Отговори
# 22 005
Дори когато съм с внучето,родителите държат да знаят как се забавляваме,как е...по няколко пъти дневно.
Да изложиш чуждо дете на риск,и да вземаш еднолични решения ...и то когато е въпрос на живот и смърт...

# 22 006
Телата са погребани, както и темата в медиите. Деян е неизвестно къде. Какво чакате още да ви кажат за разследването? Ами няма да ви кажат нищо, за властите темата е приключена и това е. Дезориентацията измори и най-големите детективи сред хората.

# 22 007
  • София
На живот и смърт е било за Калушев. Останалите ги е завлякъл със себе си. Допълвам се  - детето го е смятал за свое.

Последна редакция: пн, 09 мар 2026, 11:58 от Magenta2022

# 22 008
Хубаво, закарани са убити вече. Но къде тогава са застреляни? От кого? Защо отиваш на среща с предполагаем убиец, заплашен си и взимаш Алекс? Защо не го е оставил поне него?
Защото може да е било капан. Може да им е била обещана някаква защита, а дефакто да са очистени. Къде точно се е случила чистката естествено няма как да знаем, аз исля, че на хижата са били всички, записи липсват преди 20 ч, може да са се върнали..а може и да не е станало в хижата.
Че няма чуждо ДНК в кемпера е лесно да се постигне - те са убити извън кемпера и после поставени вътре. Ако човекът е бил с ръкавици и  добре екипиран няма да остави ДНК. Това дали са убити вътре много лесно може да се докаже по вида на следите в кемпера. Обаче никой ни чу ни видя за състоянието на кемпера, за следи..ако е станало вътре само си представям каква касапница е било вътре, то вичко трябва да е напоено в кръв и други неща...което никак не попречи някой да седне вътре и да го подкара вечерта към където се пази сега...

# 22 009
# 22 010
Цитат
А защо да лъжат? Колко по-лесно е да се каже, че има убиец, търси се
Напротив, никак не е даже по-лесно, че и да го търсят и да продължава производството години наред до изтичане на абсолютната давност, когато ще трябва да го прекратят поради неоткриване на извършителя. При това как ще оставиш обществото да знае, че на свобода има такъв убиец/убийци?
Ето малко статистика за илюстрация: За 2024 г прекратените по давност досъдебни производства общо са 63 399, от тях 99,8 % - поради неизвестен извършител, което според доклада на прокуратурата било обективна (?) причина. Обективно е само настъпването на давността като изтичането на определен от закона период от време, ама не се изследва и нищо не се казва по въпроса как всъщност се стига до това, а именно това е важното.
Още над 33 000 са прекратени по други причини (напр. не са установени данни за престъпление), като общият брой на прекратените производства за същата година е с по-голям дял в общия брой решени от прокурор производства, който е 159 670.   
Изводите оставям на вас.
Винаги (абстрахирам се от конкретния случай, визирам чисто процесуалната ангажираност и ресурс за едно разследване от позицията на това кое е по-лесно), ако има противоречиви данни, е по-лесно да се приеме самоубийство - случаят приключва бързо и се архивира, вместо по него да се работи с години, евентуално да се привлича обвиняем, да се влиза в съд и делото да върви още години с неизвестен изход.

# 22 011
Напротив, никак не е даже по-лесно, че и да го търсят и да продължава производството години наред до изтичане на абсолютната давност, когато ще трябва да го прекратят поради неоткриване на извършителя. При това как ще оставиш обществото да знае, че на свобода има такъв убиец/убийци?
Ето малко статистика за илюстрация: За 2024 г прекратените по давност досъдебни производства общо са 63 399, от тях 99,8 % - поради неизвестен извършител, което според доклада на прокуратурата било обективна (?) причина. Обективно е само настъпването на давността като изтичането на определен от закона период от време, ама не се изследва и нищо не се казва по въпроса как всъщност се стига до това, а именно това е важното.
Още над 33 000 са прекратени по други причини (напр. не са установени данни за престъпление), като общият брой на прекратените производства за същата година е с по-голям дял в общия брой решени от прокурор производства, който е 159 670.  
Изводите оставям на вас.
Винаги (абстрахирам се от конкретния случай, визирам чисто процесуалната ангажираност и ресурс за едно разследване от позицията на това кое е по-лесно), ако има противоречиви данни, е по-лесно да се приеме самоубийство - случаят приключва бързо и се архивира, вместо по него да се работи с години, евентуално да се привлича обвиняем, да се влиза в съд и делото да върви още години с неизвестен изход.
Е да де, това казвам и аз.
Другото е, че случаят не е удобен, за да се рови прекалено в него.

# 22 012
  • София

Ох, как ги пишат тези статии и след това си ги препечатват едни от други сайтовете. Държавното финансиране на година е 2000-3000 лв на ученик годишно. При около 130 ученика в това училище как точно ще стане сумата над 1 милион.

# 22 013
Аз коментирам принципно въпроса, че не е невероятно всеобщо да лъжат. В случая не мога да съм сигурна дали е така и за какво им е изобщо. Иначе за течовете все от някого - тука си зависи много кой е намесен, в някои случаи не са толкова словоохотливи, или кажат нещо с недомлъвки. Лично мнение е това, доколкото съм имала личен допир с такива хора.

# 22 014
Не е като да не помним различни заметени случаи.
Ако не затихне интересът, един Лазар Колев.

# 22 015
За пръв път се включвам, но понеже на всяка страница се пита "Ама защо е взел Алекс в кемпера". Хора, ние нямаме никаква представа какво се е случило. Но ако действително службите/мафията са вдигнали мерника на тези 6 човека понеже знаят/правят нещо, което трябва да се потули, защо си мислите, че ако оставят Алекс в града и автоматично е спасен? Малко наивно. Не, ако нещата са били толкова дълбоки, не само той, а и всички покрай него са щели да пострадат.
А момичето как е оставено? За него не са се притеснявали и може и други да я убият? Да, ако приемем че ги преследва някой, Алекс може и да бъде намерен и убит, но може и да не, нали?

# 22 016
Доколкото се ориентирах, момичето не е било от тяхната общност и е било с тях за малко, останалите са сърцевината. Може пък да е опитал да избяга с тях и да ги защити, докато се решава проблем в хижата. Всичко са спекулации, но и че ги е взел със себе си, за да ги изложи на риск - също.

# 22 017
Ако изобщо са убити от външен, да речем “мафия”, защото убити от българските служби ми се вижда съвсем нелепо, то най-вероятно не е било защото са чисти, бели, добри и герои за справедливост, а защото са се набъркали в нещо незаконно. Според мен.

Но ми се вижда твърде нагласена цялата работа конкретно на Околчица за убийство.

# 22 018
  • София
Забъркване може да е имало само на Калушев. Тези тримата мускетари са изпълнявали каквото им каже, младежът и детето също.

# 22 019
Ако са изпълнявали, значи са забъркани. То така работи.

Общи условия

Активация на акаунт