Отговори
# 48 615
  • Варна
Сега пък нямало сняг върху телата, защото бил спрял да вали към 9? В такъв случай вероятно не са гледани и видеата, на които се вижда как спец-частите влизайки газят до колене в сняг.

# 48 616
Сега пък нямало сняг върху телата, защото бил спрял да вали към 9? В такъв случай вероятно не са гледано и видеата, на които се вижда как спец-частите влизайки газят до колене в сняг.

Не може ли да е стар сняг? 🤔

# 48 617
  • Варна
Сега пък нямало сняг върху телата, защото бил спрял да вали към 9? В такъв случай вероятно не са гледано и видеата, на които се вижда как спец-частите влизайки газят до колене в сняг.

Тоест от едната страна има стар сняг, а от другата не?
Не е само стар сняг понеже се виждат по видеата стъпки и дири предният ден и  вечер и после върху тях е навалял сняг на сутринта, загладено е. Ама пусто върху телата нищо. Дори и да кажем, че снимката не е реална -Ок. Ама Деян вижда веднага тримата ,не са посипани и заровени в сняг да разравя.

# 48 618

Тоест от едната страна има стар сняг, а от другата не?
Не е само стар сняг понеже се виждат по видеата стъпки и дири предният ден и  вечер и после върху тях е навалял сняг на сутринта, загладено е. Ама пусто върху телата нищо. Дори и да кажем, че снимката не е реална -Ок. Ама Деян вижда веднага тримата ,не са посипани и заровени в сняг да разравя.

E, чак пък да разравя. Не мисля, че има чак толкова сняг, че да се налага да разравя. Колкото до спец частите - за тях имах предвид не може ли да газят в стар сняг. В останалата част може тримата от хижата да са чистили сняг предния ден и затова да няма толкова. Знам ли, спекулирам си просто.

# 48 619
само да вметна
с коя ръка е стреляно се доказва от барутни частици по ръката, не от коя страна е паднал пистолета след като е стреляно и тялото е паднало
Само да вметна, че не е нужно дори да си специалист, за да е ясно, че само по барутни частици открити по нечия ръка, няма как да се докаже категорично, че точно тази ръка е стреляла. Разбира се, че има значение и положението на използваното оръжие спрямо тялото, както и много други неща.

# 48 620
Като могат да броят, защо още не се знае четвърта или пета гилза намериха. Това поне беше на двата пъти твърде официално оповестено, и то по категоричен начин. След тези издънки, по доверие казаното дотук от разследващите на мен лично ми се нарежда след казаното от Деян и от кмета. Никой дори не обясни тоя гаф, ако да кажем е на Дечев и Дечев си измисли, че били всички разтревожени, че няма четвърта гилза. В последното аз много се съмнявам.

... За мен е важно какво МВР са открили, не Деян, и не кмета. ...

Какво са открили или какво са обявили?
Може да видиш две оръжия, а да се окажат повече,защото едното е попаднало под тялото,но е трудно да видиш три,  а те да се окажат две или едно.

Няма какво да се окаже, мислите, че разследващите не могат да броят ли? Под тялото, над тялото, до тялото, ще кажат какво е било. Не е нужно да се издребнява така.

# 48 621
  • Варна
Да припомня какво са ни казали на 12.02:
“ Готови са експертизите на намерените в хижа "Петрохан", съобщи прокуратурата. Експертизите сочат, че Пламен Статев е загинал от огнестрелно нараняване от 9 милиметров пистолет. Изстрелът е произведен от упор или от много близко разстояние.

"Установено е опърляне на вежди, брада, без изгаряния на окосмената част на главата и без термични изгаряния на лицето, което е характерно при лица, предизвикващи пожар или възпламеняване на изтекло гориво", пише в съобщението.

Смъртта на Дечо Василев е причинена от огнестрелно нараняване от 9 милиметров пистолет. При него са установени изгаряния по китките и дланите, които "вероятно са получени при възпламеняване на запалителна течност, покриваща ръцете". И в неговия случай изстрелът е от близко разстояние и е  "възможно да бъде причинено и със собствена ръка на пострадалия", пишат от прокуратурата.
Очаква се съдебномедицинска експертиза на третия труп, открит в района на хижа Петрохан, който е с частично изгоряла дреха – панталон", посочва се още в съобщението.

