Отговори
# 48 600
  • София
Много често в планината когато вали сняг, духа и вятър - по време на валежа и/или след валежа.

# 48 601
Пак се завъртаме в омагьосан кръг от въпроси. С каква нелегана дейност са те занимавали за да ги гръмне мафията?
Защо като са забъркани с мафията държат при себе си малки деца, застрашавайки и техния живот?
И защо по дяволите мафията ще си играе да инсценира самоубийство?

# 48 602
  • Варна
Точно пък някой го е интересувало каква религия изповядват 6 души в планината или “сектанти”. Бутикова секта е била тази -от 5 души и 1 дете.

# 48 603
Аз затова казвах, че най-големите конспирации и невъзможни хипотези се измислят от защитниците на 'официалната' версия. Чак на моменти ми е нереално някой да си съчинява подобни сценарии, за да повярва в нещо, което въобще не е доказано.
Простия пример - снимката. Те телата са грешно подредени и завъртяни на тази снимка, има един куп стъпки, безброй противоречия с изнесени данни и 'изпусната' информация, обаче някой твърди - 'ето, вижте, това доказва, че няма външна намеса', което е пълен абсурд и не се знае, нито е обяснено - как точно това е доказано на снимката?
Да не говорим, че се пропускат очевадните разминавания между 'официалната' версия и показания, и снимката. Иначе са забранени коментарите на всички публикации от този вид, на великите 'разследващи' журналисти. Защо? Да не би да им се зададат очевадни въпроси свързани с противоречия ли?
Същият стил който видяхме и на последния брифинг - изсипаха един куп глупости и забраниха въпросите, след което се покриха с месеци наред, въпреки обещания за друго изявление.
Може ли да обясните кое от изнесе ето на брифингите противоречи със снимката? Показанията на Деян противоречат. Но защо мислите, че той казва истината? Никой от нас няма пълните показания, за да кажем с точност кое противоречи и кое не. Единственото, което имаме са данните от брифингите, видеата и няколко снимки.

# 48 604
Аз затова казвах, че най-големите конспирации и невъзможни хипотези се измислят от защитниците на 'официалната' версия. Чак на моменти ми е нереално някой да си съчинява подобни сценарии, за да повярва в нещо, което въобще не е доказано.
Простия пример - снимката. Те телата са грешно подредени и завъртяни на тази снимка, има един куп стъпки, безброй противоречия с изнесени данни и 'изпусната' информация, обаче някой твърди - 'ето, вижте, това доказва, че няма външна намеса', което е пълен абсурд и не се знае, нито е обяснено - как точно това е доказано на снимката?
Да не говорим, че се пропускат очевадните разминавания между 'официалната' версия и показания, и снимката. Иначе са забранени коментарите на всички публикации от този вид, на великите 'разследващи' журналисти. Защо? Да не би да им се зададат очевадни въпроси свързани с противоречия ли?
Същият стил който видяхме и на последния брифинг - изсипаха един куп глупости и забраниха въпросите, след което се покриха с месеци наред, въпреки обещания за друго изявление.
Може ли да обясните кое от изнесе ето на брифингите противоречи със снимката? Показанията на Деян противоречат. Но защо мислите, че той казва истината? Никой от нас няма пълните показания, за да кажем с точност кое противоречи и кое не. Единственото, което имаме са данните от брифингите, видеата и няколко снимки.
Тоест вие смятате, че Деян лъже, но снимката е истинска? Значи Деян два пъти е разпитван, единия път с адвокат, и според вас е дал умишлено грешни показания, в полицията знаят това, че дава грешни показания, защото минимум описанието на телата не отговаря на картината, която заварват на място, но го оставят да се подпише под 'неверни' показания и да си тръгне за незнайно къде, без повече шанс да бъде разпитан като първи и единствен свидетел?
В 'изтеклите' части от показанията Деян съвсем ясно описва положението на телата, което няма общо с никоя снимка, която сме видели дотук.
И кои снимки са достоверни според вас? Какво показват? Прокуратурата не е давала официално снимки доколкото знам.

# 48 605
Трябва да се въоръжите с търпение докато получите обяснение и отговори на всички въпроси от рода на това колко оръжия е имало до труповете в Петрохан. За мен е важно какво МВР са открили, не Деян, и не кмета. Деян и кмета са били в шок, а и те са цивилни граждани, не разследващи лица. Какво значение би имало на кой колко оръжия са му са се привидели, когато има следователи, които ще изнесат информация?

# 48 606
Тоест вие смятате, че Деян лъже, но снимката е истинска? Значи Деян два пъти е разпитван, единия път с адвокат, и според вас е дал умишлено грешни показания, в полицията знаят това, че дава грешни показания, защото минимум описанието на телата не отговаря на картината, която заварват на място, но го оставят да се подпише под 'неверни' показания и да си тръгне за незнайно къде, без повече шанс да бъде разпитан като първи и единствен свидетел?
В 'изтеклите' части от показанията Деян съвсем ясно описва положението на телата, което няма общо с никоя снимка, която сме видели дотук.
И кои снимки са достоверни според вас? Какво показват? Прокуратурата не е давала официално снимки доколкото знам.

