Бременна

• 2 823
  • 119
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета.
Пиша, защото съм бременна и психически съм напълно изтощена. Имам нужда от странично мнение, защото вече не знам кое е нормално .

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 16:26 от Bored

# 1
Не, не е нормално да се живее в такава среда, дори и да не си бременна. Проблемът ти е, че партньора ти не те уважава и не приоритизира твоя комфорт и този на нероденото ви дете.
Работиш ли? Ще взимаш ли майчинство?

# 2
В чужд дом не се поставя нищо никъде. Или търпиш това, което си си надробила, влизайки да живееш завряна булка в чужд дом или излизаш сама на квартира, записваш се в бюрото по труда/за общинско жилище, живееш от майчинство, след раждането съдиш мъжа за издръжка.

# 3
Казваш, че свекървата се е нанесла преди година и половина, че си била гонена още в самото начало от бащата на мъжа си, и въпреки това остана с онзи дом, с този мъж и реши да забременяваш? Има една приказка, че което човек сам си направи никой не може. Съжалявам, но ще става и по-зле.

# 4
Мислех че има надежда , знам че съм глупава да вярвам. Докато го взема това майчинство ще минат още месеци. Не исках така да става не съм привърженик на идеята да взимам, или да правя дете за да не знам как да го отглеждам . Мислех че ще имаме дом , ще разберат,  и ще си гледаме детенцето.

# 5
Не искам да звуча грубо и моля да не го приемаш така, но как се реши да имате дете изобщо в такава среда?

# 6
Защо неговите родители не те харесват от самото начало?

# 7
Свекърва ти е злобна и проста жена, но ти нямаш абсолютно никакво право да се разпореждаш в чужд дом кой да излиза на квартира и кой кога да идва само да спи.
Ако някой трябва да се изнесе-това сте вие с мъжът ти.
Младите трябва да градят не да чакат на готово ако искате свобода и спокойствие.
Никога не съм живяла при свекърите и взаимоотношенията ни са страхотни.

# 8
  • Melmak
Аз се изненадвам, че сега с детето и бременността чак виждаш с що за хора си се сродила.
Нв съм фен на това да се спори чий е дома, защото е най-добре да се живее в мир и сговор. Като не става, излезте с мъжа ти на квартира да ви е мирна главата и не общувай със свекърите си. В такава среда не е редно да се живее, нито като бременна, нито като небременна.

# 9
За какво се карате постоянно?Нямаш друга опция засега, освен да  стоиш там. Живееш в чужд дом, затова направи възможното от твоя страна да няма скандали. Работиш ли? Като си родиш детето, щом поотрасне малко ще го дадеш на ясла и ще се върнеш на работа.
После ще се изнесеш и ако мъжът ти дойде с теб, добре, ако не ще си го гледаш. Може и в Испания да отидеш, майка ти сигурно може да ти помогне за работа.

Разбирам, че вероятно се надяваш да ти кажем как да разкараш свекървата, но честно казано не мисля че ще стане.

# 10
Всички момичета са прави, но защо мъжът й седи и блее? Защо не предлага да се изнасят, безработни ли сте? Да, свекървата е проста и зла, но виновни сте колкото ти, толкова и мъжът й, а на него изобщо не му дреме за теб явно.

# 11
  • Варна
В такъв "дом" не се забременява. Онзи бил обещал. Кога обеща? Когато още можеше да направиш аборт, нали? Сама каза, че си го обмисляла. И не ти мина изобщо през ума, че това е замазване на очите, докато стане прекалено късно за такъв? Съжалявам, но сама си се нахендрила здраво. И не е ли малко нагло да даваш уклон кой и кога ще живее в жилище, което нито е твое, нито си допринесла с нещо за придобиването му? Свекърва ти е гадна, свекъра и той, а мъжът ти е безгръбначен плужек, но по-добре се радвай, че не са ви показали вратата от тяхното жилище вместо да мрънкаш, че трябва да ви го отстъпят и да се махнат. Забъркала си кашата, сега ще стоиш и търпиш. Ако не можеш, махаш се. Дори и в Испания трябва да има безплатно раждане и безплатни консултации за бременни. Ама трябва гръбнак за да си стегнеш багажа и да приемеш съдбата на самотен родител. Ти избираш.

# 12
Не можеш *да поставяш граници* , очаквайки някой да иска разрешение от теб, за да се прибере в собствената си къща. Проблемът не е в свекървата,  а в сина й.  Имаш ли къде да се върнеш? . Опциите ти не са много, и за жалост всичките са зли.  Или намираш начин да се примириш и да съжителстваш със свекървата (тя няма да се промени) или се изнасяш.  Мъжът ти няма да дойде с теб, съдеийки от каквото си написала.  Третата възможност (най-вероятна) е да си карате както досега -караници, крясъци и селски вечеринки.  Имаш ли брак с мамин златан муньо?

# 13
А някоя приятелка нямаш ли, която да помолиш да поостанеш при нея, докато поне родиш и си стъпиш на краката да почнеш работа?

# 14
Аз бих попитала в скандалите и противоречията за какво са?

Общи условия

Активация на акаунт