Отговори
# 48 345
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Значи Майсторова пропуска да спомене значителните финансови средства на групата в различните им сметки и вместо това в национален ефир говори за скромните такива в личната сметка на сина си.
Интересно, защо ли.
Това са поредните измислица и внушение, или имате информация от прокуратурата какво съдържат сметките?
Пропринцип гледам да не те отразявам особено, но това са думи от интервюто на Демерджиев.
Че групата има значителни финансови средства в сметките си.
Малко по-рано съм дала линк към изказването му в БНТ и спокойно може да се информираш за контекста.
Всъщност той каза, че има преминаване/движение на значителни средства. Не, че са налични. Сякаш има разлика.
Понякога наличието и отсъствието на една думичка е достатъчна, за да се промени или изопачи дадена информация.

# 48 346
А, сега разбирам.
Значи Майсторова пропуска да спомене значителните финансови средства на групата в различните им сметки и вместо това в национален ефир говори за скромните такива в личната сметка на сина си.
Интересно, защо ли.
Чудя се как от едни обичайни факти се правят едни изводи, ум да ти зайде...даже не би ми хрумнало да се питам (и особено в някакъв подозрителен контекст) защо едно трето лице, непредставляващо други лица, не изнася данни за банковите сметки на тези други лица (юридически или физически).
Конкретно: Майсторова не може да си позволи да говори какво има по сметките на други лица, освен за собствения си син, чийто наследник се явява - това е нейна воля да оповести или не.
Не представлява сдружението, за да оповестява информация за неговите сметки, не знам да има каквото и да е участие в други сдружения и дружества на групата.

# 48 347
Вие сериозно ли? Според официалната, която според вас ще потвърдят включваща педофилията, след разказите и сигналите(Валери и Леон), след всичките тези съмнения най-малкото.. роднините на умрелите да започнат да набират деца? и това включва(според вас) да използват парите от фондацията(тоест да излъжат хората, че са дарения за раследване и като за капак тези хора да започнат да "да си дават децата за отглеждане") пък и пак питам, нали официалната е бетон, външно разследване би го затвърдило този бетон.. Вместо да се радвате?

# 48 348
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Интересно, защо ли.
Това са поредните измислица и внушение, или имате информация от прокуратурата какво съдържат сметките?
Пропринцип гледам да не те отразявам особено, но това са думи от интервюто на Демерджиев.
Малко по-рано съм дала линк към изказването му в БНТ и спокойно може да се информираш за контекста.
Всъщност той каза, че има преминаване/движение на значителни средства. Не, че са налични. Сякаш има разлика.
Понякога наличието и отсъствието на една думичка е достатъчна, за да се промени или изопачи дадена информация.

Тоест групата е разполагала и се е разпореждала със значителни финансови средства.

# 48 349
Скрит текст:
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Интересно, защо ли.

Тоест групата е разполагала и се е разпореждала със значителни финансови средства.
Тооест не знаем дали това е така все още.
Чакаме прокуратурата да докаже гръмките си твърдения във връзка с финансовото отделно производство, както и да предостави информация по тези въпроси, която до този момент не е изнесена.
Надявам се, да не се окаже тохомълком 'закрито' производството.

# 48 350
Нали се очаква именно разследването по отделеното производство да отговори на въпросите за финансите, движението им (от кого, до кого, защо и т.н.), имайте търпение.
 Сега и да задавате въпроса "А къде са парите от еди кого си?", няма кой да даде отговор, особено пък тук.

# 48 351
Вие сериозно ли? Според официалната, която според вас ще потвърдят включваща педофилията, след разказите и сигналите(Валери и Леон), след всичките тези съмнения най-малкото.. роднините на умрелите да започнат да набират деца? и това включва(според вас) да използват парите от фондацията(тоест да излъжат хората, че са дарения за раследване и като за капак тези хора да започнат да "да си дават децата за отглеждане") пък и пак питам, нали официалната е бетон, външно разследване би го затвърдило този бетон.. Вместо да се радвате?

Това, което виждаме е как някои хора използват наличната корупция, връзки, вратички в системата за свои (добри според тях) цели. И когато нещата не вървят, те обвиняват същата тази система, която са използвали. Това беше случаят със сектата досега, това очевидно продължава със наследниците и продължителите на делото им. И това е модела на поведение на повечето хора, не вярващи в системата. Те използват пробойните на същата тази система, с което само допринасят доверието в тази система все повече да спада (разширяват пробойните все повече).

Това не е обвинение към вас или някого лично, а констатация как се развива страната напоследък.

# 48 352
  • у дома...
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Интересно, защо ли.
Нали даренията от Терзиев са по личната сметка на Ивей? Ето, дори на Калушев не е дарявал.

Скрит текст:

Имаме фондация, която предизвиква истерия и всевъзможни теории на конспирациите, заради желание за независимо съдействие по установяване на истината.

