Отговори
# 47 340
Името на Христо Иванов сякаш за първи път се появява в цялата верига от политици или се бъркам?

В статията на Бивол имаше линк към интервю по телефона (не помня журналистката от коя медия беше), която попита Христо Иванов дали е познавал Калушев и той отрече. Мисля, че за цялата група на Калушев отрече.

Да. И аз го слушах това интервю. Христо Иванов беше абсолютно категоричен, че не ги познава.

# 47 341
Русев, докато е точил информация от лаптопа на ИК, е попаднал на някакви находки.
Да не забравяме, че и Валери говореше за някакви записи.

Ние си чакаме. Дано това интервю предизвика някакъв интерес, за да питат по- настоятелно кога ще приключи разследването

И ги е пазил за подходящ случай. Като умре ИК, да ги даде на разследваща медия.

Що не.

# 47 342
А докога ще се повтаря, че информация, касаеща децата, не е свързана със случая, когато един от загиналите е убито дете?
Ако разследването е едва ли не на финалната права, защо все още не се търси отговорност от всички замесени - родители, Невена, Деян, политици, институции? Предполагам, че отговорът е същият, както на въпроса защо толкова време са функционирали необезпокоявани.
Хайде стига вече с тая омраза и с всички около Калушев, дето му имат зъб и го очернят! Изтърка се отдавна това.

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 15:20 от anmasu

# 47 343
Този Русев занича от всеки ъгъл. Имал бил информация за записи. Шок, ужас, скандал! 5 минути слава.

п.п. Пак открихме сезона на пързалките. Всеки път, когато се зачудим каква им е била истинската дейност на тия.

# 47 344
Според Русев цялата информация я има в МВР и Прокуратурата, нали така казва. Щом те не са счели за нужно да я оповестят, или поне намекнат за нея в свои изявления /колкото и да са оскъдни/ и щом случая още не е приключен, значи тази информация, която той цитира не е съотносима към случая - убийства и самоубийства.
Не, не значи това. Възможно е тази информация да доведе до такива политически и други трусове в държавата, че никой да не иска да поеме отговорност с оповестяването ѝ.
А, нима? Значи права ще се окаже СМ, че са й казали, че е застрашена държавна конструкция.

# 47 345
Русев е основният доносник срещу групата, който пръв подава сигнал за тях и ги нарича секта, както и един от главните дезинформатори. Заради неговите доноси се стига до оперативно следене на групата. Ако не беше замесен той в историята със сигнала на Валери, може би нямаше да има толкова големи съмнения в това дали казва истината.
Като цяло на този човек не може да се има вярва за нищо, което говори.

# 47 346
Да, да, иначе всичко друго говори, че са нормални хора с нормални занимания.

# 47 347
Русев е основния доносник срещу групата, който пръв подава сигнал за тях и ги нарича секта, както и един от главните дезинформатори. Заради неговите доноси се стига до оперативно следене на групата. Ако не беше замесен той в историята със сигнала на Валери, може би нямаше да има толкова големи съмнения в това дали той казва истината.
Като цяло на този човек не може да се има вярва за нищо, което говори.

Т.е. ако не е бил Русев, Калушев и сега щеше да прави същото и с Л., и с другите деца?

# 47 348
Значи, дай боже повече такива доносници като Русев!
Росен Йорданов и той говори за отвратителни доказателства, които няма да позволи да се заметат.

# 47 349
Т.е. ако не е бил Русев, Калушев и сега щеше да прави същото и с Л., и с другите деца?
Тоест, ако не беше замесен Русев, нямаше да има чак такива огромни съмнения, че истината се извърта и прикрива, че се фалшифицира. Че очернянето е, за да се прикрие истинската картина. Просто намесата му допринася за липсата на доверие във всичко поднесено.

# 47 350
Вместо да чуете какво казва, вие за личността се хванахте.
И Йорданов така се изрази, и другият психолог / забравих му името/. Говорят с погнуса.
Ащо Русев нещо има лично, другите нямат.
Русев каза, че и той е имал друго мнение за тях.
Само не знам защо намеси Хр. Иванов 🙂

# 47 351
Този Русев занича от всеки ъгъл. Имал бил информация за записи. Шок, ужас, скандал! 5 минути слава.

п.п. Пак открихме сезона на пързалките. Всеки път, когато се зачудим каква им е била истинската дейност на тия.
Много е смешно, как се насочва гнева към някакви хора. Сега Русев ли ви е виновен, че записита за брутални?? Вместо да насочите гнева си към ламата и сие, политици и пр. боклу.и, които кой знае какви са ги вършили, Русев ви крив. Божей...Няма ли да го наречете и него морален убиец, както майката нарече сина си??
Чакаме да видим записите какво съдържат и веднага да ги обявим за подправени/изфабрикувани/изрязани/аи/, нали анонимис?

