Отговори
# 10 395
Не знам какви хора четат тук и кои, но преди час Бърд във ФБ са пуснали следното. Нещо, което аз коментирах преди тях, както и някои от вас.

# 10 396
Такава обърквация, че даже завчера се сетих за Козлодуйското ку- ку предаване. Снощи обаче попаднах на възмутения Слави и се върнах в реалността.

# 10 397
Още в началото на разследването беше казано, по новините мисля, че кучетата са разстреляни, и после изгорени в пожара.
Значи, и Деян е жив в Израел.
Занете ли, че разследването на Кемпера не се води от София, ами от местната прокуратура. Що така?

# 10 398
  • София
Тия велики журналисти могат да дишат праха на форума... Миналия петък вече го знаехме Деян, и интервюто бяхме чели, и вилата бяхме видели...

# 10 399
По БТВ сега казаха , че по последни данни от разследването е открит друг път, който води до хижата и е проходим пеш или с високопроходим автомобил.Аз за Околчица нямам съмнения какво се е случило.Петрохан обаче е мътен.И ме е яд, че не са действали нашите адекватно първите 24 часа...Може би е можело да има друго развитие за ИК и младежите най вече

# 10 400
Не мога да намеря поста на съфорумката познаваща будизма , та ако ме прочете ...
Калушев искал така да умре ,че да не се преражда  -каква трябва да е тази смърт ?

Искал е да постигне мокша (освобождение) и да излезе от цикъла на прераждания (Самсара).

Друго обяснение нямам...по принцип това е крайната цел на будизма.

Дай повече информация, ако имаш, това така ли се прави?

Човек може да постигне мокша приживе, а може и да се случи в рамките на много прераждания.

За да се постигне трябва да се следват някои практики. В индуизма те са етични, като начин на живот, проява на състрадание, осъзнаване, медитация, йога, мантри и т.н

При Ваджраяната се разчита на преданост към гуру (лама), който се счита за въплъщение на мъдростта. Обикновено гуруто ги посвещава в разни тантра практики. По време на медитация визуализират себе си като просветлено божество. Има, разбира се, и етични норми по които е добре да се живее.

Калушев за да се нарече лама, значи се е считал за просветлен. Тулкутата също са считани за просветлени.

# 10 401
Няколко пъти се споменаваше кучешката колиба в двора. Защо кучетата не са били в нея, а в къщата?

# 10 402
  • София
По БТВ сега казаха , че по последни данни от разследването е открит друг път, който води до хижата и е проходим пеш или с високопроходим автомобил.Аз за Околчица нямам съмнения какво се е случило.Петрохан обаче е мътен.И ме е яд, че не са действали нашите адекватно първите 24 часа...Може би е можело да има друго развитие за ИК и младежите най вече

Кои да действат адекватно? От "колеги, прибирайте се" ли?

# 10 403
Знае ли се в колко часа е спрял тока в Гинци? След като не е имало ток и е било тъмно, тогава как са запалили хижата? Как са обикаляли цялата хижа стая по стая в тъмното с туби бензин, за да я залеят и запалят... И как точно по това време няма да има ток в селото, прекалено съмнително е, за да е случайно.
И аз от 2 дена питам - кога е спрял тока?
Важно е. Без ток, електропастирът не работи и всеки може да влезе от пътеката Ком-Емине или откъдето реши.
Без ток, нямат интернет в хижата, поне една прекъсната комуникация.
Без ток, може и GSM-ите да не работят. При толкова скъпа техника, очаквам в хижата да е имало усилвател (мини базова станция или както там се казва) за телефоните.

Скрит текст:
В зората на GSM-ите работех в голяма фирма с много мобилни телефони за онзи период. И точно в кабинета на шефа нямаше обхват. Ами изнерви се, обади се на мобилния оператор и заплаши, че ще спре н'ам колко договора. Тогава монтираха някакво малко устройство и проблемът се реши.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 21:10 от biborana

# 10 404
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А може ли да си лама и гуру без да си азиатец?
 Имам предвид как биха те признали?
Малко като евреите, раждаш се такъв, не може да "станеш"...

# 10 405
Още в началото на разследването беше казано, по новините мисля, че кучетата са разстреляни, и после изгорени в пожара.
Това и аз го чух по някоя от телевизиите официално.
А за мен с били затворени зз да не пречат на новодошли, поне мои приятели с кучета за това ги затварят по стаите...
Спрян ток, без телефони, сигурно кулите на мобилните не могат да засичат така. Съвпадения?
И все така вече 10 дни не казват нищо за кемпера, освен ръцете на Алекс/да му е светъл пътя / Пълно мълчание и разминаване във версиите кой къде е бил и най - вече часа на смъртта.
Бях чела коментари, че Тол системите стрували към 300000 млн. Всичко могат да видят и проследят, а видиш ли ти овчар намира кемпера и още и още..

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 20:02 от reninel

# 10 406
Ако беше наистина самоубийство досега да са го приключили.
Аман от криминалисти в тази тема.

Вътрешният министър няма ли да върне от чужбина и да даде информация? Или той си мисли, че е външен министър и не е разбрал кое министерство ръководи?
Оглушително е мълчанието на властта, а това подхранва усещането ,че се прикрива. Народът ражда нови и нови версии, а всички казват, че такова чудо не е имало и явно ни е бедна фантазията какво наистина се е случило

П.С
Ивей такова дело е спечелил, че само 1% от него да е бил хонорарът му, е възможно да се е пенсионирал

# 10 407
Ами някъде пишеше че не е имал участие в това дело. Май в Бърд. Делото било 2016 г, той тогава не бил работил вече активно, бил е в Мексико.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 20:41 от googlish

# 10 408
Не са се съпротивлявали, защото хората (мининум трима) са били униформени и/или техни познати. Затворили са кучетата точно с цел очакване на гости. На мен тези прокъсани панталони ми говорят за някакъв вид показна гавра.
Още повече, че само той е по очи, един вид, да се види този разкъсан панталон. Ако е въпрос на засегнати от пожар постмортем, подобно обгаряне трябваше да има и по другите, защото са много близко един до друг.

# 10 409
  • Другата България
Твърдо съм за убийство. На човек като него не му пука за ничие мнение. Не би се самоубил. Има поне 10 варианта да избяга нанякъде и да се покрие. Или е присвоил това, за което е бил нает или затварят клетка.
Т.е. тримата в хижата са се самоубили (всичко е записано на камерите), а Калушев е убит? Защо няколко дни преди това пуска до майка си и до Деян прощални бележки, че си тръгва от този свят. В това време се вижда, че е бил свободен, никой не го е държал на мушка.
За втори път пишеш, че всичко е записано на камерите.
И то с категоричност, от което следва, че някъде е казано или написано подобно нещо от разследващите ли?
Защото по същата логика и убийството /ако е такова/, е записано на същата тази камера?
И не, не са няколко дни. И не, не са бележки. На предния ден пише СМС до майка си.

Иначе, що се отнася до т.нар. свидетел, още когато писах многократно, че той е подал сигнала пръв, и е бил за трупове и пожар, изразих съмнение, че или заподозрян, или защитен такъв. Толкова време се мълча за него, сега, когато се разчу кой е, то пък го няма никакъв....

Общи условия

Активация на акаунт