Отговори
# 48 105
Кубратова, мерси.
Просто не съм наясно дали е възможно.
Би било чудесно да се намери начин да им я вземат, защото. Ти чакаш края на разследването, но щом има шест трупа, значи е имало незаконна , противоправна дейност. Забравяш и политиците, ето за теб и регистрациите на Ивей.
https://papagal.bg/p/e54dd2d2621531e490b89371553f12640fc2bffb5f7 … 67618ad946-1/e363
Сега ще ми кажеш, че това нищо не значи, но аз гледам датите на регистрация. За мен е обосновано предположението, че са се стягали да вършат някакви още по-мътни неща. Даренията от политици не са заради боровинките. Ако ти вярваш в това, аз- не.
Има и записки за Топлофикация София, и участия на политици /Сандов, Терзиев/, дори Сандов си признава, че са разработвали нещо в пост във ФБ.
В очакване съм да излязат данни за паричните им потоци, пък може да излезе нещо.

От всичко изнесено дотук е ясно, че са се самоликвидирали по съвсем основателна причина.

# 48 106
Нищо няма да излезе, и не защото нищо няма, а защото е по етажите... Един етаж стига

# 48 107
  • при Arctic Monkeys
Кубратова, най-малкото сме в тази хипотеза:

УСТАНОВЯВАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО
Чл. 107. (1) Комисията образува производство за отнемане на незаконно придобито
имущество, когато може да се направи обосновано предположение, че дадено имущество е незаконно
придобито.
(2) Обосновано предположение е налице, когато след проверка се установи значително
несъответствие в имуществото на проверяваното лице.
(2) Проверката започва и когато лице не е било привлечено като обвиняем за престъпление
по ал. 1 поради това, че е отказано образуване на наказателно производство или образуваното
наказателно производство е било прекратено, тъй като:
1. е последвала амнистия;
2. е изтекла предвидената в закона давност;
3. след извършване на престъплението деецът е изпаднал в продължително разстройство на
съзнанието, което изключва вменяемостта;
4. деецът е починал;

# 48 108
Между другото, сега се замислих, дали могат да конфискуват хижата като придобита с мръсни пари, или като станала обект на престъпление.
В тая област на правото никаква ме няма.
Ако някой знае, да казва.
Искам да я вземат тази хижа, която е станала свърталище на престъпна дейност.

А и има опасност пак да стане отново свърталище на престъпна дейност като се поеме от тотално индоктринираната последователка на Калушев с нейните “алтернативни” терапии. Кой знае колко хора оттук нататък ще станат жертва на индоктринирани псевдотерапевти, нови гурута и продължители на Калушевото дело. Парички от новоучредената фондация сигурно ще бъдат отклонявани и за там, а софийският кмет доста отдавна каза, че пак би дарил…
Има ли правна рамка, която може да спре превръщането на хижа Петрохан отново в свърталище на опасни за обществото последователи на Калушев?

# 48 109
Кубратова, мерси.
Просто не съм наясно дали е възможно.
Би било чудесно да се намери начин да им я вземат, защото. Ти чакаш края на разследването, но щом има шест трупа, значи е имало незаконна , противоправна дейност. Забравяш и политиците, ето за теб и регистрациите на Ивей.
https://papagal.bg/p/e54dd2d2621531e490b89371553f12640fc2bffb5f7 … 67618ad946-1/e363
Сега ще ми кажеш, че това нищо не значи, но аз гледам датите на регистрация. За мен е обосновано предположението, че са се стягали да вършат някакви още по-мътни неща. Даренията от политици не са заради боровинките. Ако ти вярваш в това, аз- не.
Има и записки за Топлофикация София, и участия на политици /Сандов, Терзиев/, дори Сандов си признава, че са разработвали нещо в пост във ФБ.
В очакване съм да излязат данни за паричните им потоци, пък може да излезе нещо.
Първо да видим как и защо има шест трупа.
Засега никой не е изнесъл официални данни за мътни в смисъл на наказуеми неща, извършвани в хижата, камо ли да мислим на този етап за още по-мътни и от никаквите.   
За да се отнеме в полза на държавата имущество (извън конфискацията по НК и отнемането по същия закон, които е ясно, че няма основание да се приложат), трябва самото имущество да е придобито от незаконна дейност. И пак се връщаме на първото изречение от предходния ми пост - да си разследват, да докажат, да влезе в сила съдебен акт и да отнемат. За мен е все едно чия е собствеността на хижата, нямам личен интерес или познанства. Единственото, което ме интересува в този и останалите процеси е да се спази законът.

# 48 110
Както и да го погледнем предложението в този момент на БТС за закупуване на хижата е неуместно и дори притеснително.
Да не забравяме, че и те са НПО, тоест пак ще е в частни ръце. 
Какво е притеснително, искат да купят имот. Не да го конфискуват. Ако собственикът не иска да продава, няма да продава.

# 48 111
Скрит текст:
Както и да го погледнем предложението в този момент на БТС за закупуване на хижата е неуместно и дори притеснително.
Да не забравяме, че и те са НПО, тоест пак ще е в частни ръце.  
Какво е притеснително, искат да купят имот. Не да го конфискуват. Ако собственикът не иска да продава, няма да продава.
Притеснителното е, че искат да го купят преди да е освободен имота от полицията, и преди да е приключило разследването. И че вдигат медиен шум с предложението си, което си е вид натиск за придобиване.

