Отговори
# 44 805
  • София
Тия отпечатъци изобщо не заслужават коментар, при положение, че са сложили грешната снимка до тях..Това е несериозно.

# 44 806
Тук на Николай липсва
https://nova.bg/news/view/2026/02/12/526959/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … 0%B8%D1%86%D0%B0/
    Явно червеното обозначава барутни частици...Обаче пък Николай нали е застрелян, защо има по дясната му ръка?

# 44 807
Тук на Николай липсва
https://nova.bg/news/view/2026/02/12/526959/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … 0%B8%D1%86%D0%B0/
    Явно червеното обозначава барутни частици...Обаче пък Николай нали е застрелян, защо има по дясната му ръка?

Не знам как се разпръскват тези частици.
Ако по дясната ръка на Николай има, без да е стрелял, бих предположила че са в следствие на  защитна реакция.
Вдигнал е ръка, за да се предпази ако е видял оръжие срещу себе си.

# 44 808
Тук на Николай липсва

Вие се шегувате, нали?! Това е графика! Зелената отметка, както вече казах, е за да ни покаже, че отпечатъците съвпадат. Те имат негови отпечатъци в базата данни, сега от местопрестъплението са взели нови, сравнили са ги и те съвпадат, но това НЕ са неговите ИСТИНСКИ отпечатъци.
Ето и ИИ, че вече почвам да издишам в тая тема!🤦‍♀️

Цитат
Реални ли са отпечатъците? Не, отпечатъците в инфографиката НЕ са неговите реални дактилоскопни отпечатъци.Те представляват стандартно илюстративно изображение (векторна графика), използвано като визуален шаблон за този тип карти. В реалното разследване личните дактилоскопни данни са следствена тайна и МВР не ги публикува в такъв отворен вид по медиите.

# 44 809
ИИ? Сериозно?
Значи и в тази си част информацията, която ни се предостави е съмнителна? Питайте пак защо не вярваме на разследването...
Или на ИИ да не вярваме..
Обърках се вече на кое да вярваме и на кое не.

Последна редакция: чт, 18 юни 2026, 23:04 от Barsa

# 44 810
Тук на Николай липсва
На брифинга за Дечо информацията беше ,,изгаряния от втора степен по лицето", в статията ,,изгаряния на китките и дланите".

# 44 811
Тук на Николай липсва
На брифинга за Дечо информацията беше ,,изгаряния от втора степен по лицето", в статията ,,изгаряния на китките и дланите".
Карай да върви каруцата -  Дечо, ПламенИвей, все тая.Много важно коя ръка на кого е ...Слугинаж...затова са до кучешката колиба..

# 44 812
  • София
Здравейте, мисля че бях обяснила, ще обясня отново.
Калушев е бил издирван като заподозрян, затова нямаше публичност.

Дронове не са намерени, нито остатъци от дронове, нито архив на дроновете.

Аз реших да се направя на Баба Дали и да попитам ИИ.
AI Overview            
  Безпилотният летателен апарат, използван от Националната агенция за контрол на защитените територии (НАКЗТ) и нейния ръководител Ивайло Калушев, стана обект на проверки от страна на МВР във връзка с разследването на смъртните случаи в хижа „Петрохан“ от „Гранична полиция“ и МВР .Относно точното физическо местоположение на летателната техника, тя е била част от иззетите от полицията оборудвания и вещи на групата, като подробностите се намират в материалите по досъдебното производство.

Последна редакция: чт, 18 юни 2026, 23:14 от мързеливка

# 44 813
Припомнете ми - след като и Николай и Калушев имат барутни следи по дясната ръка -как се установи,че само Калушев е стрелял?

# 44 814
Здравейте, мисля че бях обяснила, ще обясня отново.
Калушев е бил издирван като заподозрян, затова нямаше публичност.

Дронове не са намерени, нито остатъци от дронове, нито архив на дроновете.

