Отговори
# 41 760
Скрит текст:
И сега интересно какъв ще бъде мотива за случая, защото при всички случаи има нещо, което ги е предизвикало да го извършат точно в онзи момент....Какво се е случило 24 часа преди решението, което ще доведе до опозоряване...
Даден им е срок, до който да разтурват седянката,  или медитациите и каквото там са правили по-точно. Децата да бъдат върнати  и никакви тулковци и игри на лами повече.  Така на мен ми се връзва всичко с оглед интервюто, качено от баба Дали и навлизането на  ламата и увеличаването на последователите му и нац.сигурност.

И аз точно така мисля: дали са им срок да разтурят седянката. Това съвпада с всички детайли. И след като са намерили първите трима самоубили се, им е било ясно на наказателните органи, че трябва да очакват още три трупа от разширеното самоубийство. Сигурно затова не са си дали и много зор да търсят на високи обороти кемпера.
Вместо да изведат моментално деца в риск, те им били дали срок?!
Знаели са, че има злоупотреба с деца, оръжия, секти и им дали срок да се разтурят?!
Това е просто скандална конспиративна теория.
Сигурно са им написали предписание и от Закрила на Детето?
Кой точно им го е дал този срок?

Да, точно така. Наказателните органи са ги предупредили и са им дали срок да се саморазпуснат. Все пак Калушев е бил синче на ДС, а ДС и наследницата й ДАНС са се отнасяли внимателно и възпитано към децата на кадрите си. Неписан закон, откакто тези служби съществуват. И тъй като Калушев-старши, стар доверен кадър на ДС е починал през лятото на 2024 година, вече я е нямало силната бащина закрила, благодарение на която Калушев-син си е правил, каквото си иска и се е разпростирал извън всякакви граници. След смъртта на бащата властите са започнали да притискат култа, виждайки, че той се внедрява все повече  в елитни кръгове от политици и бизнес-хора,  и че започва да придобива и политическо влияние, а с това и власт. А това го прави вече опасен.  Затова започва и натиск за “разтурване на седянката”. У Калушев са се породили страхове от позорни разкрития, от загуба на имидж и престиж, от наказателно преследване, все неща, които за един злокачествен нарцисист могат да бъдат равнозначни на смърт на живо. Не е издържал на това и е повлякъл и другите петима със себе си. Показно, с грандиозната инсценировка на разширено самоубийство с две локации… Да го запомнят  всички, защото няма друго такова разширено самоубийство и то на лобното място на Ботев в историята на България! Това е моето мнение по въпроса. Не ангажирам никого с него.

# 41 761
Значи на Петрохан самоубили се двама, третият ги подравнил един до друг, па се опънал и той до тях и се гръмнал?
Защо тъй подредени като сардели? Ритуалът ли го е изисквал или така, за по-естетически?
Добре, не е лоша идея.
Все пак, обяснение защо Калушев се е гръмнал с колта има ли?
И не искам да ми се обяснява как може и да не изтече кръв. Не кръв, фрагменти от главата му ще има из целия кемпер ако налапа такъв колт 45-ти калибър. Ние обаче видяхме снимка, да? Чистичко беше диванчето. Пък дето се вика току до него си е отнесъл главата.

Е, просто е, гръмнал се е и после е почистил след себе си. И пак си е легнал.
Същото като идеално подредените на Петрохан.

# 41 762
Всичко може, може показно убийство, тогава никой не го крие.
Или инсценировка, ама тога са се прави да не си личи, а не бай Танас се сети.
Или едното, или другото, а не двете заедно.
И въобще не вярвам на държавата, напротив. Но държавата първо няма въображение да измисли тоя филм и второ, държавните служители са мързеливи и няма да си играят с часове да фалшифицират записки и модели на фалоси.
Абсолютно вярвам, че държавни институции са покривали групата, затваряли са си очите на неходенето на училище, не са търсили кемпера, и после сричат и мъцат, за да не ги уволнят.
Ама тоя цирк да го спретне държавата е абсурд. И накрая никой да не каже "ама аз какво знам, ако знаете...."

# 41 763
Баба Дали, според вас е напълно нормално Данс да дават срок при застрашени деца и този срок да е цяла година?
Понеже сигнали в прокуратурата е имало вече налични, в Данс, Гдбоп, а на Калушев баща му не е починал непосредствено преди трагедията нали така?
И според вас тази измислена уговорка със срок е достатъчно основание да не опитат да спасят детето и да предотвратят фаталния край на Околчица?
А Калушев от зор за грандиозност е чакал 5 дни и даже упоменал публично мястото където се намират?
Каква е идеята на това негово изчакване и обявяване на мястото в пъкления му, според вас, план?

# 41 764
  • София
С картечния пистолет се е самоубил друг. ИИ е ползвал пушката Хенри.

Все ми се струва, че първо следовател трябва да намести фактите и после психолог да тълкува в контекст.

Ок, така да е, но важното е, ако Калушев е наредил / внушил и тн./ да се самоубият , защо не е оставил единият си пистолет на Петрохан, за да не се мъчи така Ивайло ?

