие, сигурност и нормална среда за едно дете.
Моля ви, кажете ми честно –
нормално ли е бременна жена да живее в такъв постоянен стрес?
Как се поставят граници, когато си в чужд дом,
без подкрепа и без реален изход?
Благодаря на всяка, която ще прочете и ще сподели мнение.
Много е далече от нормално.
В чужд дом не можеш да поставяш граници.
След като собственикът на дома те е гонил, защо си решила да останеш там и да забременяваш?

От прочетеното, според мен единственият ти вариант е да отидеш при майка ти. Мъжът ти не ти е подкрепа, след като е допуснал такова отношение към теб.

П.П. Много некоректно от страна на авторката да подмени първи пост така.

# 114
Значи, този е много зле, но то това е ясно като бял ден. Но, въобще не разбирам и жена, която се е съгласила на това. Няма как да има “безизходица” за двамата млади и здрави хора. Даже и какво значи да имат пари за апартамент - всеки ден бих избрала (и съм избирала) да живея на квартира, но да не деля банята със свекъри или моите родители.

Също така, колкото той е без стотинка, толкова и авторката.

Е разбира се, че и двамата са виновни.
Как мъжът й да се изрепчи на майка си като няма две стотинки да се усмихне и вероятно тя поема и сметките, за да не умрат от глад?
Просто е много горчив хап за преглъщане от авторката, че са между чука и наковалнята.

П.С. Питаше се за майката в Испания. Очевидно е много "грижовна" майка, за да остави дъщеря си гола и боса да се оплете като пате в калчища, та не знам какво ви шокира. Има и такива майки.
Моята майка също щеше да ми каже да се "оправям" ако бях изпаднала в положението на авторката.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 18:35 от Arielle

# 115
  • Далечният изток
Ами ако и сметките им плащат, още повече трябва да си мълчи и да не дава нареждания на собственика на имота в колко часа да се прибира.

# 116
Много грозно нападнахте авторката. Да, не е трябвало да се съгласява да живеят със свекървата, камо ли да забременява при такива условия. Да, няма как да се разпорежда с чужд имот и да гони свекървата от нейния апартамент, но е трябвало преди да забременее да каже на мъжа си - или се изнасяме на квартира отделно, или кой от къде е. Постъпила е доста глупаво, но това не я прави златотърсачка. Очевидно не и е зорът жилището, а да живее нормално със мъжа си и бъдещето си дете. Не знам как си го насосахте това. И не знаете какви майки има  - напълно е възможно да не може да се обърне за помощ към нея.

Авторке - сядаш и обясняваш на мъжа си, че жилището е на майка му/баща му и тя си е вкъщи, но ти в такива условия дете няма да гледаш и съответно или се изнасяте двамата, или се изнасяш без него. Даваш ясно да се разбере, че трети вариант няма. Даже след това можеш да кажеш и пред свекървата, че ще се изнасяте, за да не я безпокоите повече в къщата и. Ако има малко мисъл в тая жена, може и да се усети и да се изнесе тя.

То ултиматуми се поставят, когато действително има варианти. Доколкото се подразбира от написаното, в момента авторката няма доход, осигурява се фиктивно, затова е в болничен, и ще взима майчинство, като роди. Тоест вариант 1, в който се изнасят двамата с 400 евро доход на квартира, е неосъществим, вариант 2, в който тя се изнася сама - също

# 117
  • Down south
При работа на минимална работна заплата е много комично как ще "спестяват за свое жилище".
И двамата явно са се надявали дъртите да ги оставят в жилището на спокойствие, ама уви.
С меда идва и жилото.
Седем години са много време, особено за млади хора. Могли/могат да направят нещо за себе си, вместо да чакат.
Досега само двамата са чакали  на минималната заплата, а сега ще станат трима, без да броим кучето.

# 118
Не е ли по-лесно да се напаснат двете жени и да си навият на инатите като да се разбират.
Авторке, ти спомена, че майка му била особено обсебена от сина си. Какво имаше предвид?

# 119
Първоначалния пост го няма.

Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт