Отговори
# 51 180
Аз не разбрах как ТТ е бил замесен в спонсорството на Калушев, това също ми мина като информация и критика. Интервютата му не са точно това, което уважавам като експертно мнение, но понеже сме много чувствителни на тема очерняне, ми се струва, че подходът към него започва да става точно такъв.

# 51 181
Фейк е това как ТТ е финансирал Калушев, част от многото фейкове от жълтите.

# 51 182

А не си ли помисли,че в хижата са живяли и други хора,за ,които нищо не се говори?
Иронията ви е не уместна.

Не, не си го помислихме. Няма и причина да си го мислим, точно както няма причина да се говори за някакви други фантасмагорични и несъществуващи хора!

То, ако е имало други пребиваващи там, РА досега да опищяла света къде са другите. Нали помните за Деян драмата. После спря, а сега го мислят за доносник.

# 51 183
По спомен, единствено кметът каза, че в хижата са живяли 10тина човека, без да спомената в кой период.

Да сте чули някой от близките да е говорил за други живеещи в хижата? Ралица като разказва как им е ходила на гости, да е говорила за някой друг? Майсторова, Макулев?
Нали ако имаше още хора там и тях щяха да издирват, заедно с Калушея и момчетата.

# 51 184
  • София
Макулев иска да вярва, че Калушев е бил чист и свят духовен учител и всеки, който казва, че е бил нещо съвсем друго, според него гони други свои интереси. Опитва се да оцелява човекът, а това става в неговия случай с когнитивен дисонанс. Както и при Ралица. Защитават грешните си решения за децата си. Защото, ако погледнат истината в очите, трябва да осъзнаят, че е жестоко това, което са сторили.

# 51 185
Аз не разбрах как ТТ е бил замесен в спонсорството на Калушев, това също ми мина като информация и критика. Интервютата му не са точно това, което уважавам като експертно мнение, но понеже сме много чувствителни на тема очерняне, ми се струва, че подходът към него започва да става точно такъв.
Аз го виждам леко ядосан на разследващите, защото са го подвели, че ако си даде мнението, като вещо лице ше продължи, това е поставил ТТ и те са приели, но после се отказват от него.

# 51 186
В показанията на бабата и дядото на детето прочетох, че то е плакало на първия учебен ден, и дъщеря им го завела в хижата. Ако всяко дете, което плаче от детска градина или училище имаше същата участ….
Но друго искам да коментирам. Калушев се е криел от властите много умело:
1. Отписвал е децата от училище и ги е записвал в Космос, за което се знае, че отсъствията не са проблем. Децата, които са били поверени на Калушев не са ходели на училище, били са изолирани от училищна среда.
2. Знаейки, че Агенция за закрила на детето ще му направи проверка, е бил подготвен да представи 2 пълномощни от родителите-предполагам за Леон и Александър.
3. Пред Терзиев, а вероятно и пред други хора удобно е оставял у тях впечатлението, че Александър му е син (а не, че родителите са му дали пълномощно да го гледа).
Пред властите и като е имал проверки е показвал пълномощно от родителите, а пред гостите на хижата, които не са много навътре с живота им ги е представял като свои синове.
Забелязва се, че се е стараел да потули всичко около децата. С помощта на родителите, разбира се. Те са се вълнували какъв интересен живот водят децата им с Калушев-как се гмуркат, как пътуват из Европа, как им е предоставял добър стандарт на живот, без да иска нищо в замяна. Е, почти нищо. Искал е децата им.

# 51 187
  • София
Всичко е така, но при проверката ДАЗД са заварили другото дете на Ралица, мисля. И Алекс. Така помня - като то е било с доведения си брат - Николай.

# 51 188
  • София
Мързеливка, гледай оригиналните документи за сигнала, бяха публикувани - до няколко институции е адресиран - ДАНС, ДАЗД, .... ДАНС са работили по този сигнал , те препращат материалите в прокуратурата. ДАЗД правят проверка на хижата (за която Калушев е бил предупреден) и установяват две деца с пълномощни от родителите си, с това за тях случаят приключва.

Оригиналният  сигнал е до ДАЗД , с копие до  ДАНС.
Но не е директен сигнал до ДАНС, с копие до ДАДЗ,  има разлика, нали?
Вашето беше внушение, че е изпратен направо до ДАНС.
Цитирам :
"Е да де, то затова сигналът на бабата и дядото на Леон е до ДАНС - заради сектата"

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 11:14 от мързеливка

# 51 189
Проблемът на ЯМ с ТТ е още от първите дни, когато ТТ каза "дайте ми тези родители за малко, да ги питам кой на колко сеанса с чай е участвал", или нещо в този смисъл. Обаче точно ЯМ не е в позицията да се набира.
Отделно, че няма нищо компрометиращо в дейността на ТТ.
Страх го е от полиграфа, според мен. Тя май заради това са се отказали от ТТ, защото той сам каза, че обича да работи по този метод, защото показанията са едно, но реално могат и да подвеждат в друга посока. Чудя се, ако няма какво да криеш защо се страхуваш от машината

# 51 190
  • Варна
Някой ме попита от кой профил на Яни Макулев е публикацията. От единствения, който аз виждам ,но вече публикацията я няма ….махната е или скрита. На скрийншотовете се вижда профилната му снимка.

# 51 191
  • София
Мързеливка, гледай оригиналните документи за сигнала, бяха публикувани - до няколко институции е адресиран - ДАНС, ДАЗД, .... ДАНС са работили по този сигнал , те препращат материалите в прокуратурата. ДАЗД правят проверка на хижата (за която Калушев е бил предупреден) и установяват две деца с пълномощни от родителите си, с това за тях случаят приключва.

Оригиналният  сигнал е до ДАЗД , с копие до  ДАНС.
Но не е директен сигнал до ДАНС, с копие до ДАДЗ,  има разлика, нали?
Какво значение има до кого е копие - както им е казал адвокат и са счели за нужно, така са го адресирали.
Важно е какво пишат тези двама възрастни в този сигнал  - тоест важно е съдържанието, а не формата.

И важното е, че ДАНС са работили по този сигнал и са предали материалите на прокуратурата, тоест събрана е била информация за групата, която да може прокуратурата да ползва по-нататък.

И добре е, че са го адресирали и до ДАНС, защото се видя колко съвестно ДАЗД са си свършили работата.

# 51 192

Оригиналният  сигнал е до ДАЗД , с копие до  ДАНС.
Но не е директен сигнал до ДАНС, с копие до ДАДЗ,  има разлика, нали?
Какво значение има до кого е копие - както им е казал адвокат и са счели за нужно, така са го адресирали.
Важно е какво пишат тези двама възрастни в този сигнал  - тоест важно е съдържанието, а не формата.

И важното е, че ДАНС са работили по този сигнал и са предали материалите на прокуратурата, тоест събрана е била информация за групата, която да може прокуратурата да ползва по-нататък.

Липсва критично мислене у хората, както каза Тодоров в интервюто му, за съжаление.
Като добавим показанията на Валери, вече сигналите за злоупотреби с деца стават много. Според мен тази част от експертизите е била от най-лесните за доказване за разследващите. Без да имам нищо общо с това, виждам цял куп нередности. А не знам и още много други неща.

# 51 193
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

На мен този не ми прилича на никой от шестимата в групата.
А на мен ми прилича на Ботев, не знам вече какво да мисля, и с "Борба" в профила на Иво?
Заплита се още повече тази история.
Наистина прилича на Ботев.
Те явно тези килъри са обичали творчеството на Ботев. Затова и са публикували стих. Борба.
А този дори имал нахалството да се дегизира и с лика на Ботев.
Какво ли са скрили в този дръвник. Може би в пъна има нещо ценно?

# 51 194
Проблемът на ЯМ с ТТ е още от първите дни, когато ТТ каза "дайте ми тези родители за малко, да ги питам кой на колко сеанса с чай е участвал", или нещо в този смисъл. Обаче точно ЯМ не е в позицията да се набира.
Отделно, че няма нищо компрометиращо в дейността на ТТ.
Страх го е от полиграфа, според мен. Тя май заради това са се отказали от ТТ, защото той сам каза, че обича да работи по този метод, защото показанията са едно, но реално могат и да подвеждат в друга посока. Чудя се, ако няма какво да криеш защо се страхуваш от машината

Има логика в това Тодоров да е имал достъп до информация за подготовка на въпроси за полиграф. Според мен може да са очаквали в първите дни все пак да открият Калушев жив. Може и за Деян да са мислели да го използват, но той пък не е заподозрян, а и бързо заминава.

Общи условия

Активация на акаунт