# 41 765
Само че като се каза, че по ръцете на Ники и Калушев има барутни частици, как така се заключи лесно, че на Ники е от облак. Същият облак не е засегнал изобщо Алекс, а уж трите тела били близо. Такава стъкмистика изглежда всичко...

# 41 766

Все ми се струва, че първо следовател трябва да намести фактите и после психолог да тълкува в контекст.

Ок, така да е, но важното е, ако Калушев е наредил / внушил и тн./ да се самоубият , защо не е оставил единият си пистолет на Петрохан, за да не се мъчи така Ивайло ?

За да не се мъчи самият той, ако  другият  засече нещо , подсигурил се е.

# 41 767
  • София
Решил Калушев, че ще се гърмят и това е, нагърмяли са се един друг, Калушев гръмнал лично двама и себе си. Няма никакви други достоверни версии, възможни и изпълними в конкретния случай. Никой не може да ги измисли досега - четири месеца след трагичния край на шест човека.
Ясно е, че ще се правят опити от определени хора, и те няма да спрат дори и когато приключи разследването, да се оневинят Калушев и сподвижниците му, като се всяват съмнения в тази версия. Защото няма как да се признае от тези хора, че са подкрепяли лидер на култ, който е убил  безмилостно едно дете.

# 41 768
Ники има барутни частици, но пък има и два проектила в главата, а най-мистериозното от изнесените факти е, че няма изходна рана. Уж бил застрелян отблизо, но има два различни метални проектила и няма изходна рана.
Другата световна загадка.
И как така шамана гуру, великия лама (според религиозния експерт), не го е убедил като най-верен последовател да се самоубие сам с пистолета си за 5 дни, ами се е наложило толкова некадърно да го убива с рикошет, след почти седмица?

# 41 769
А външният убиец защо некадърно с рикошет? За рикошет друг освен Бузов твърди ли?

# 41 770
  • София

За да не се мъчи самият той, ако  другият  засече нещо , подсигурил се е.

Приемам, че иронизирате, ок.
Но ... щом Калушев  е имал  и  нормален пистолет  Глок 9 мм, защо не се е  застрелял с него, а точно с този зверски Магнум и то през  устата?
От какъв зор?

# 41 771
Всичко може, може показно убийство, тогава никой не го крие.
Или инсценировка, ама тога са се прави да не си личи, а не бай Танас се сети.
Или едното, или другото, а не двете заедно.
И въобще не вярвам на държавата, напротив. Но държавата първо няма въображение да измисли тоя филм и второ, държавните служители са мързеливи и няма да си играят с часове да фалшифицират записки и модели на фалоси.
Абсолютно вярвам, че държавни институции са покривали групата, затваряли са си очите на неходенето на училище, не са търсили кемпера, и после сричат и мъцат, за да не ги уволнят.
Ама тоя цирк да го спретне държавата е абсурд. И накрая никой да не каже "ама аз какво знам, ако знаете...."

Е, тя държавата го спретна цирка на брифингите.

# 41 772
От цирка с брифингите ни дели едно служебно и едно редовно правителство.

# 41 773
Баба Дали, според вас е напълно нормално Данс да дават срок при застрашени деца и този срок да е цяла година?
Понеже сигнали в прокуратурата е имало вече налични, в Данс, Гдбоп, а на Калушев баща му не е починал непосредствено преди трагедията нали така?
И според вас тази измислена уговорка със срок е достатъчно основание да не опитат да спасят детето и да предотвратят фаталния край на Околчица?
А Калушев от зор за грандиозност е чакал 5 дни и даже упоменал публично мястото където се намират?
Каква е идеята на това негово изчакване и обявяване на мястото в пъкления му, според вас, план?

Те, властите, не са предполагали и очаквали, че ще се стигне до самоубийства. Все пак не са психиатри, нали? Но след откриването на първите три трупа, им е станало ясно, че става дума за разширено самоубийство и затова не са положили всички усилия да открият веднага кемпера- мислели са сигурно, че и другите трима са вече мъртви.
А според мен, Калушев е чакал няколко дни, защото е бил въпреки всичко амбивалентен, дали да убие младежите и после себе си. Защото е едно да подтикнеш някого (в случая трима души) към самоубийство, но нещо съвсем друго е да убиеш дете и младеж, а после да ликвидираш и себе си. Затова е бил и фенобарбиталът, който е трябвало да притъпи усещанията. Допускам, че времето до момента на смъртта е било прекарано в хипнотични сеанси, регресии, медитации,  и че тримата са претърпели такива промени в съзнанието, че накрая не са били вече на себе си, изпаднали са в умопомрачение от изтощение, глад и дехидратация. Младежите едва ли са усетили, като са умирали. Така мисля аз.

# 41 774
  • София
Изстрелът при Николай е в челото от упор, не е от рикошет. Проектил може да заседне в черепа и да не излезе. Има много различни траектории на влизане и движение на куршума, както и различни местоположения на входната рана - кости или меки тъкани. Не съществуват и два идентични проектила.
Проектил понякога се разцепва на две части при движението си в тъкани и кости. Няма никакви загадки, разследващите са установили какъв е случаят, така че да се правим, че разбираме от тяхната работа е безмислено.

Общи условия

Активация на акаунт