Изготвени са и част от балистичните експертизи, т.е. т.нар. натривки за барутни частици. Те установяват следното:

"По дясната ръка на Дечо В. и по дясната ръка на Пламен С. са налични барутни частици, които по състав съответстват на състава на микрочастици, установени по цевите на трите оръжия, намерени до телата. Ръцете на Ивайло И. са силно окървавени, поради което е назначена допълнителна експертиза за наличие на барутни частици и по дрехите".

До момента се знае още, че две от четирите гилзи са били изстреляни от намерения на място пистолет "Глок'.
"Предстои назначаване на графологична експертиза на иззети от хижата веществени доказателства, включително на писмени бележки за „духовно пречистване и сексуални практики", посочват разследващите.
Има резултати и от "първоначален балистичен анализ" на намерените тела в кемпера под Околчица. Те показват множество барутни частици по ръцете на Калушев, както и по-малко количество по ръцете на 22-годишния Златков. По ръцете на15-годишното момче барутни частици не се установяват. Според разследващите той е намерен в нещо като молитвена поза – клекнал и със сплетени пръсти на ръцете.
"Провеждат се разпити на свидетели с оглед изясняване дейността на членовете на организацията, на получени дарения към физически и към юридически лица с нестопанска цел.
От събраните до момента показания се установява, че в затворената общност са били практикувани задължителни медитации, включващи визуализации, мантри и други подобни практики. Потвърждават се данните за трайно присъствие на малолетни и непълнолетни, както в имот в Мексико, така и на различни населени места в България. В показания на свидетел се съдържат твърдения за осъществени сексуални контакти на възрастен мъж с непълнолетни и малолетни лица от мъжки пол", заявяват още от прокуратурата.“
Не могат да броят гилзи и за Ивей не е казано с какво е бил първият изстрел и с какво втория , още е нямало експертиза за него, ама за медитациите бързо е събрана информация. Не ни казват за извзет багаж,телефони, къде е дрона … Но само си преставам как някой от разследващите бяха победоносно със “записките” в ръка за религиозни практики в ръка!
https://www.mediapool.bg/ekspertizite-ot-petrohan-sa-gotovi-izst … e-news380188.html

Последна редакция: нд, 12 юли 2026, 17:54 от Ivka_smile

# 48 622
Ivka, според това, което пускаш, не е ясно дали по ръцете на Ивей има барутни частици, заради силното окървавяване и следват допълнителни анализи.
Защо тук постоянно се цитира, че не са открити?

Освен това, знае ли се в каква поза са били тримата преди изстрелите? Повечето предполагаме, че са били прави, но може и да не е така.

# 48 623

И вие сте чели показанията на Деян в оригинал? А не "изтеклите" в медиите? Щото пак опираме до нещо толкова непотвърдено, колкото тази снимка.

Чела ги е, но очевидно не е наясно как се дават показания и т.н. Бях обяснила, но ми изтриха поста. Все тая. След още 3000 страници пак ще се пита - защо пуснаха Деян. 😒

Обаче на изнесените ръкописи, книжки, твърдения за иригатори, и разни там други нещица да вярваме на 100%?

Ако не е официално изнесена информация на брифинг, не вярваме на нищо.

Като казах брифинг се сетих за властите, и в този смисъл питам: Макулев бил предприел стъпки за отправяне на молби за международна помощ. Как точно ще се случи това, като следствието у нас не е приключило? Не казва ли Макулев същото, което и Ралица, само че с други думи? Звучи ми като празни приказки всичкото това.

Искания до прокуратурата, например за разпит на Деян. Това става чрез международна правна помощ.

Прокуратурата в нито един фин момент не може да бъде заобиколена.
Няма такъв филм.
След като приключат с прокурорско постановление, после всеки може да прави каквото си иска.