Скрит текст:
Истерия няма. Просто се опитваме да разберем каква е целта на фондацията, при положение, че в нито един официален документ, качен в Търговския регистър, не се споменава набиране на средства за международно разследване на случая. И се опитваме да разберем защо в документите и ТР пише едно, в постовете си Ралица обявява съвсем друго. Че и с назидателен тон за малкото дарени средства за два дни...
Така и не разбрах, според вас задължително ли е изрично да пише в ТР, че средствата от дарения са за международно разследване на случая или от всички изброети цели поне в една от точките влиза тази дейност?
Прочетете целите на фондацията. И първия пост на Ралица за фондацията. Там пише, че фондацията е създадена само и единствено за да събира средства за международно разследване. В документите в ТР пише друго. Кое е вярното?
[/quote]
[/spoiler][/spoiler]
Да, пак прочетох "Целта беше една-единствена – външно разследване". Но има една думичка беше - мин. вр.
Майтапя се, разбира се. Според мен ако така изписаните предмети на дейност и цели законово са ок за набиране на дарения за разследване, няма лошо, че са включили и повече дейности, с които в бъдеще да финансират и други мероприятия. Въпреки, че мисля, че  дабавяне в ТР  предмет на дейност  винаги е въжможна и не отнема време.
[/quote] В момента има едно голямо НО - мисля, че няма текст в регистрацията на фондацията за набиране на средства за разследване. Асенова не дава и информация с кой е водила преговори и каква сума ѝ трябва. Тя просто се сърди, че за два дни е имало само 7000 евро дарени. Много хора я питаха за офертите и на коя се е спряла - отговор не получиха. Майката-викинг просто изисква! В стопанската дейност на фондацията ясно е посочила как смятат да се издържат. С обучения. Не с дарителски средства.

# 48 353
  • София
Аз пак да питам- задължително ли е в регистрацията да пише, че ще се събират дарения или не е задължително.

# 48 354
Ето какво твърди РА за парите на групата:

Цитат
Всеки един от близките на загиналите е скромен човек. Никой от нас не разполага с никакви сериозни финанси. Това важеше и за близките ни, които бяха убити.

Онези фейкове как ИИ имал в личната си сметка 6 милиона евро са точно това - фейкове. Според РА. Да видим какво ще изкара прокуратурата не само за наличностите, но и за движенията по сметките, остават двадесетина дни до пълните 6 месеца.

# 48 355
Даренията не са забранени, ако са проследими по банков път и с ясно посочено основание, нали така?
Каква е тази фиксация с фондацията? Какво е писала във Фейса РА, нали никого не го интересуваше. Сега пък всяка дума се чепка, барабар със запетайките! Описани са цели, средства и всичко е прието е в ТР.

Достатъчно изчерпателни са описанията. Такива са и на всяка фирма, независимо търговска, строителна или каквато и да е дейност да има. На всички предмета на дейност е 10 реда, с описани къде каквото са се сетили и винаги завършват с "всички други дейности, незабранени със закон".

# 48 356
Цитат
Майката-викинг просто изисква! В стопанската дейност на фондацията ясно е посочила как смятат да се издържат. С обучения. Не с дарителски средства.

Виж чл.9, т.1 от учредителния акт - дарения и завещания на български и чуждестранни физически и юридически лица.
Такъв източник на финансиране обичайно е включен в уставите на всички ЮЛНЦ.

# 48 357
Кубратова, в целите на фондацията няма обявено събиране на пари за разследване, така ли? Не ми се четат, затова питам.
Ако е така, защо фондацията е регистрирана от Асенова с това наименование.

За да може шараните да кълват на гола кукичка.

От цели ме интересува точка 4:

От средства точка 2:

А от тук ме интересува предметът на допълнителна стопанска дейност:

И мен ме интересува предметът на допълнителна дейност. Със сигурност сега е най-неудачния момент за учредяване на подобен род дейност, доста нахално е, на фона на националното разследване за убийства, самоубийства, измами и злоупотреби.  Дано тази фондация да не е бъдеща перачница за пари, или още по-лошо-да послужи като параван за религиозни обучения.

# 48 358
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Интересно, защо ли.

Преминаване/движение на голяма сума пари по банкова сметка как Ви звучи? Тези пари вероятно са ги и ползвали, не вярвам просто някой да е употребявал сметката им безцелно за превеждане на пари от едно място на друго. Което се нарича пране на пари, между другото.

# 48 359
  • София
Скрит текст:
А, сега разбирам.
Интересно, защо ли.

Преминаване/движение на голяма сума пари по банкова сметка как Ви звучи? Тези пари вероятно са ги и ползвали, не вярвам просто някой да е употребявал сметката им безцелно за превеждане на пари от едно място на друго. Което се нарича пране на пари, между другото.
Ми звучи като:
1. Многото пари са разходвани/изхарчени от получателя/получателите за нещо
или
2. С тях са покрити стари задължения - тоест пак са изхарчени за нещо
или
3. Многото пари са фиктивни преводи и те са преведени по-нататък по други банкови сметки с цел изпирането им, тоест групата е участвала в пране на пари.

Общи условия

Активация на акаунт