Отговори
# 47 820
Точно ...сума ти снимки и инфо изтекоха към жълтите медии на ниво МВР ,хубаво ,че са спрели теча особено ако има чуствителна информация .Каквото и да е не  ми се иска роднините да научават гадости от ПИК.
Тоя знае всичко ама тупа топката и си играе неговата игра.

# 47 821
Не е ли рисковано, докато “тупа топката” да пострадат (да не кажа да умрат) още хора? До момента така изглежда, че самото познанство и контакти с Калушев са компроматът срещу политици и лица от службите. Но ако същевременно се ползва необявена информация по случая за сплашване или изнудване, докато си топкат топките, кой ще отговаря, ако на сплашван/изнудван не му издържат нервите и се застреля примерно!

# 47 822
  • Варна
Но ИК -този харизматичен лидер Лама ,способен само с един жест да накара да се самоубият трима
Това са си ваши фантазии, както и как цялата държава се е уплашила от него и го е ликвидирала.
Искал е други (полицията) да му свършат мръсната работа, а накрая той целият в бяло.
В нали в сектата има йерархия и той е наредил на тримата да се самоубият и то като не са били физически заедно ? Така казват тук, аз подобни фантазии нямам. Със сигурност JoyНали това е обяснението ?И вербувал политици и лековерни майки със сладки приказки - пак от тук . И се разделили на две места заради йерархия и всички били съгласни очевидно- нали отиват на по - доброто място , ама пак с йерархия .
Че цялата държава се уплашила от него не са мои думи , вероятно ваши фантазии ?

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 22:58 от Ivka_smile

# 47 823
По-големи манипулатори и клюкари от тези в прокуратурата няма. Мвр пасти да яде пред тях. Да не забравяме кой даде на Назарян 500 страници с материали и компромати от производството, още преди да се е доказало категорично каквото и да е. Сарафов и той пръв поведе хорото и зададе тон с най-големите кукички за всестранни конспирации и дезинформация. На Николова изцепките също не са малко.
Най-големия проблем е точно в прокуратурата. Виждаме колко 'успешни' са им знаковите дела, нали? Или как 'разкриват' поръчкови убийства. И как заплашват хора, че ще им съсипят живота, как злоупотребяват и търгуват с власт и влияние, и какво ли не... Те кога ще носят отговорност и как? Ще им се молят всички да си вършат работата. За какви се взеха?

# 47 824
  • София
Аз пък не разбирам защо трябва да се протака във времето ? Нали всичко е ясно - четири самоубийства и две убийства ,нищо ,че някаква си гилза намират няколко пъти през няколко месеца .
 ИК да бъде изпран не ми звучи логично . На "убиец" ореол ли ще слагат ?

# 47 825
Не. Просто неписан закон на ДС- другарите: децата на ДС-кадрите да не се атакуват. Винаги е било така и явно, така ще си остане, докато се дава власт на такива хибриди като Радев.
Явно този закон не се спазва вече.
Как да не го атакуват? Напротив. Опитаха се да го съсипят още преди да го намерят мъртъв. Обявиха, че е заподозрян за убийствата на Петрохан. Че е злоупотребявал с деца. Че е водач на паравоенна организация. Че е лама на секта. Може нещо и да пропускам..Очернящата кампания започна от първия ден. Това беше най-съмнителното в цялото поведение на службите. Хората започнаха да се съмняват, че ще ги намерят живи - благодарение на службите, още преди да са разбрали кои са издирваните. Друг виновник, освен него, никога не са споменавали дори че е възможен. Те го съсипаха посмъртно дори без категорични доказателства. Това, ако не е атака, не знам кое е.

# 47 826
  • софия
Интересен развой: вече МВР не е водещо в разследването, прокуратурата станала водеща и спряла теча на информация. Законодателна промяна нещо ли е имало тия дни?
О, и прокуратурата, от която започна с теча на контролирана информация и окалването на хора, които не могат да се защитят, ще ги изпира!
Тотален дисонас в обясненията на крепителите на официалната версия.

Мноооого отдавна, преди мооого страници се писа, че е имало неофициална препоръка, ангажираните със случая да не се преработват по него. Защо? Пак става въпрос за държавните органи, да не решите, че са "любимите" ви близки на починалите.

# 47 827
Скрит текст:
"Да бъдат спасени животите на тримата", за мен означава да са ги намерили навреме.
Е хайде, хайде . Нали ИК е убиецът?От самия него ли ще го спасяват или ще го разубеждават ли, какво?

