Отговори
# 41 970
  • София
Назад в темата беше коментирано, че от хижата до Гинци е около 3-4км пресечен терен. Една потребителка тогава беше обяснила, че покривката от сняг служи един вид като шумозащита и едва ли в можело да се чуят викове и изстрели в селото.
Точно това тръгнах да пиша...пълни глупости са, че някой е чул каквото и да било...
Според мен са повече от 5км. по права линия до селото..

# 41 971
Самият Калушев ги  е изтрил /настроил да не записват/ Не знам технчески как се казва. По-рано в темата някой обясни как, ако не искаш, няма да те хванат нито от производителя, нито никой, има настройки.

Това трябва кристално и категорично да се изясни от разследващите, защото е основен момент и липсата на яснота създава милион хипотези.

А за това, че някой си не бил се обадил на 112, няма нищо чудно, за съжаление, ако се е случило така. За децата излетяли и надрусани, да не би някой да е подал сигнал?! Хем са били в блок, с комшии наоколо.
А вие очаквате за отдалечени, неясни, притеснителни звуци да звънят?
Малко са хората, които биха се намесили със сигнали в незасягаща ги пряко ситуация.

# 41 972
Някой беше попитал преди няколко страници защо групата би приключила живота си на различни места-според мен това може да се дължи на вътрешната им йерархия. Ако Калушев е считал, че той и тулкувците са по-важни от останалите, нищо чудно да е избрал връх Околчица по някакъв негов си критерий, като подходящо място за героично приключване на земния им път.
Само дето Околчица е доста по-ниско от Петрохан.

# 41 973
За мен замисълът е бил да изгори хижата, и пожарът да алармира, че са се самоубили. Затова и гилзите, одеялата, суматохата. Палят там. Хич не са наясно какви ги вършат, но то какво да очакваш от юрист, счетоводител и кинематограф. Палили там, самозапалили се, съсипали кучетата тези...добри хора. Няма такива килъри, просто няма . Всичко е самодейност. Затова отвориха толкова много работа.

Хора от селото са чули вечерта викове и стрелба, та  ето още една заявка/ аларма/.

Как пък никой не се обади на 112, как пък така, после се сетиха.
Няма данни за сигнали. После вече и аз мога да кажа, че съм  чула викове, писъци, видяла сто джипа, правителствения дрон и един отряд нинджи.
Нищо такова не става.
Деян не се качва.
Стела не си буди мъжа да отиде след смс, а очаква Деян да ходи на разузнаване. Деян пък, според мен усетил "жегата", се прави, че колата му няма да издържи . Просто всичко си е такова, каквото е.

Деян се е скатал.
Даже нямам и съмнение.

И интересно, как пък никой не говори за мексиканката с него, тя къде е , разпитана ли е , как да се издържали ?
Лола е стояла в колата на постоянен разговор с бащата на Деян. Разпитана е.
За мен и двамата са налични за разследването, то може и разпит по делегация да се прави, ако се наложи, та не знам Демерджиев какво се е запалил по Деян.

Вие защо мислите че Демерджиев прави въобще нещо по въпроса?

Моето усещане е че са оставили прокурорите да се оправят сами.

В началото, врачанският прокурор, за месец, не беше отговорил на нито едно искане.

Дечев - нищо не направи, освен да счупи веригата по съхранение на доказателствата, и да изгони хората от първоначалния оглед.

Все още разследването е в ГДНП, а не в Следствената служба. Няма го Сарафов, няма пречка да се прехвърли там.

Да сте чули инспектората на МВР, военна прокуратура, въобще някой да е почнал разследване за чадъра ?

Искам да кажа, че в момента, според мен, на барикадата са хвърлени неудобни прокурори, и неудобни разследващи, като бушони.

Не защото някой пази някаква версия, а защото, с каквото и заключение да излязат, все ще има недоволни.