# 48 624
  • Варна
Ivka, според това, което пускаш, не е ясно дали по ръцете на Ивей има барутни частици, заради силното окървавяване и следват допълнителни анализи.
Освен това, знае ли се в каква поза са били тримата преди изстрелите? Повечето предполагаме, че са били прави, но може и да не е така.
Точно от експертизата  разбирам,че не са открити по Ивей и ще пощят и нищят още за да открият. Така и обаче отговор май не получихме.
Впоследствие и Ралица казва,че не са открити ако решим да й вярваме” Следи по тялото на Ивайло Иванов от барутни частици липсват. Следи от микрочастици от оръжията има само по десните ръце на Дечо и Пламен, по тялото на Ивей такива частици не са констатирани.”

# 48 625
Скрит текст:
Точно от експертизата  разбирам,че не са открити по Ивей и ще пощят и нищят още за да открият. Така и обаче отговор май не получихме.
Впоследствие и Ралица казва,че не са открити ако решим да й вярваме” Следи по тялото на Ивайло Иванов от барутни частици липсват. Следи от микрочастици от оръжията има само по десните ръце на Дечо и Пламен, по тялото на Ивей такива частици не са констатирани.”

Ох, не знам как си ги нагласяте така.
На брифинга се казва, че не могат да потвърдят дали има или няма бутни частици, защото има нужда от допълнителен анализ, заради силното окървавяване.
Не казват, че не са намерили.

# 48 626

Защото иначе няма да върви конспирацията.

Скрит текст:

И вие сте чели показанията на Деян в оригинал? А не "изтеклите" в медиите? Щото пак опираме до нещо толкова непотвърдено, колкото тази снимка.

Чела ги е, но очевидно не е наясно как се дават показания и т.н. Бях обяснила, но ми изтриха поста. Все тая. След още 3000 страници пак ще се пита - защо пуснаха Деян. 😒

Обаче на изнесените ръкописи, книжки, твърдения за иригатори, и разни там други нещица да вярваме на 100%?

Ако не е официално изнесена информация на брифинг, не вярваме на нищо.

Като казах брифинг се сетих за властите, и в този смисъл питам: Макулев бил предприел стъпки за отправяне на молби за международна помощ. Как точно ще се случи това, като следствието у нас не е приключило? Не казва ли Макулев същото, което и Ралица, само че с други думи? Звучи ми като празни приказки всичкото това.

Искания до прокуратурата, например за разпит на Деян. Това става чрез международна правна помощ.

Прокуратурата в нито един фин момент не може да бъде заобиколена.
Няма такъв филм.
След като приключат с прокурорско постановление, после всеки може да прави каквото си иска.

Нека бъдем коректни, моля Ви. Не Макулев ще нарежда на Прокуратурата кого да разпитва и не Макулев ще иска международна помощ за разпит на Деян. Макулев може да внесе искане или молба, както там се казва, да бъде разпитан Деян. Ако Прокуратура прецени, че има нужда Деян да бъде разпитан отново, то тя самата трябва да предприеме стъпки в тази посока, както и да поиска международна помощ. И да, нищо от горното не може да бъде инициирано от Макулев точно защото Прокуратурата не може да бъде заобиколена. Към настоящия момент тя е главно действащо лице, не Макулев, Ралица, Майсторова и т.н.

# 48 627
Според мен също не беше никак случайно на Бузов участието по телевизията.
И това синхронизирано ‘доверие в разследването’ на Макулев също не ми изглежда като съвпадение.

# 48 628
Какво не се хареса, че се изтри?
Бях писала, че има хора, които ненавиждат дадени партии и сега вярват, че техните лидери са съпричастни към убийствата. Това не е ли така?  Чак докараха" чужди" килъри.
Не се вярва на институции поради тази причина.
Гледам и в темата се загуби интерес.
Може да броите гилзи, стъпките по снега. Големи конспирации, всичко под съмнение....

# 48 629
И това синхронизирано ‘доверие в разследването’ на Макулев също не ми изглежда като съвпадение.

Това не е първият път, в който Макулев казва, че вярва на Прокуратурата. Какви синхронизации, какви телета под вола?

Общи условия

Активация на акаунт