# 48 112
На мен пък ми е чудно защо и е на Майсторова хижата.
Да не се въоръжи и тя там да пази боровинките.
А на НАКЗТ ми е обявено Споразумението за нищожно, та се свърши там да се развива богоугодна дейност.

# 48 113
На мен пък ми е чудно защо и е на Майсторова хижата.
Скрит текст:
Да не се въоръжи и тя там да пази боровинките.
А на НАКЗТ ми е обявено Споразумението за нищожно, та се свърши там да се развива богоугодна дейност.
"Смята, че може да се намерят още някакви доказателства, които да разплетат случая в друга посока. " - така са обяснили от БТС.

# 48 114
Когато освободят хижата, каквото и да намери, ще е все донесено от поклонниците.
Имам вече някакви предположения.

За мен държавата трябва да спре всякакви спекулации по темата и да стопира тези опасни явления с един честен брифинг с доклад докъде са стигнали, без филмчета и строени по служби, а с един говорител на ИФ Главния прокурор.
В тази връзка идеята на Демерджиев е похвална, но кога ще стигне до Петрохан с тези активности негови, не знам.
Колкото и да е странно, взех да вярвам, че новата власт може да върне държавата на мястото и.

# 48 115
Когато освободят хижата, каквото и да намери, ще е все донесено от поклонниците.
Скрит текст:
Имам вече някакви предположения.

За мен държавата трябва да спре всякакви спекулации по темата и да стопира тези опасни явления с един честен брифинг с доклад докъде са стигнали, без филмчета и строени по служби, а с един говорител на ИФ Главния прокурор.
В тази връзка идеята на Демерджиев е похвална, но кога ще стигне до Петрохан с тези активности негови, не знам.
Колкото и да е странно, взех да вярвам, че новата власт може да върне държавата на мястото и.
Зависи. Може да отиде и да направи констативен протокол за явяване и констатиране на факти, съставен от нотариус, нали така?
Би могла и да подаде молба до съда за "Обезпечение на доказателства".

# 48 116
Между другото, сега се замислих, дали могат да конфискуват хижата като придобита с мръсни пари, или като станала обект на престъпление.
В тая област на правото никаква ме няма.
Ако някой знае, да казва.
Искам да я вземат тази хижа, която е станала свърталище на престъпна дейност.
Е, първо трябва да докажат мръсните пари (знаеш как става и колко пъти са го доказали, то затова и въведоха не само у нас отнемане на имущество по друг ред за по-лесно, зер що да се мориш да доказваш престъпление с всичката му доказателствена тежест).

Нищо подобно. "Те" не трябва да доказват нищо. Тези, които трябва да доказват, са собствениците. Те трябва да докажат произход на средствата. В противен случай може да им хвръкне хижичката. И не, не е нужно "всички останали" да бъдат наказани. Историята помни много единични случаи на частни лица с отнети имоти, точно заради невъзможността да докажат произхода на парите.

# 48 117
По делото вече има протоколи за оглед, при това с поемни лица.
Нека си направи констативен протокол с Нотариус, нищо не пречи.
Интересно ще е. За мен абсолютно ненужно действие.

# 48 118
Кубратова, най-малкото сме в тази хипотеза:

УСТАНОВЯВАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО
Чл. 107. (1) Комисията образува производство за отнемане на незаконно придобито
имущество, когато може да се направи обосновано предположение, че дадено имущество е незаконно
придобито.
(2) Обосновано предположение е налице, когато след проверка се установи значително
несъответствие в имуществото на проверяваното лице.
(2) Проверката започва и когато лице не е било привлечено като обвиняем за престъпление
по ал. 1 поради това, че е отказано образуване на наказателно производство или образуваното
наказателно производство е било прекратено, тъй като:
1. е последвала амнистия;
2. е изтекла предвидената в закона давност;
3. след извършване на престъплението деецът е изпаднал в продължително разстройство на
съзнанието, което изключва вменяемостта;
4. деецът е починал;
Кармакома, обсъждаме конфискацията с Таис (която е наказание по НК), но и за отнемане по гражданския ред съм писала - да си установяват, да влезе в сила решение и да отнемат. Защо трябва да се повтарям, ако някой не е разбрал какво точно пишем?

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 13:54 от Кубратова

# 48 119
Добре зачекнахме тази тема с хижата, на мен ми е интересно.
Другото сто пъти сме го прехвърляли.
И наистина се чудя защо и е на Майсторова хижата.
Аз не бих се чувствала конфортно на място, където има подобно клане, палежи и вече хижата Петрохан е свързана с шест трупа, освен да стане музей на позора.
Но реставрацията изисква много средства, това е хижа с много стаи. Кой би поддържал такъв обект , без търговска цел. Ей тъй, да си седи на тераската. Че нали и канализацията е за ремонт. Те обитателите не са си направили ремонта, сега наследник на 80 години. Неестествено ми е.
Освен да къса билети за посетители - конспиратори, нещо като след Чернобил в Припят.

Общи условия

Активация на акаунт