Отговори
# 18 825
с колко големи букви да напиша защо с куршум?

Калушев е публикувал Борба във ФБ профила си в 16.04 часа на 01.02.2026 г.
Обаче той съвсем осъзнато не е написал/копирал последният ред на стихотворението "Ще викнем ние: „Хляб или свинец!“,  тоест хляб или куршум, свобода или смърт,
а завършва така

Пак от видяното на камерите - в 16.20 часа Дечо, Пламен и Ивей се събират и говорят ония неща за честта, показват ни средни пръсти, благодарят си и това всички го видяхте.
Тоест за мен всичко е било координирано между Калушев и тримата в хижата.

# 18 826
  • София
Мненията, версиите, дори налудничавите хипотези запълват институционалния вакуум.
Не разбрахте ли, че темата се пише по-бързо, отколкото може да се чете? Каква е необходимостта на всяка страница да има по 5-10 мнения, които се възмущават, че това било казано, онова било коментирано и т.н.? Точно това е основният спам в темата.
Бузов не го знам какъв е, но Булнюз бяха първите, които съобщиха за кемпера, и това се оказа истина, явно някакви контакти има Та ще видим каква част от написаното и дали изобщо нещо ще се окаже вярно.
Няма нужда никой да пише с големи букви нищо, за да ни кара да вярваме в нещо, в което той вярва. Приемете, че не всеки вярва в символизма на Ботев като обяснение за случая.  Който е открил неговата истина, нека си вярва, никой не разубеждавам. Но някои все още имаме много съмнения в  т.нар. официална версия и начина по който беше поднесена. И няма нужда, да четем постоянно нечие въмущение, че не виджаме как всичко било ясно.

Последна редакция: чт, 26 фев 2026, 08:40 от pimpinela

# 18 827
  • София
Излезе кадъра на мвр да убеждава народа във версията на мвр и как точно така е станало. Интересно, господинът работи ли официално по случая? Ако да, то тогава защо психолог се налага да излиза и да говори, а не самото мвр?

Точно така! Какво налага психолог да излиза и да обяснява резултати от разследването, преди самите разследващи органи да оповестят официални резултати? Подготвя почвата за нещо или търси своите 5 минути слава?
Разговорите с Тодоров ги приемам точно както ако извикат Маг Светлина в някое студио...
Психолозите трябва да комуникират с обществото, след като случая приключи. Тогава трябва да се включат и да обяснят психопрофили, мотиви, лични взаимоотношения в групата и т.н... Иначе, излиза, хвърля някакви внушения и казва, не мога да се обоснова/да кажа, защото тече разследването, защото е твърде лично.

# 18 828
  • софия
Още една причина да е трудно да приемем березервно еднопосочно предоставяната официална информация

# 18 829
  • София
Главният секретар, че е безобразно и срамно тъп, няма спор. Но, че има маса хора, които, каквото и да им се покаже и каже, пак ще търсят конспирации и измами, и за това няма спор.

# 18 830
Поименно ли... защото в тази малка държава всеки е приятел или дори роднина на някого. Ако един разследващ журналист няма сериозни източници - какво би могъл да разследва... Тъй де. В момента пък, в който депутатите се запознаха с разни материали от разследването - е тогава настъпи големия теч.

Като ще искаме на един, да искаме на всички.

# 18 831
  • София
Бившият вече, ген. сек. на МВР, толкова неадекватно се държи на това изслушване, че сякаш за пръв път чува, че има случай "Петрохан" и няма никаква информация по случая. Но не бих се изненадала, наистина да не знае за какво се касае, честно казано!

# 18 832
Аз имам натрапващото усещане, че Бузов беше нарочно активиран.  Изведнъж цъфна да разказва небивалици и всики започнаха да го препечатват.

Все повече си мисля, че съвсем умишлено се тика обществото към противопоставяне и едва ли не масова депресия.

# 18 833
Скрит текст:
Най-после догледах "Зад маската" и ще нахвърлям основните, поне за мен, акценти:
1. Неща, казвани и преди - неадекватно поднасяне на информация от органите към обществото, съответно и много истерично общество, разделение и недоверие, избиващо в агресия;
2. Намекна дебело, че телата на прочутата снимка не са намерени в този вид, а може би са били поставени така "от уважение" (мисля тук маркира и скъсаните панталони) - още по-дебела препратка направи и към Деян точно в тази част.
3. Каза убедено, че Калушев е имал сексуални контаки с деца извън Валери (беше изрично попитан за това);
4. Отдели повече време и разни примери за версията, че ИИ сам е произвел втория изстрел, не се спря на варианта това да е направил Дечо. (Слави Ангелов пък каза вчера в Дарик, че имало спор между двата екипа съдебни медици - явно се разглеждат две версии по въпроса, но Т. се спря на първата).
5. Смята, че Алекс не е знаел, че ще умре.
Много обширно говориха по други теми с Владимирова, споделиха отвращение от изтекли неща като снимката, подробностите от Околчица и други гнъсни елементи от разследването, които според тях подхранват най-долни инстинкти у обществото. Отново подчертаха, че комуникацията се води от самото начало по най-неадекватен начин и допринася за това. Тодоров няколко пъти спомена, че е получавал тролски заплахи и клетви, които са разстроили децата му, изглеждаше адски нервен (троловете не спряха да спамят и по време на целия каст) и вкиснат. 
Особено интересно за мен - споделиха, че огромен масив родители НЕ вярват на децата си, когато последните им се оплачат от сексуално насилие  Astonished И не, не някакви Софки, а маса уж нормални хора, които от раз обвиняват децата си в лъжа и се хвърлят в защита на авторитета на насилника (треньор, педагог и т.н.)
Скрит текст:
Всъщност не се изненадах чак толкова, някои постове тук ми отвориха очите за неща, които предпочитах да не знам... В този дух не мисля, че има какво повече да се каже по темата, срамота е интелигентни хора да дълбаят дъното за тоя, дето духа. В някакъв момент ще има официални заключения. Дотогава възхищение към десетки съфорумки за информативните постове и интересната дискусия.

Повод за размисъл. Това за мен е и един от най-важните проблеми, които получават публичност след тази драма - какво се случва в такива ситуации с децата, когато родителите предпочитат да си затварят очите.

# 18 834

Тоест служителите, извършили огледа, са ги подредили така един до друг, един насам, един натам и средния със за.ника нагоре?

Моето предположение беше, че може шофьорът на линейката да си ги е "намествал", за да са му по-удобни за товарене, но дали в действителност е било така, само тези, които са били там знаят.
И на вас това ви изглежда нормално, да си ги преместват, влачат, обръщат и т.н., за да им е по - удобно? Нямат ли някакви процедури, които да спазват, да ги сложат в трупни чували, за да запазят уликите поне или то всичко е ясно още от първата секунда, тройно самоубийство от луди сектанти и няма какво да пазят? Първо няколко часа не могат да се разберат кой трябва да отиде, после не пазят уликите, а сега пък още пазят хижата, за какво я пазят, нали всичко е ясно?

Абсурдно е да са ги нагласявали за да им е по-удобно. Както и "от уважение" със скъсания панталон нагоре. Какви са тия глупости...

Не съм чула Тодоров какво е казал и не мога да го коментирам конкретно, но разследващите не местят телата по местопроизшествието, а шофьорите ги вземат в чували.

А,прочетох. Бил казал, че Деян ги е местил.

Последна редакция: чт, 26 фев 2026, 08:59 от Iris04

# 18 835
  • София
Гледах с интерес Тодор Тодоров и Велина Владимирова.

Имам респект към случаите по които са работили. Велина е работила по наглите , нещо което разбрах на предишното им предаване и се впечатлих. За Тодоров е ясно.

