Отговори
# 48 180
Отново прочетох текста на РА, звучи много ядосана от малката сума, едно такова назидателно-каращо се на последователите си. За "молещите за пейпал" щяла не знам какво...
Не звучи адекватно.

# 48 181
Отново прочетох текста на РА, звучи много ядосана от малката сума, едно такова назидателно-каращо се на последователите си. За "молещите за пейпал" щяла не знам какво...
Не звучи адекватно.

Дали пък не събира пари за защита ?

# 48 182
  • при Arctic Monkeys
Да събира, ще и трябват. Някой ще я осъди накрая, и с право. Вече има такава практика и беше крайно време. Всеки да мисли малко, преди да сипе клевети.

# 48 183
  • София
Не звучи адекватно.
С тези пари ще си остане, плюс още малко...Феновете й все пак не са милиони. Ако не намери някой корпоративен дарител, който да дари крупна сума е дотук...а нито една корпорацшя не би си играла с огъня, забърквайки се в този случай.

# 48 184
Не звучи адекватно.
С тези пари ще си остане, плюс още малко...Феновете й все пак не са милиони. Ако не намери някой корпоративен дарител, който да дари крупна сума е дотук...а нито една корпорацшя не би си играла с огъня, забърквайки се в този случай.
Е как малко хора..култ, секта, велик манипулатор...

# 48 185
  • Варна
“деструктивен култ”
“лечителстват чрез внушение”
Не,не е внушение към потребителите във форума, нали?
Това, че споменатата жена е получила субективно успокоение от срещата с Яни, заради скорошната загуба на брат й означава ,че роднини от деструктивния култ лечителстват чрез внушение?

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 10:45 от Ivka_smile

# 48 186
“деструктивен култ”
Това, че споменатата жена е получила субективно успокоение от срещата с Яни, заради скорошната загуба на брат й означава ,че роднини от деструктивния култ лечителстват чрез внушение?

Да. Смущава ме “визуализацията”, която е лечебен метод за правоспособни. А Макулев не е терапевт, което прави такава интервенция, проведена от лаик, опасна. Тази интервенция е свързана с хипнотерапията.
Вие явно продължавате да не виждате, че изказвам собствено мнение, с което не ангажирам никого и че мненията ми са научно обосновани.

https://share.google/A4kM6QwP1FgRCLGRQ

# 48 187
Не ми се вярва Макулев да вземе хляба на правоспособните да визуализират.

# 48 188
  • Варна
“деструктивен култ”

Да. Смущава ме “визуализацията”, която е лечебен метод за правоспособни. А Макулев не е терапевт, което прави такава интервенция, проведена от лаик, опасна. Тази интервенция е свързана с хипнотерапията.
Вие явно продължавате да не виждате, че изказвам собствено мнение, с което не ангажирам никого и че мненията ми са научно обосновани.

https://share.google/A4kM6QwP1FgRCLGRQ
Ще пропусна част от поста Ви, понеже е пълнеж от термини за респект и ще ви кажа, че благодарение на такива “преводачи” на информация като вас се стигна до огромна част от внушенията / даже облечени в субтитри/  касаещи ИК и групата му, замазващи очите за нередностите в разследването и намесата на хора от държавни постове в чадъра.

# 48 189

Или Деян Мексиканеца от село Гинци…

Като казахте Деян от Гинци, се замислих. Деян реално не е от Гинци. От къде е? 🤔 Много близък с баща си, толкова близък, че не спира да говори с него по телефона в най-шокиращите моменти и прави каквото тате каже, пък в същия момент същият този тате го е зарязал и са били меко казано "отдалечени" за половината живот на Деян. А, и като се връща от Мексико, пак не се връща при тате, а се връща при заместник-татето Калушев. И изведнъж хоп - много е близък с биологичния тате. А там, откъдето е, толкова ли няма роднини, близки? Никой не се показа да каже 2 добри думи за него. Хайде, другите са мъртви, а за мъртвите или добро, или нищо. Ама Деян? 🤔
И изобщо прави ли ви впечатление, че за никой от тях (живи и умрели) никой не излезе да каже 2 думи? Добри, лоши, все тая, просто нищо. Изключвам онова недоразумение уж-гаджето на Калушев и разни хора, дето ги познавали преди 30 години. Към момента на смъртта им, както и в последните 10-15 години някой да е общувал нормално с тях? Иначе не били отшелници и били много социални. Мхм, виждам. Включително и Ралица, и София, та ако щете дори и Валери. Всички, които са се докоснали до сектата, ми напомнят на прокажени. Изолация не само за тези в хижата, а и за тези извън нея. Зловещо е някак.