Хайде, хайде, хващате се за сламки. Самоубиец също може да бъде спасен, например като го уговориш да не скача от покрива или да не се застрелва.
Аз обаче си мисля, че ИК е искал да бъде намерен, с публикацията във фейсбук като улика. Искал е да загине в престрелка, т.е. да ги убият, а не той да убива. Затова е чакал толкова, ама не се е получило.

И аз така мисля, писах 2-3 пъти за това в темата.
На цялата си посредственост, накрая е искал да го запомнят като герой в борбата с кочината, затова е и целият този символизъм. Но кочината в лицето на полицията пак го прецакала.

Още не е много бон тон да се говори за това, но все пак: представете си, че го бяха "намерили" - колко варианта за изход от ситуацията са съществували за него?

# 47 828
Аз казвам друго - следващите 200 сраници в темата ще се прелива от пусто в празно досегашната демерджиева история - как уж имало нови факти, как той ще се запознае с големия обем материали, как ще прави това, ще прави онова, прокуратурата пречи на МВР и т.н.

Демерджиев е в силната позиция неговата партия да е май единствената без принос в трагедията, на него му е широко олоко врата и може да разтяга локуми с месеци, да речем до към президентските избори.

# 47 829
Вчера като обсъждахме интервюто на Демерджиев, говорихме за приключване на случая от прокуратурата, или поне аз останах с такова впечатление.
Сега стигнах да го слушам и той говори за "затваряне" на случая. Това го разбирам като вид засекретяване, а не че е приключен.

# 47 830
Аз също така го разбрах - че прокуратурата е спряла връщането на информация към МВР.
Таис е обяснила причината.https://bg-mam.ma/p/1853871/51318512

# 47 831
Какви нелицеприятни случки да има с политиците в историята? Единственото нелицериятно би било, да се огласи, че са ги подслушвали без да знаят, вероятно. И то точно преди избори.

# 47 832
Не. Просто неписан закон на ДС- другарите: децата на ДС-кадрите да не се атакуват. Винаги е било така и явно, така ще си остане, докато се дава власт на такива хибриди като Радев.
Явно този закон не се спазва вече.
Как да не го атакуват? Напротив. Опитаха се да го съсипят още преди да го намерят мъртъв. Обявиха, че е заподозрян за убийствата на Петрохан. Че е злоупотребявал с деца. Че е водач на паравоенна организация. Че е лама на секта. Може нещо и да пропускам..Очернящата кампания започна от първия ден. Това беше най-съмнителното в цялото поведение на службите. Хората започнаха да се съмняват, че ще ги намерят живи - благодарение на службите, още преди да са разбрали кои са издирваните. Друг виновник, освен него, никога не са споменавали дори че е възможен. Те го съсипаха посмъртно дори без категорични доказателства. Това, ако не е атака, не знам кое е.
Бащата не е ли бил агент на ДС - обикновен доносник? Или аз не разбрах добре.
Щатните ДС-та са си доста добре - крупни бизнесмени, с постове по институции и уни-та.

# 47 833
Според Виктор Иванов от 24 часа, Калушев със сигурност е бил регистриран като секретен сътрудник на Данс от пролетта на 2021 година, и е бил активен такъв до смъртта си.
Ако наистина е така, това би обяснило цялото случване на регистрираните оръжия, сдружения, потъване на сигнали, техника, връзка с политици и т.н. Повечето от тези събития (регистрация на НПО-то, оръжията и спонсорите) съвпадат и със започването на войната в Украйна, което си е основателна причина Данс да бранят националната сигурност и каналите, чрез секретни сътрудници на ключовите места, на които е имала позиции групата.
Отделно вероятно са подслушвали политици покрай тях и обществено значими фигури, във времена на протести, временни правителства и нестабилност в управлението на държавата.
Само че, как да излязат и да си признаят нещо такова, ако е истина?
Разбира се, че е по-лесно да очернят Калушев и да не се рови надълбоко случаят. Затова и от първия ден хвърлят всевъзможни компромати за отклонение на вниманието. Затова и са били първи на място.
След 8 минута в записа, е казана информацията: https://www.youtube.com/watch?v=JbzE3ub_7NA

Бащата не е ли бил агент на ДС - обикновен доносник? Или аз не разбрах добре.
Щатните ДС-та са си доста добре - крупни бизнесмени, с постове по институции и уни-та.

Бащата е бил активен агент на контраразузнаването първо в ПГУ, след прехода в НСС. Бил е и преподавател и в УНСС.

# 47 834
  • Варна
И после как да си помислим, че на Петрохан и на Околчица са пратили първо нищо неподозиращи обикновени редови служители да съберат съвестно доказателства по надлежния ред…

Общи условия

Активация на акаунт