Хора, с такъв опит, които да споделят информация и да разказват - нямаме. Тодор е адски директен и като цяло не му пука особено кой какво мисли : нямаше да крие, ако имаше съмнения.
От началото знаех, че са секта тези. Днес съм вече сигурна. За съжаление бащата на моя приятелка попадна в такава преди 3 години и видях от първо лице как здрав, интелигентен човек взе всичко от семейството си и го даде на един човек водещ тази секта. Не се прибира и не ги е виждал. Приятелката ми загуби бремеността си : той не се появи, а знаеше. Затова имах едно на ум за тези, а вече знам, че са секта и са се самоубили. На по-добро място са, халал да им е.

Разбирам и обществото! Безверието е достигнало своя пик, а в комбинация с неадекватността на МВР и Сарафов …какво друго да е?

# 18 836
Аз се придържам към официалната информация, че са секта и че Калушев е бил педофил.
За мен е логично службите да са знаели, възможно е и в Мексико да са го разобличили и затова скорострелно се е прибрал. В този ред на мисли е бил идеален да работи за тях впредвид, както каза Тодоров "светлата му част" на пещерняк, гмуркач и човек, който отлично се справя в тази сфера. Бил е удобен. Затова е позициониран и оставен на ключови места, дадени са им разрешителни и всичко, което излезе наяве като фактология.
Нямам никакво съмнение, че са се самоубили и убили. Не мисля, че има чужда намеса. Явно му е писнало да го контролират.
Писмото до майка му и споменаването на момичето (подчертава, че не момче)ми иглежда, че го е написал заради самата му майка, да оправдае педофилията или ако е предполагал какво ще последва след смъртта му......да я успокои и убеди, че не е педофил.  Същото мисля и за пожара в хижата , че са заличили следи заради близките си ,да им спестят унижението и шока от истината, която може и да не са знаели.
Ясно е от ден 1, че държавата е знаела за тяхното съществуване и то отлично.  
Това обяснавя целият им арсенал от оръжия, техника и разрешителни.
Ясно е и че са си затваряли очите за много неща, замитали са сигнали и са ги покривали. Чадъра е неоспорим! Защо и каква е причината няма да разберем.  
Вариант с неглижиране също е възможен. Знаем как работят институциите, знаем как се подават сигнали към МВР и никой не си мърда пръста.

# 18 837
  • София
Ясно е от ден 1, че държавата е знаела за тяхното съществуване и то отлично.  
Това обяснавя целият им арсенал от оръжия, техника и разрешителни.
Ясно е и че са си затваряли очите за много неща, замитали са сигнали и са ги покривали. Чадъра е неоспорим! Защо и каква е причината няма да разберем.  
Вариант с неглижиране също е възможен. Знаем как работят институциите, знаем как се подават сигнали към МВР и никой не си мърда пръста.
Ето това ме притеснява мен!
Кой и защо остави да се случват тези неща, които сега ни убеждават, че са се случвали?
Не ги ли срам - Сарафов, ДАНС, прокуратура, МВР, да излизат на пресконференции и интервюта, с особена настървеност да ни убеждават как това е "секта с педофилски наклоности" Добре бе, така да е, секта да е, ама къде бяхте вие от 2022 година насам, въпреки всички сигнали и проверки, оставихте това да се случи!
Най-адекватната реакция от всички, които в момента ни убеждават в официалната си версия беше просто дружно да си напишат "екзитното" и да се скрият някъде, където слънце не огрява!

# 18 838
  • София
Намерих видеото. Гледайте го. Глътка човечност не е излишна

https://youtube.com/watch?v=XHUXHola9hE&si=HDaXeAkXGQVliE7z

# 18 839
"Пак от видяното на камерите - в 16.20 часа Дечо, Пламен и Ивей се събират и говорят ония неща за честта, показват ни средни пръсти, благодарят си и това всички го видяхте."

Ние видяхме пръстите защото пуснаха данните (нали?). Обичайно такива данни виждат само органите на реда или тези които са хакнали камерите.

Общи условия

Активация на акаунт