Деян не знам от къде е родом, но години е живял в Африка с родителите си. ДС бащата е работил там. Ще ви излъжа в коя държава, но ми се върти в главата Зимбабве? Със сигурност имаше статии, в които се уточняваше и държавата.
Тоест Деян се прибира в тийнейджърските си години в България без среда, защото израства в чужбина. Перфектна жертва за Калушев. И той заживява с Калушев още непълнолетен.
Което донякъде и обяснява защо винаги гравитира около него. Израствайки в чужбина и прекъсвайки училище, целият му социален живот се е въртял около сектата.

За пръв път чувам за Зимбабве. Благодаря. 💐😊
Значи Деян е поредното дърво без корен. Изкоренил го е преди години, отнел му е всякакъв шанс за нормално съществуване, и целият му живот се е въртял около сектата. Нищо чудно, че дори и отритнат (предполагам, че причината е Лола, пък как изобщо се е запознал с нея и защо Калушев е позволил това да се развие, не знам), винаги е искал да е около сектата. Затова и се връща в България, в Гинци. За да е близо до тях. Правел е всичко, за да си спечели благоволението на гуруто, но очевидно не се е ползвал със същите "привилегии" като останалите. Доверието към него отдавна не е било 100%. Други въпроси ми изникват след Зимбабве. Ок, той се връща сам и отива при баба и дядо, които се намират някъде (не знаем къде). Не учи (странно, при такъв властен баща). Как намира Калушев и как заживява с него? Още по-странното е как този властен баща изобщо допуска всичко това да се случи. И така - половин живот. Няма приятели, няма роднини, няма съседи. Тотално скъсване на всякакви връзки с околния свят (хората в Гинци казват, че е бил изключително некомуникативен) и половин живот гравитиране около Калушев. Не, хич не става дума за зомбирани и хич не са секта, не. Волни като птички със страхотен социален живот. Мхм.

# 48 190
Но пък Макулев явно не се присъединява към инижиативата за външно разследване и събиране на пари.
Откъде е явно?
Най-очевидното не го е споделил във фейсбук.Както и преди това беше пуснал изявление от името на цялото му семейство ,че имат доверие на работата на разследващи и прокуратура ,съдействат им и да ги оставят на мира.
Плюс това в поста си Ралица пише ,че  няма да говори за другите близки ,защото не и било мястото да го прави ,но тя брани честта на  шестимата загинали ,не работи  и е на ръба на оцеляването.
Оттук си правя изводи ,че не са синхронизирани с Макулев.Ти как мислиш дали е достатъчно да предположа така или трябва писмено заверено нотариално от Макулев ,че не участва в набирането на средства заедно с Ралица ?

# 48 191
Ако може да се даде откъде е информацията за Деян, защото за половин година близо никъде не сме срещали такава, камо ли за Зимбабве...

# 48 192
ЯМ част ли е от новата фондация? Учредител ли е?  СМ и Р. имат длъжности в нея.
Същия въпрос и по отношение на роднини на другите от хижата.

# 48 193
  • у дома...
Но пък Макулев явно не се присъединява към инижиативата за външно разследване и събиране на пари.
Откъде е явно?
Най-очевидното не го е споделил във фейсбук.Както и преди това беше пуснал изявление от името на цялото му семейство ,че имат доверие на работата на разследващи и прокуратура ,съдействат им и да ги оставят на мира.
Плюс това в поста си Ралица пише ,че  няма да говори за другите близки ,защото не и било мястото да го прави ,но тя брани честта на  шестимата загинали ,не работи  и е на ръба на оцеляването.
Оттук си правя изводи ,че не са синхронизирани с Макулев.Ти как мислиш дали е достатъчно да предположа така или трябва писмено заверено нотариално от Макулев ,че не участва в набирането на средства заедно с Ралица ?
Вероятно някой все пак е посъветвал Ралица за фондацията и за парите, които набира, да не говори от името на всички близки, за да не последват дела срещу нея. Факт е, че много хора под нашокващия пост почват да питат за крайната сума, която се цели и за оферта за разследването. Факт е и, че не отговаря нищо по темата. Всичко е "аз, аз, аз" и жертвата, която прави.

# 48 194
Откъде е явно?
А ти как видя най-очевидното, което Яни дори  не е написал във ФБ? Някакви телепатични способности ли, що ли, че мисли четеш? Или просто внушения, които трябва да се приемат за истина?

Общи условия

Активация на акаунт