Отговори
# 48 135
Медиите по едно време намираха за странно и тръбяха, че хижата все е още под охрана. Тогава чухме обяснението за снега. Снегът се стопи и охраната продължава. Никоя медия не се интересува защо...
Демерджиев каза по едно време, че усилено търси Деян. Никоя медия сигурно вече месец след това не го пита намери ли го...

# 48 136
А самата Майсторова има ли претенции полицията да се изнася от хижата или ѝ е добре така да има кой да охранява гратис нейната собственост?

# 48 137
Защо не, ако с нея има професионален екип от чуждестранни частни разследващи, които да я напътстват какво да търси.

И като го намери, какво?
Тъй като официалният оглед е приключил и мястото е било отворено, всяка нова следа (ДНК, влакно, отпечатък), открита от частните разследващи, няма същата правна стойност. Българската прокуратура лесно може да я отхвърли в съда с аргумента: "Това е подхвърлено или донесено отвън, след като полицията си е тръгнала“.

# 48 138
Има си достатъчно легитимни законови възможности да се направи този оглед така че да издържи в съд.

# 48 139
Има си достатъчно легитимни законови възможности да се направи този оглед така че да издържи в съд.

Може ли да ги споделиш с нас, на мен ми е изключително любопитно.
Не се заяждам, съвсем сериозно питам.

# 48 140
  • при Arctic Monkeys

М, не мисля. Ако има пеналисти, нека кажат, но звучи доста невероятно.

# 48 141

М, не мисля. Ако има пеналисти, нека кажат, но звучи доста невероятно.
Чакаме съфорумката да ни каже, за мен ще е ново.
То пеналисти, пеналисти, но в такива дебри не сме затъвали.
За мен международно разследване е частно финансирано разследване / то пък едно разследване ще да е/, но..........
Прилича ми да са ти счупили десен крак, експертизи да установяват, че е десен, съдът да осъди чупителя, че е счупил десен крак, а той да си поръча частна експертиза и някое вещо лице да каже , че ти е счупен левия, или че нямаш счупване. Тоест, нито снимки, нито прегледи, нито шиниране, не са верни.
Макар и нашите вещи лица да изготвят, все пак, експертизи под страх от наказателна отговорност за неверни заключения.
Едни международни криминалисти като какви тук ще им признаят констатациите.
Те как ли ще го организират това нещо, ох. Ще чакам пояснения.

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 15:02 от tays

# 48 142
Ми нека има чуждо независимо разследване. Ако се докаже, че нашите са свършили добра работа и потвърдят всичко, няма ли да олекне на всички...Или има някакви съмнения, че така не се харесва начинанието за чуждо разследване...Като при лекар...Винаги е добре още едно поне мнение за потвърждаване или отхвърляне на диагноза...

# 48 143
Ми нека има чуждо независимо разследване. Ако се докаже, че нашите са свършили добра работа и потвърдят всичко, няма ли да олекне на всички...Или има някакви съмнения, че така не се харесва начинанието за чуждо разследване...Като при лекар...Винаги е добре още едно поне мнение за потвърждаване или отхвърляне на диагноза...

Ми, нека. Аз съм ЗА. Само ми се иска възможностите и резултатите от това разследване да бъдат обяснени кристално ясно ПРЕДИ това. А не хората да си мислят, че пристигат една тумба Шерлок Холмсовци, правят каквото решат и намерят за добре, и после съдят който им падне.

# 48 144
Липсата на какъвто и да е интерес към терена на Околчица, сцена на две убийства и тази постоянна охрана на хижата, където са се "самоубили" будисти на мен ми е повече от странна. При всеки криминален случай ли охраната стои с месеци до приключване на разследването... Единственото логично обяснение, което намирам за себе си, е, че това, с което може би е разполагала групата, ако става дума за компромат на някакъв носител на информация, може би още не е намерено...

# 48 145
Майсторова ще търси нови улики, с които ще се докаже, че има убийци. Вие сериозно ли говорите това? Моля, не подценявайте аудиторията чак толкова.

Майсторова не, но тя си има Ралица да върши черната работа

# 48 146

Може ли да ги споделиш с нас, на мен ми е изключително любопитно.
Не се заяждам, съвсем сериозно питам.
Малко по-назад в темата посочих възможните според мен варианти.
Първата стъпка е нотариално заверен опис със снимки, видеозаснемане на всичко, независими свидетели.
Второто, което адвокатът им може да прецени и да каже как, и дали в случаят би могло да се приложи е искане за  "обезпечение на доказателства чрез съда", което е подробно уредено в ГПК.
Може и други варианти да има, не съм задълбавала толкова подробно.
Вие кажете? Нали сте специалист?

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 15:25 от anonymiss

# 48 147

Всъщност няма.
И никой няма да разреши такова разследване.
Нито събраните материали имат някаква доказателствена стойност.

# 48 148
Време беше да вкарате Ралица, само че хижата е на Майсторова. А както се видя, тя е много по-хард.

# 48 149
Време беше да вкарате Ралица, само че хижата е на Майсторова. А както се видя, тя е много по-хард.

Нищо хард няма в нея. Има претенции.

Общи условия

Активация на акаунт