Отговори
# 48 090
Защо никой не коментира статията за “будистката” трансформация на Калушев, която обяснява доста аргументирано, защо се е стигнало до разширеното самоубийство. За тези, които не са я видели, ето я:

https://share.google/MbEn4jLgWqx7sSh4j

Още в началото сме коментирали, но колко повече се замислям по темата, че "този свят е един много стабилен сън", толкова повече ми се появява анлогия с филмите "Матрицата" и "Генезис".
Гледала съм ги преди много години и ми се губят детайлите, но по спомен и в двата основната идея беше, че "реалността" е сън и можеш да се събудиш от него.
Въпросът е, възможно ли е групата да е имала такова виждане и за нашия свят?

# 48 091

Не само е възможно, ами той директно и буквално го казва/пише на майка си.

# 48 092
Между другото, сега се замислих, дали могат да конфискуват хижата като придобита с мръсни пари, или като станала обект на престъпление.
В тая област на правото никаква ме няма.
Ако някой знае, да казва.
Искам да я вземат тази хижа, която е станала свърталище на престъпна дейност.

# 48 093
Изключително нетактично, дори нагло от страна на Васил Николов да се пазари за хижата преди дори да е приключило разследването, от името на БТС. Изглежда точно като институционален натиск хижата да остане под надзора на държавата. Явно властите се  притесняват да не попадне в ръцете на СМ тази хижа. Защо ли? Голямо пазене пада. Възможно е и затова да отлагат приключването. Явно нещо много ценно се пази там от родната полиция, което не бива да става публично известно. Уж случаят ясен още от първите часове, а пазят една изгоряла хижа близо половин година.  Какво точно пазят там и от кого? Не е ясно.

Хижата по принцип трябва да е държавна.

А иначе нищо не пречи Майсторова да поиска разрешение от прокурорите, и да се качи да огледа хижата.

Тя може да поиска, но дали ще и дадат?
Най-лесно е да опита да поиска разрешение, че ако не дадат да каже с какви мотиви са отказали.
Щото сега стана като "Нероден Петко"

# 48 094
Между другото, сега се замислих, дали могат да конфискуват хижата като придобита с мръсни пари, или като станала обект на престъпление.
Тогава ще трябва да вземат много имоти, да, много...Навред из страната

# 48 095
  • София
Хижата е частен имот. Кой има право да ти каже за какво и как да ползваш имота си?

Може би има начини - вербуване, натиск. При Калушев може да е имало и предложение / не натиск/ и от страна на баща му.Много правдоподобно ми звучи мнението на Галина Гайдарова как се създава клетка, после легенда за нея, търсят им се спонсори и тн  https://www.youtube.com/watch?v=YOuimINiqas

# 48 096

„Директно ви казвам – тук става въпрос за чиста екзекуция на хора, които са били свидетели или преки участници в нещо изключително сериозно, най-вероятно на международно ниво“, заключи експертът пред Радио „Фокус“.
https://novinarnik.bg/kriminalistat-ivan-savov-imalo-e-sledi-ot- … tiX_BYbt02uwICbew

Защо никой от защитниците на "природолюбителите" не коментира и приема версията за това, че те може да са цитирам: "преки участници в нещо изключително сериозно"?
Този аспект просто се подминава. После се сърдят, че неправилно ги набеждаваме за защитници на ИК. Обективният поглед предполага разглеждането на различни версии.

# 48 097

„Директно ви казвам – тук става въпрос за чиста екзекуция на хора, които са били свидетели или преки участници в нещо изключително сериозно, най-вероятно на международно ниво“, заключи експертът пред Радио „Фокус“.
https://novinarnik.bg/kriminalistat-ivan-savov-imalo-e-sledi-ot- … tiX_BYbt02uwICbew

Защо никой от защитниците на "природолюбителите" не коментира и приема версията за това, че те може да са цитирам: "преки участници в нещо изключително сериозно"?
Този аспект просто се подминава. После се сърдят, че неправилно ги набеждаваме за защитници на ИК. Обективният поглед предполага разглеждането на различни версии.

Защото отново се стига до въпроса защо са се обграждали от малки деца.

# 48 098
За мен има оневиняваща кампания. КАМПАНИЯ!

Абсолютно, при това професионално направена.

# 48 099
Защо никой не коментира статията за “будистката” трансформация на Калушев, която обяснява доста аргументирано, защо се е стигнало до разширеното самоубийство. За тези, които не са я видели, ето я:

https://share.google/MbEn4jLgWqx7sSh4j

Още в началото сме коментирали, но колко повече се замислям по темата, че "този свят е един много стабилен сън", толкова повече ми се появява анлогия с филмите "Матрицата" и "Генезис".
Гледала съм ги преди много години и ми се губят детайлите, но по спомен и в двата основната идея беше, че "реалността" е сън и можеш да се събудиш от него.

Най-вероятно. Ето нещо по въпроса:
https://novinarnik.bg/oshte-edin-simvol-vav-facebook-na-ivajlo-k … /#google_vignette

# 48 100

Пак ще го напиша. Госпожо юрист, пишеш грозни клевети!!

Хижа, придобита с мръсни пари
Свърталище на престъпна дейност

# 48 101
  • при Arctic Monkeys
Значи навремето построили хижа за хората, да ходят туристи, спортисти, деца, идват новите времена и кака фидосова я лапва, за да се занимава баща и, а после лама иво я придобива.
Държавата има право да отнеме собствеността, ако се установи, че е незаконно придобита. Имаше там и едно разминаване между реална стойност и сделка на данъчна оценка /ех, тая кочина/.
Между другото, от къде идват паричките - четвърт милион за имота?

# 48 102
Между другото, сега се замислих, дали могат да конфискуват хижата като придобита с мръсни пари,
Скрит текст:
или като станала обект на престъпление.
Откъде знаете с какви пари е придобита и дали са мръсни?
Колкото повече интерес има към придобиването на хижата, преди приключване на разследването, толкова по-явно става, че крият нещо важно там.

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 13:04 от anonymiss

# 48 103

Откъде да намерят време за нещо сериозно ,че и изключително? Даже на международно ниво.
Тези хора са медитирали, изследвали пещери, посрещали са партийни гости, гледали пчели.
Пазели природата.
Какво са видяли.....освен някакво детско хвърчило над хижата.

# 48 104
Покрай тази трагедия поне най-накрая се заговори за това как БТС стопанисва и продава хижи и какво се случва след това в тези хижи, понеже не само Петрохан е свърталище на въоръжени ненормалници с агресивни кучета.

Общи условия

Активация на акаунт