Домакини 94/ Време за цветя и зарзават

• 657
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Били сме с ММ на Кръстова гора. Минахме и през параклисите. Беше преди 21- 22 години. След години стигнахме до портите на Бачковския манастир и му казах да се връщаме и да отидем да го разгледаме, когато сме и с децата. Все още не сме се върнали.
Фивър, а няма ли налични неща от внучката и малките момчета, които да се ползват? В компанията доста деца се отгледаха с шезлонги, карситчета, скачащи гащи, люлки, които просто си предавахме от едно бебе на друго.

# 16
  • София
Мари, от внучката има разни неща, но голямата дъщеря беше навзела всичко ново в розово, а другите неща беше взела от зълвите си и са минали през доста дечица вече, та е добре и новички неща. То в началото и без това им трябват малко работи.
От момчетата също не са нови нещата. От големия бях дала на племенницата ми за нейните близнаци да износват и после малкият ги доноси, та съвсем. Пък и няма как по-обемни неща да ги нося по самолети. Аз и не задържам много вещи. Предавам нататък за ползване, подарявам. Даже последните 2 деца ги изгледахме с малко вещи. За мен от опит много от бебешките неща са ненужен рекламен трик, ама на тях им е първо и им е мерак да имат повече неща, да го глезят. Още повече, както при тях тръгват съвсем бебета на ясла.
Когато идват лятото те или сестрите ѝ, може да пратя неща с колата. Не знам просто, пък времето си лети и ей къде е началото на май месец.

# 17
При нас вали сняг и е студено.
   И ние сме разменяли дрехи с приятелки и сестра ми покрай децата. Синът ми е отгледан с неща на племенника, после моят израстна, та баткото износваше. Аз съм много за устойивата мода и сега , ако има нещо умаляло или не нося, подарявам на дружките. И те на мен.
    От сутринта , освен да работя , се занимавам да направя маршрут  и план за трипа ни във Флоренция. Кое кога да посетим , предивд предварително купуване на билети и отдалечеността на забележетиленостите една от друга и хотела. Поставили са ми срок утре и трябва да се справя.Заровила съм се в един пътеводител на Нешънъл джеографик , леле !! Опрделено искам да живея в Италия.
   Никое място не ми действа така , както Родопите. Не знам защо.От ученичка , от екскурзии и екскурзионни из планините, го усещам. Приятелите, с които бяхм в Бачково  , по-точно жената се интересува страшно много от история на изукството. Разчита детайлите много интересно и разказва завладяващо. Обърна ми внимание на неща, които никога не бих забелязала сама.  Тя ми е една от приятелките, с които пътуваме. Удоволствие е да вляза с нея в катедрала и да я слушам - за витражите, за картините, за детайлите , за скулптурите. Сега за Флоренция просто нямам търпение. Снощи се събирахме да уточним разни неща и тя като почна да разказва, защото е ходила - два часа бяхме зяпнали и притихнали. А тя , когато говори за изкуство, сякаш изпада в транс , с притворени очи. Много е готино.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 12:56 от марулета

# 18
Ееее, Марулетка, Флоренция ми е мечта. Ще чакам твоите разкази и снимки с нетърпение.
Фивър, няма по- хубав шопинг от пазаруването за новородено. Wink

# 19
Много отдавна съм ходила във Флоренция. Бяхме даже една седмица в Тоскана. Италия винаги е добра идея.

Добър ден!

ММ изрази желание да се занимава с гумата ми, ама още го чакам да закара колата на гумаджийницата.

# 20
Оооо, Мари, за мен това  върхът на интересът ми към Италия. Аз съм страшен фен на Медичи, след един игрален филм. Опитвам се да направя оптимален план, който да не е само тичане по забележителности,а да имаме време и да се изгубим в уличките, да дишаме Флоренция, да пием вино от прозорчетата, да се шматкаме по магазинчета, да ядем улична храна, да пием апероли, имончело и капучино.
   Разказвала съм ви , че пътуванията ми с тези дружки е приключение, адски зареждащо, толкова спомени имаме вече.
    Пазаруване за бебе е невероятна емоция, дай Боже всекиму!

# 21
  • София
Отдавна не съм ходила във Флоренция.
Напоследък обаче моята любов е Торино. Попили са много от близката Австрия, а аз имам голяма слабост към бившата Автроунгарска империя.
Другата ми любов е на юг. Амалфи, Позитано.
Не знам кога ще го направим, но скоро ми се иска да идем и да наемем кола за сериозни обиколки, че напоследък, покрай момичетата, все сме в Рим. И него обичам, познавам му всеки ъгъл, даже си имам една "приятелка" клошарка, която ми се радва всеки път и все се чудя как оцелява. Възрастна, чернокожа, от Судан казва, че е. Много мила жена. Редовно ѝ взимам храна, кафе. Спи на улицата, където живее Били и често се приютява пред входа им. Не цапа, не разхвърля. Не иска при социалните, за да не я депортират. Говори слабо италиански и английски, повече със знаци се разбираме. Вече с години е там, още големите, когато живееха в квартирата. Много ми е мъчно за нея, но не знам как да ѝ помогна.
Италия и Гърция са ми прародини на мен и двете ги обичам много. На съпруга ми корените са в Сърбия, но там напоследък хич не ходим. Едно време ходихме на Бабин зуб, но сега си имаме нашето горско място и не ходим, пък и много прекаляваме там с храната, което е вредно и избягваме вече.

# 22
Вале, зло да те забрави! Честит имен ден! Бъди здрава, щастлива и позитивна!

# 23
  • София
Еййй, хич не ги знам аз именните дни. Само масовите.
Жива и здрава да си, Вале! Много щастие и обич да имаш!

# 24
  • при късмета
Добро утро!

Вале, да ти е живо и здраво името, на патерици! И аз все забравям, че не е на 14
Днес трябваше да се организирам по-рано. Пазарувах, сложих да се варят пилешки бутчета, да ги обезкостя за супа с грах, на обяд ще мръдна до комшийката да й сложа да хапне, че днес нейните не могат на обяд и следобяд съм на ревматолог. Стиснете по едни палци

# 25
Ма Ко, стискам палци от сега. После да ни се похвалиш с отлични резултати.

Общи условия

Активация на акаунт