Отговори
# 47 085
Пак цитирам статията от 168 часа:
"В 21,30 часа микрофонът на камерата, разположена срещу входа, записва четири отчетливи изстрела
Първо два бързи, последователни, после два през няколко секунди. Криминалистите смятат, че това са изстрелите, с които са умъртвени Ивайло Иванов, Пламен Статев и Дечо Василев."
Някой ако иска, може да мери с хронометър, аз нямам намерение. Засега приемам, че именно това са изстрелите, причинили смъртта на тримата.
Мисля, че хора с опит биха могли да различат изстрели от различни видове оръжия, заглушители, произведени навън или вътре в сграда. Аз, признавам си, не мога. Според мен подобни са звуците от пожара, които се чуват цяла нощ.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 13:54 от katta

# 47 086
Кой, къде е казал, че няма отпечатъци по оръжията?
По мои спомени се говореше само за ДНК.
Споменавани ли са изобщо отпечатъци?

Доколкото помня, за Ивей казаха "само ДНК" с допълнително обяснение, че е имал изгаряния по ръцете, а за другите двама - "ДНК и отпечатъци". Така съм го запомнила от някоя от пресконференциите.

Каза се, че заради пожара са гърмели разхвърляните патрони, но не с нормалната си сила.

# 47 087
За мен тези 4 изстрела, чуващи се на записа, не са търсените изстрели.

Преди много време и аз го казах - не са тези изстрели. Много са набързо и не се връзват с никоя версия. Според мен това са гърмящите по пода патрони.

# 47 088
Ако това са изстрелите при смъртта им, единственото обяснение, което ми хрумва е, че Ивей предварително се е разбрал с другаря си да го довърши с втори изстрел. Но защо?
Той да смогне толкова бързо да се довърши – абсурд.
Външни убийци ще искат да изглежда като самоубийство. Вторият изстрел ще да са го направили по неволя. Но би им трябвало повече време да заключат, че е жив най-малкото.

# 47 089
Аз доколкото зная, няма други изстрели, които да са записани от камерите, освен тези четири. Бързо, бавно - това показват данните, други няма.

# 47 090
Ами може вторият изстрел да е контролен, да се уверят, че е мъртъв.
Да се е уговорил, но очаквал ли е някой да е жив? И защо, ако са се самоубивали последователно, не са ползвали удобния наличен пистолет?

# 47 091
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"От предоставените записи" е важно уточнение.

# 47 092
Не са казвали нищо за отпечатъци със сигурност.
Това, за което не съм сигурна е, че имаше мнения, че няма, защото ръцете им били окървавени /за Дечо и Ивей май/

# 47 093
Казали са. В съобщението, че е намерена ДНК го пишеше.

# 47 094
Аз като се замисля, точно ако го е довършил някой страничен могат да са в такава бърза последователност изстрелите.  Че той сам, заслепен и с пръснато лице е взел друго оръжие  и се е застрелял втори път,   го отхвърлям изобщо като невъзможно, ако ще още хиляда нерелевантни световни примери да се напишат в темата. Но ми се вижда странно и някой от другите двама  да реагира толкова бързо, та да го дозастреля и после моментално да се довърши.

Иначе, доколкото разбрах от всичко налично изнесено до момента, точно тия четири последователни изстрели се смятат за момента на смъртта на тримата.

# 47 095
  • София
Скрит текст:
Това звучи... интересно. Особено, когато гледаш/слушаш записите. Чуват се 4 изстрела с разлика от секунди. Не знам какъв човек трябва да си, за да се простреляш по описания начин да се огледаш около себе си, да се ориентираш, да грабнеш чуждо оръжие и да се дозасреляш. Или твой другар до теб да види как се прострелваш, да те дозастреля и после да се гръмне. Всичко това в рамките на секунди.
На външни убийци също би им трябвало повече време да заключат, че Ивей е жив и се налага да го довършат с втори изстрел. Наистина са адски набързо.
За мен тези 4 изстрела, чуващи се на записа, не са търсените изстрели.[/spoiler]
А ние как разбираме кой е бил първият и вторият изстрел "на Ивей"? Първият, третият, вторият, четвъртият?
Как по оръжията няма отпечатъци?
Адвокатът на онзи, който наряза Дебора, твърди, че няма начин да е бил  въпросният Георги, защото няма  нито ДНК, нито отпечатъци на мястото от него.
Нещо като "няма външна намеса".

# 47 096
Като се потърси в интернет, има съкратени записи, има и пълни - с десетки часове. Който желае може да ги гледа и слуша. За тези се твърди, че са пълните. Аз нямам такива намерения. https://www.youtube.com/watch?v=cxMdlAiUiQs

# 47 097
Ами може вторият изстрел да е контролен, да се уверят, че е мъртъв.
Да се е уговорил, но очаквал ли е някой да е жив? И защо, ако са се самоубивали последователно, не са ползвали удобния наличен пистолет?
Защо само на него контролен? И защо ще се мъчат с пушката тия убийци, ако така или иначе са смятали да го гърмят с пищов? Нали искат да изглежда самоубийство, защо им е да залагат съмнение с два изстрела при Ивей?
Защото би им се наложило, оставайки той жив. Но това не могат да го установят за толкова кратко време.
Просто това не са изстрелите.

# 47 098
Работим с това, което са ни предоставили Simple Smile. Други изстрели няма /или аз не чувам/.
п.п. Камерата се включва при пукот от пожара.

# 47 099
Казали са. В съобщението, че е намерена ДНК го пишеше.
За отпечатъците ли? Аз от брифинга помня, че не казаха за такива и тук даже се вихреха спорове и полемики.
Съобщението не ми е попадало. Явно там са уточнили.

Общи условия

Активация на акаунт