Отговори
# 48 315
Скрит текст:
Скрит текст:
Асенова досега доказа с изявленията и действията си, че не и никакъв проблем да лъже безочливо, да манипулира, а сега с действията си по набирането на пари - и да използва безскрупулно уязвими хора. Започвам да вярвам все повече на потребители в темата, че тя е имала роля в набирането на деца за Калушев (не само нейните).

Кубратова - много ти е дълъг отговорът и за мен безмислен. Ралица е обявила във фейсбук дарителите да превеждат пари на фондацията с цел международно разследване - такава цел обаче фондацията няма. Това е измама, нали.
Е, ако пост от 5 реда ти е дълъг за четене и осмисляне, не знам...
Чаршафите от ИИ, които се постват тук напоследък като еманация на окончателна и непоклатима истина и експертиза, при това в голямата си част абсолютно подвеждащи, да не ги коментирам в такъв случай.
Аз нямам ФБ, ще прочета изявлението и ако действително се апелира за набиране на средства по сметка на фондацията именно извън обявените от учредителния акт цели, определено намирам, че има проблем.
Има си органи (и не един), които следят за дейностите на ЮЛНЦ, нека си извършат проверки и предприемат съответните действия, ако установят основания. Така и трябва да бъде.
Точно това и аз пиша. Информирам се от Търговския регистър, там погледнах и всички документи, приложени за регистрацията на фондацията. Копирах ви и част от поста на Асенова относно фондацията. И си разсъждавам. Но, ако се тръгне към проверки от органите, следящи дейностите на ЮЛНЦ, предполагам, че пак ще се скочи, че ето, "лошата" държава и системата се опитват да стъпчат една фондация с идеална цел.
Тередина, т. 6 няма ли предвид официални международни и европейски организации и институции? Примерно Европейска прокуратура, Европейският съд за правата на човека? Някакси не ми се вписва частна организация, от рода на американската агенция Пинкертон примерно, в понятието "институция".
Според мен с този текст е дадена възможност и с недържавни организации да се работи и сътрудничи. Нека юристите да кажат. Сигурна съм, че за вписването на фондацията и прецизиране на целите и средствата е ползвана правна помощ.

# 48 316
  • София
Скрит текст:
Асенова досега доказа с изявленията и действията си, че не и никакъв проблем да лъже безочливо, да манипулира, а сега с действията си по набирането на пари - и да използва безскрупулно уязвими хора. Започвам да вярвам все повече на потребители в темата, че тя е имала роля в набирането на деца за Калушев (не само нейните).

Кубратова - много ти е дълъг отговорът и за мен безсмислен. Ралица е обявила във фейсбук дарителите да превеждат пари на фондацията с цел международно разследване - такава цел обаче фондацията няма. Това е измама, нали.

Магента, Асенова е имала много по-голяма роля, отколкото признава.
Децата, които са приемани за " обучение" са всичките от проблемни семейства, и подозирам, че Асенова е част от някаква мрежа от "детски" психолози, и че това е всъщност един огромен бизнес.

Не забравяйте, че тя има и сертификат за хипноза, та като нищо ще е участвала в сеансите в хижа Петрохан.

Относно хижата, освен ако няма искове за обезщетение, смятайте че хижата ще бъде конфискувана по закона за пране на пари ( не забравяйте че се разследват и финансовите потоци).

Ако подлежи на конфискация по закона и има искове за обезщетения, то  кое е първото - тук не се ли ритат тези твърдения?

# 48 317
Скрит текст:

Кубратова - много ти е дълъг отговорът и за мен безсмислен. Ралица е обявила във фейсбук дарителите да превеждат пари на фондацията с цел международно разследване - такава цел обаче фондацията няма. Това е измама, нали.

Децата, които са приемани за " обучение" са всичките от проблемни семейства, и подозирам, че Асенова е част от някаква мрежа от "детски" психолози, и че това е всъщност един огромен бизнес.