И вие сте чели показанията на Деян в оригинал? А не "изтеклите" в медиите? Щото пак опираме до нещо толкова непотвърдено, колкото тази снимка.

# 48 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... За мен е важно какво МВР са открили, не Деян, и не кмета. ...

Какво са открили или какво са обявили?
Може да видиш две оръжия, а да се окажат повече,защото едното е попаднало под тялото,но е трудно да видиш три,  а те да се окажат две или едно.

# 48 608
Обаче на изнесените ръкописи, книжки, твърдения за иригатори, и разни там други нещица да вярваме на 100%?

# 48 609
Всеки може да се шашне и да преувеличи и да каже 3 пистолета вместо два. Или да не види някой който е скрит отдолу. В крайна сметка в протоколите всичко се описва, прилагат се и снимки. Ние няма да ги видим тия снимки.

# 48 610
  • Варна
Цитат на: friends
Описанието от Ралица по повод Петрохан, когато коментираше получените документи.
„Имаме снимки и съдебномедицинската експертиза на Ивайло Иванов-Ивей. Огледът на „Петрохан“ е продължил 5 часа и са объркани имената още в първото действие по разследването, като са объркани имената на Ивайло Иванов и Дечо Василев. Първият изстрел не успява да убие Ивей, но осакатява лицето му – няма уста, няма нос. При това с обгорените си ръце зарежда нов патрон с дясната си ръка и прави втори изстрел в лявото си слепоочие. След това пада по очи и успява да си свие ръцете, за да са до ушите му. Това не е „Туийн Пийкс“. Това е нещо повече от „Туийн Пийкс“. Огромен абсурд. Следи по тялото на Ивайло Иванов от барутни частици липсват. Следи от микрочастици от оръжията има само по десните ръце на Дечо и Пламен, по тялото на Ивей такива частици не са констатирани. Версията за тройно самоубийство достига до планетарни измерения на човешката глупост. Самият Ивей, убит с два патрона, няма барутни частици“, коментира Ралица Асенова.

„Любопитно е как десничарят Пламен се застрелва с лявата ръка, след като пистолетът пада до нея. Как под тялото на Пламен се намират и пушка, и пистолет, след като в балистичната експертиза се твърди, че и с двете оръжия са се произвели изстрели, а на пресконференцията ни казаха, че Пламен е убит с един куршум. Как Дечо, успявайки да се самоубие, е успял да си кръстоса краката и да си сложи лявата ръка върху гърдите си. Как върху телата, които са били изложени на обилен снеговалеж, няма никакъв сняг. Хубаво е някой да даде отговор и как и защо трима души се самоубиват отвън пред кучешката колиба и се подреждат един до друг. Това е тотална обида към интелекта и на не много умен човек
friends, много хубаво си извадила информацията!

# 48 611

И вие сте чели показанията на Деян в оригинал? А не "изтеклите" в медиите? Щото пак опираме до нещо толкова непотвърдено, колкото тази снимка.

Чела ги е, но очевидно не е наясно как се дават показания и т.н. Бях обяснила, но ми изтриха поста. Все тая. След още 3000 страници пак ще се пита - защо пуснаха Деян. 😒

Обаче на изнесените ръкописи, книжки, твърдения за иригатори, и разни там други нещица да вярваме на 100%?

Ако не е официално изнесена информация на брифинг, не вярваме на нищо.

Като казах брифинг се сетих за властите, и в този смисъл питам: Макулев бил предприел стъпки за отправяне на молби за международна помощ. Как точно ще се случи това, като следствието у нас не е приключило? Не казва ли Макулев същото, което и Ралица, само че с други думи? Звучи ми като празни приказки всичкото това.

# 48 612
само да вметна
с коя ръка е стреляно се доказва от барутни частици по ръката, не от коя страна е паднал пистолета след като е стреляно и тялото е паднало

# 48 613

Може да видиш две оръжия, а да се окажат повече,защото едното е попаднало под тялото,но е трудно да видиш три,  а те да се окажат две или едно.

Няма какво да се окаже, мислите, че разследващите не могат да броят ли? Под тялото, над тялото, до тялото, ще кажат какво е било. Не е нужно да се издребнява така.

# 48 614
Какво значи да се издребнява? При разкриването на престъпление и то тежко такова с няколко жертви, всеки косъм на местопрестъплението е от значение, не мислите ли? Камо ли местоположения на тела, брой оръжия, гилзи, следи и т.н.
Скрит текст:

Може да видиш две оръжия, а да се окажат повече,защото едното е попаднало под тялото,но е трудно да видиш три,  а те да се окажат две или едно.
Няма какво да се окаже, мислите, че разследващите не могат да броят ли? Под тялото, над тялото, до тялото, ще кажат какво е било. Не е нужно да се издребнява така.
Отделен въпрос е, че липсва изчерпателна и ясна официална информация, за да се правят категорични изводи, за каквото и да е. Има нахвърляни фрагменти от факти и доста изводи, които никой не е доказал все още, нито е ясно как са стигнали до тях.

Общи условия

Активация на акаунт