Аз реших да се направя на Баба Дали и да попитам ИИ.
AI Overview             
  Безпилотният летателен апарат, използван от Националната агенция за контрол на защитените територии (НАКЗТ) и нейния ръководител Ивайло Калушев, стана обект на проверки от страна на МВР във връзка с разследването на смъртните случаи в хижа „Петрохан“.Към момента, според доклада на МВР от февруари, висококласният дрон с термовизионно наблюдение фигурира в следните контексти:Законност и Регистрация: Проверки на Обективно.БГ показаха, че дронът не е бил регистриран по надлежния ред в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) от обитателите на хижата.Полицейски акции: Въпреки това, устройството е било използвано по време на съвместни обучения и акции за борба с нелегалната миграция от „Гранична полиция“ и МВР .Относно точното физическо местоположение на летателната техника, тя е била част от иззетите от полицията оборудвания и вещи на групата, като подробностите се намират в материалите по досъдебното производство.
Твоето ИИ не знае...

# 44 815
  • София
Скрит текст:
Тук на Николай липсва
Карай да върви каруцата -  Дечо, ПламенИвей, все тая.Много важно коя ръка на кого е ...Слугинаж...затова са до кучешката колиба..

Уникална държава, уникален брифинг!

# 44 816
На края да не излезе че ИК и НЗ са застреляли тези от Петрохан.

# 44 817
Скрит текст:
Тук на Николай липсва
Карай да върви каруцата -  Дечо, ПламенИвей, все тая.Много важно коя ръка на кого е ...Слугинаж...затова са до кучешката колиба..

Уникална държава, уникален брифинг!

Като цитирате неправилно брфинга, така става. Обгореното лицево окосмяване е на Пламен, обгорените ръце на Дечо, на Ивей ръцете са само окървавени. Това от месеци се цитира тук неточно, като се разменят имената..

# 44 818
Припомнете ми - след като и Николай и Калушев имат барутни следи по дясната ръка -как се установи,че само Калушев е стрелял?
Доколкото си спомням по ИК са много повече,  при НЗ по-малко от стрелбата по него, за отпечатъци и ДНК нямам спомен.
Имах предвид, че информацията в статията е объркана. Иначе на брифинга казаха именно ,, изгаряния по лицето ", след 16:50 мин.:
https://www.youtube.com/live/3pY-jjtC9bs?is=PXqwrmCNjSE20VRq

# 44 819
Още 50 пъти ще напиша, че ако бялата фея Калушев завира деца по смъртоносни дупки, без да му дреме за живота им, лъжейки блеещите им родители, че трошат световни рекорди, то значи грам не му дреме и да ги гръмне! Дали ще умрат в дупката или в кемпера - все той ги е замъкнал там и все по негова вина са мъртви!

Не, че не му е дремело, просто не се е замислял. Бил е скапан нарцис и даже през ум не му е минавало, че нещо може да се случи с тях докато се гмуркат. Щото той се е имал за голяма работа и си е въобразявал, че има тотален контрол над всичко. На всичкото отгоре е бил гузен, и когат е било всичко на път да излезе на бял свят, е застрелял НЗ и АМ за да "запази" СЕБЕ си "чист"... според болната му глава.

Според мен в болната си глава наистина е вярвал, че ги спасява. Обичал ги е. Дори се е "жертвал" да си замърси кармата, убивайки ги, за да не се налага да се самоубиват те. Не знам кой го каза. Но съм убедена, че е така.

Може да е бил много способен, отдаден на каузи, безкрайно умен. Но си е падал по момчета и накрая е бил чисто луд!

И никой не го каза, но според мен това, че всички са били нервни, унили, притеснени е защото вече си е личало, че е скъсал нишката с нормалността. В тази връзка може Деян да е решил, че Ламата е убил и Петроханци. И да се е опитал да е "лоялен" за последно. Затова да е излъгал Ралица, да си е счупил телефона и да е избягал. Той е първото дете под крилото на Гуруто. Сигурно пази своите добри спомени.

Общи условия

Активация на акаунт