Не забравяйте, че тя има и сертификат за хипноза, та като нищо ще е участвала в сеансите в хижа Петрохан.

Относно хижата, освен ако няма искове за обезщетение, смятайте че хижата ще бъде конфискувана по закона за пране на пари ( не забравяйте че се разследват и финансовите потоци).

Ако подлежи на конфискация по закона и има искове за обезщетения, то  кое е първото - тук не се ли ритат тези твърдения?

Естествено, че конфискацията. Държавата не я интересува ти с какво ще си плащаш борчовете, това си е твой проблем. Тя си взима "своето", ти се оправяй.

П.П. Нямам предвид Вас, разбира се.

# 48 318
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Ако подлежи на конфискация по закона и има искове за обезщетения, то  кое е първото - тук не се ли ритат тези твърдения?

Естествено, че конфискацията. Държавата не я интересува ти с какво ще си плащаш борчовете, това си е твой проблем. Тя си взима "своето", ти се оправяй.

П.П. Нямам предвид Вас, разбира се.

Е , разбирам, но въпросът ми беше риторичен.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 11:25 от valya61

# 48 319
Нали уж се самоубили, понеже нямали вече финанси?
Или тази хипотеза отпадна вече?
Какво пране на пари, какви пет лева?
Какви пари перат, според вас?

# 48 320
Изобщо не съм съгласна ,че Ралица им е осигурявала деца и изобщо е била толкова близка с тях.Приемали са я от немай къде.
Тя и не им отговаря на профила ,прекалено много его има в нея .Просто са я търпели като самонадеян родител.Нито Сашо ,нито Леон,нито Валери имат нещо общо с Ралица .За други деца никой нищо не знае ,хиляди минали през школата неизвестни -просто няма такива задържали се .

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 12:02 от No_frame bitch

# 48 321
Цитат
А финансовите потоци, сметки и т.н. са обявени от прокуратурата.
Изолде, пропуснала ли съм? Къде са обявени? Нали има и отделено разследване за тях, скоро с Таис го обсъждахме и поне към този момент нямаше нищо обявено по него, като изключим първоначалната информация за брой сметки и някои конкретни дарители.

# 48 322
  • у дома...
Скрит текст:
Скрит текст:

Кубратова - много ти е дълъг отговорът и за мен безмислен. Ралица е обявила във фейсбук дарителите да превеждат пари на фондацията с цел международно разследване - такава цел обаче фондацията няма. Това е измама, нали.
Е, ако пост от 5 реда ти е дълъг за четене и осмисляне, не знам...
Чаршафите от ИИ, които се постват тук напоследък като еманация на окончателна и непоклатима истина и експертиза, при това в голямата си част абсолютно подвеждащи, да не ги коментирам в такъв случай.
Аз нямам ФБ, ще прочета изявлението и ако действително се апелира за набиране на средства по сметка на фондацията именно извън обявените от учредителния акт цели, определено намирам, че има проблем.
Има си органи (и не един), които следят за дейностите на ЮЛНЦ, нека си извършат проверки и предприемат съответните действия, ако установят основания. Така и трябва да бъде.
Точно това и аз пиша. Информирам се от Търговския регистър, там погледнах и всички документи, приложени за регистрацията на фондацията. Копирах ви и част от поста на Асенова относно фондацията. И си разсъждавам. Но, ако се тръгне към проверки от органите, следящи дейностите на ЮЛНЦ, предполагам, че пак ще се скочи, че ето, "лошата" държава и системата се опитват да стъпчат една фондация с идеална цел.
Тередина, т. 6 няма ли предвид официални международни и европейски организации и институции? Примерно Европейска прокуратура, Европейският съд за правата на човека? Някакси не ми се вписва частна организация, от рода на американската агенция Пинкертон примерно, в понятието "институция".
Според мен с този текст е дадена възможност и с недържавни организации да се работи и сътрудничи. Нека юристите да кажат. Сигурна съм, че за вписването на фондацията и прецизиране на целите и средствата е ползвана правна помощ.
Точно това се чудех. Според мен обаче, "недържавни" организации нямат правна тежест и не биха породили последствия. Ако реално иска по някакъв начин да докаже виновността на държавата, би трябвало да се търсят официалните институции в ЕС, които реално би трябвало да са регулатори за всички страни-членки.