# 41 974
Изолде, коментирам Демерджиев, защото създава привидност. И без друго от него нищо не зависи, но като назова Деян, се започна пак жужене как е изпуснат. А Демерджиев просто нещо каза, колкото да каже   нещо. И не, не мога да го оправдая, защото така хвърля нови конспирации за Деян и как го били изпуснали, пък им трябвал / като критика към разследващите/. Просто не е така, не че Деян мен ме вълнува. Като няма какво да кажеш, не казвай нищо.
Деян може да бъде разпитан по делегация, дори да не е в страната. Ако Демерджиев не го знае, кой. Аз ли.

# 41 975
На различни места са, защото вероятно децата не са били подготвени за екзита.

# 41 976
То от друга страна и "снимай, снимай" е от на специалистите специализираната техника. Обсъждаха го водещи медии, едва ли се причува на някой.

Цялото взиране и вслушване в записите с подръчни средства, и някой да си мисли, че чува и вижда повече отколкото чуват и виждат разследващите, боравейки със специализирана техника, на мен ми изглежда много наивно. Ако целта е да се подхранват мистерии, могат, но не е сериозно.
А пък това, с дочутите викове на няколко километра разстояние, направо е върха.

# 41 977
Тъкмо повече хора щяха да ги подготвят по-лесно, ако си бяха заедно. А сега са умали няколко дни, за да разберат какво ги чака.

# 41 978
Хората от селото си измислят, така ли?

# 41 979
Тъкмо повече хора щяха да ги подготвят по-лесно, ако си бяха заедно. А сега са умали няколко дни, за да разберат какво ги чака.
Калушев е преценил, че така трябва.
Ако, както каза Изолде, са дали показания, едва ли си измислят, но не ми се вярва да са го направили.

# 41 980
Друго обяснение няма.

# 41 981

Деян се е скатал.
Даже нямам и съмнение.

И интересно, как пък никой не говори за мексиканката с него, тя къде е , разпитана ли е , как да се издържали ?

Разпитвана е. Пуснаха откъси и от нейния разпит. В малкото, което пуснаха имаше изречение, че е работила като готвачка(ако не бъркам), т.е. разпитвали са я и за назад в миналото. Не можах обаче да намеря тези  части от показнията, но спомена ми е много ясен защото ми направи впечатление тогава.
Освен това София каза, че го е видяла пред следствието докато е чакал жена си, която е била на разпит.

# 41 982
На тази Лола са ѝ супер нагласени и измислени показанията. Каквото са ѝ казали адвокатите, това е казала. Тъпизма с ‘ не разбирам български, затова не съм си говорила с тях’ го помним. Сякаш други общи езици са нямали.
“Били притеснени”, го е казала след като вкупом са решили със свекъра и адвокатите, Деян, каква теза да защитават, за да си спасят з@дниците.

# 41 983
То всичко, което не пасва, се омаловажава. Приятелката на Ивей дето видяла джипове, приятелят на Дечо, който сподели, че му е казвал, че били заплашвани с разстрел. Човекът, който в интервю каза за тези викове вечерта и че се чудел дали да ходи...Кметът, който пък не може да му се вярва. А дори Демерджиев каза в първото си интервю, дори и да не е била ДАНС, какви са били тези хора, които всички е трябвало да ги изчакат, че да влязат след тях. Нали поемното лице трябва да види такова каквото е.

# 41 984
Скрит текст:
Някой беше попитал преди няколко страници защо групата би приключила живота си на различни места-според мен това може да се дължи на вътрешната им йерархия. Ако Калушев е считал, че той и тулкувците са по-важни от останалите, нищо чудно да е избрал връх Околчица по някакъв негов си критерий, като подходящо място за героично приключване на земния им път.

Само дето Околчица е доста по-ниско от Петрохан.

Зависи дали се търси надморска височина или идейна такава.
Околчица е лобното място на Ботев, чието стихотворение да не забравяме, е публикувано от Калушея часове преди събитията на Петрохан.

И не, не е нужно хората от селото на лъжат. Чули са нещо идващо от или в близост до селото. Колко човека са регистрирали викове и изстрели и едновременно ли са чули двете неща или не?

Общи условия

Активация на акаунт