Айде още един.

Къде са тия брутални записи, зцащо не почнаха с тях, то ако има такива записи какво правим тука толкова хиляди страници.

Не казвайте, че на четвъртия месец ще изскочат разследващите и ще кажат - ми ето тука имахме записи как Х, У, Z блудства с деца, но не сме ги споменавали, та да циркулират слухове.

И Йорданов ли е  виждал записи?

# 47 352
Според Русев цялата информация я има в МВР и Прокуратурата, нали така казва. Щом те не са счели за нужно да я оповестят, или поне намекнат за нея в свои изявления /колкото и да са оскъдни/ и щом случая още не е приключен, значи тази информация, която той цитира не е съотносима към случая - убийства и самоубийства.
Не, не значи това. Възможно е тази информация да доведе до такива политически и други трусове в държавата, че никой да не иска да поеме отговорност с оповестяването ѝ.
Това е вече несериозно. Тя информацията, когато и да е, след приключване на разследването все ще се оповести.
Тогава какво? И какво значи отговорност за оповестяване? Съдебните актове са публични (ако производството стигне до съд чрез обжалване на постановлението за прекратяване, каквото вероятно ще бъде издадено), зачетете се някой път в обилната практика по някои състави и ще видите, че оповестяването й никого и нищо не е съборило, няма и да събори. 
Или в момента има повод се правят пак намеци, то ще си излезе.
Каквото и да оповестят, стига да е доказано по несъмнен начин, ще се приеме, то няма и накъде.
Но така с "изпускане" уж на достоверна много съществена информация през тоз, през оня, пък тя се окаже кухо журналистическо "разследване" или разсъждения на някой психолог от първите дни...
Ей това за мен е скандално - подходът на прокуратурата още в първите часове и дни от началото на разследването, че и вакханалията в парламента с ясна политическа цел. Аз на такива хора не мога да се доверя, че са професионалисти и водят задълбочено, обективно и качествено разследване. Не само в този случай.

# 47 353
Да, май излиза, че Русев е причината да се осуети поредният прием на 5-7 годишни деца - тяхното извънсемейно, свободно, извънсистемно отглеждане, лечение и обучение.

# 47 354
Скрит текст:
А какво точно става в хижата, че Майсторова да е знаела? Нали на официална информация казвате да се опираме, та каква е тя конкретно?
Или ще се опираме на нея само по някои въпроси, по другите може и да фантазираме (но не е допустимо да фантазираме точно по заглавието на темата и да анализираме критично наличните данни и правдоподобността/достоверността им) и да считаме като доказателствен източник медийни публикации?
Такова е впечатлението ми от голяма част от постовете в темата.

Кубратова,
благодаря за въпроса относно официалната информация за пребиваване на деца в хижата.

Докладът е след новината, вижте стр. 7. Цък : https://www.mvr.bg/press/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0 … D0%BD%D0%B8/88832
Официалният отговор на МВР, 2 бр. прокуратури и ДСП (Дирекция социално подпомагане)- Своге, след проедени "беседи с децата" е, че "при проверка на обстоятелствата, при които децата пребиват в хижата, не са установени нарушения в законодателството".
На база на проверките, прокуратурите са дали отказ за образуване на наказателно производство.
И аз сега на кого да вярвам - на 4 бр. институции, които са проверявали, говорили с децата и родителите, или на обвиненията в темата???

ПП Аз бих насочила недоволството си към институции

Тоест смятате, че държавата си е свършила работата добре и не носи отговорност за случилото се с Алекс?
Проверили са, всичко е било наред и документално и от страна на родители-деца.

Разбира се, че НЕ. Дори съм го написала в цитирания пост: "Аз бих насочила недоволството си към институции" Още февруари писах, че е подходено формално и/или има чадър.
Писах, че ние трябва да натискаме институциите за отговори, да настояваме да си сменят правилата (ако има такива) или да направят нови. Ако трябва да се подобрят и законите, но да не се допуска и за други деца.

Но това е една от причините да не вярвам на най-вероятната версия на властите. Мисля, че пак си подхождат по същия начин - не искат да отркият какво се е случило, а търсят версия, която ще им спести работа!

Общи условия

Активация на акаунт