# 48 323
За пороците на разследването, ако има такива, се произнася (след изчерпване на вътрешния процесуален ред) ЕСПЧ. Поствала съм и тук извлечения от докладите за най-често допусканите нарушения и пропуски при наши разследвания, както и данни за конкретни дела.
Ако се търси някаква външна проверка на вече предоставените при приключване на разследването доказателства и експертизи (най-вече), може да се ползват външни експерти, писала съм вече - има случаи, при които въз основа на заключение на такива експерти е допускано възобновяване на дела. Дали конкретният случай ще влезе в ЕСПЧ или как ще приключи разследването и в каква насока ще е евентуалният контрол върху подлежащите на такъв актове на прокуратурата (визирам тук актове на съда), е рано да се коментира, няма достатъчно данни за това.   

# 48 324
В последното си изказване пред БНТ, Демерджиев каза, че значителни средста са минавали през техните сметки (множествено число използва). 

https://youtu.be/gqVOb2jusqU?is=xXY9GF-REwGUJoBq

# 48 325
Е, "значителни средства са минавали" през предварително обявени 42 сметки (общо на физически и юридически лица, доколкото помня) не е "обявяване на финансовите потоци", каквото твърди Изолде и поради което питам къде са обявени.
Поне до днес не съм срещала подобна информация. Не знам да са изнесени официални данни и от отделеното разследване на финансите.
Близко е до ума и без да го казва министър - не се поддържат такъв брой сметки, за да стоят празни и да не минават през тях пари. Въпросът не е в това дали средствата са значителни, а накъде и защо са се движили. 

# 48 326
Е, "значителни средства са минавали" през предварително обявени 42 сметки (общо на физически и юридически лица, доколкото помня) не е "обявяване на финансовите потоци", каквото твърди Изолде и поради което питам къде са обявени.
Поне до днес не съм срещала подобна информация. Не знам да са изнесени официални данни и от отделеното разследване на финансите.
Близко е до ума и без да го казва министър - не се поддържат такъв брой сметки, за да стоят празни и да не минават през тях пари. Въпросът не е в това дали средствата са значителни, а накъде и защо са се движили. 

Движение на средства по сметки = финансови потоци.

# 48 327
Е, Изолде, къде са обявени тези движения? Това питам.  Министърът бил казал, че имало "движение на значителни суми" (или средства, думата е без значение) - това каква информация носи и как въобще се съпоставя с "финансовите потоци са обявени", което предполага конкретика именно в движението на сумите?
Сигурна съм, че си разбрала въпроса ми, не е нужно да пишем n-ти пост със софистика кое на какво било равно. "Движение на средства" и "финансови потоци" естествено са синоними, но не за това става дума, а за обявяването на тези финансови потоци, което и твърдиш.

# 48 328
Финансовите потоци са обявените около 300 хиляди лева от прокуратурата за последните 3,4 години. Голямо пране, няма що. То само Терзиев призна, че толкова е дал и са осчетоводени както трябва. Сметките са 44, за които е вдигната банковата тайна и са свързани със сдружението и преводите към него.
Мълчанието им по въпроса е достатъчно показателно.
Както казах, едва ли с експерт по данъци и добър счетоводител в групата, са оставили улики за 'пране на пари' дори да е имало.
Самият факт, че БТС притиска Майсторова да купува хижата, означава според мен, че не са намерили начин за законната ѝ конфискация.

# 48 329

Самият факт, че БТС притиска Майсторова да купува хижата,

Това не е факт, а типичен пример за "внушение"

Общи условия

Активация на акаунт