Отговори
# 49 035
[
Това ми напомня цирка с тялото на Николай. Не дават да го вижда майката сума ти време, и изведнъж го освобождават изненадващо.
Страшна глупост.

[/quote]

Глупост беше поведението на РА. Седмици наред си гради медийната кампания върху драмата "не ми дават да погреба детето", а когато ѝ дадоха рязко спря да го иска, накрая и на погребението му не отиде.

Това ѝ изяде повече последователи и от лъжите за камерите, оръжията и останалото, която уж го нямало на Петрохан.

# 49 036
Хиените вече са нападнали хижата. Ама -дърво.Полицаите още са там
https://bntnews.bg/news/pet-meseca-sled-tragediyata-vdigat-polic … Ba6u2Y7Th2JbeYKHg

Явно официалната версия продължава да е водещата:
“… хижата.Разследването по случая с Петрохан и Околчица продължава. Официалната информация на разследващите е, че става въпрос за убийства и самоубийства.”

# 49 037
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и преди и сега си мисля, че бащата на детето е знаел, че при опасност ще се изнесат нанякъде.
затова беше толкова сигурен, че до няколко дена ще се обадят, всичко ще се изясни.

# 49 038
  • София
Снимките от сайта на НАКЗТ са от чужди сайтове и нямат нищо общо с тях.
Ако не са реални снимките, може още от самото начало да са били само 5мата (Алекс не го броя) в НАКЗТ. Не знам как тогава са си изпълнявали рейнджърските задължения 24/7.
Днес Международната Рейнджърска Федерация е публикувала данни за загиналите по света рейнджъри през 2025/2026 по повод честването на деня на рейнджъра - 31 юли.

Почетният списък (Roll of Honour) съдържа имената на всички загинали рейнджъри, като се отбелязват имената им, държавата и причината за смъртта им.

2026 World Ranger Day : https://www.internationalrangers.org/world-ranger-day-2026

Списък по държави : https://www.internationalrangers.org/wp-content/uploads/2026/07/ … -2026-ENGLISH.jpg

Причини за смъртта на рейнджърите : https://www.internationalrangers.org/wp-content/uploads/2026/07/ … 2026-ENGLISH2.jpg

За региона Европа не са публикувани никакви данни за загинали рейнджъри в България, а само в Албания, Гърция, Русия, Испания и Турция :
Скрит текст:
И все пак, в Европейската Федерация бе публикувано официално съобщение през февруари за смърта на 5 български рейнджъри :
https://www.europeanrangers.org/dismay-at-loss-of-three-rangers- … ber-organisation/

Доста странно е, че паметта на българските рейнджъри не е почетена в тазгодишния "2026 Roll of Honour", при положение че НАКЗТ все още е в списъка на членове на федерацията :
https://www.internationalrangers.org/member/national-protected-a … s-control-agency/

Дали просто са забравили да ги включат в списъка, или пък има опеделена причина поради която не са ги споменали, можем само да гадаем...

Също така, не е ясно какъв договор са имали рейнджърите наети от НАКЗТ, и дали може да се приеме че са загинали по време на работното си време или не.

И въпреки всичко, независимо как и кога са загинали, би било нормално, въпреки че разследването още тече, имената им поне да бъдат включени в почетния списък, ако международната организация действително ги е признавала за действащи рейнджъри към момента на смъртта им.
Няма как да ги включат в списъка със  загиналите рейнджъри,  заради  причината за смъртта им.Тя не е настъпила в изпълнение на професионалните им дейности  при нападения  от диви животни или бракониери.
Това си го пише в сайта  им "На Световния ден на рейнджърите ние почитаме паметта на рейнджърите, загинали или ранени при изпълнение на служебните си задължения"

# 49 039
  • София
Имам една хипотеза свързана с криптото... Допускам, че е възможно да са имали значителни средства в криптопортфейли,  добити чрез кражба на ток. Отдалечеността на имота, заграден с незаконен електропастир, табели че се стреля, камери, включително и на самият път, а не само около хижата говорят, че прекалено много са се пазили от външни посетители..Причините са-медитации, други практики, кражба на ток и т.н...Няма защо да се пазят, ако варят сладко от боровинки и правят грънци..нали така..
Соларите на покрива са били за парлама..т.е вършили са работа и са захранвали хижата за битови нужди+сауната, но друг е бил консуматорът на ток..

# 49 040
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ей това изби рибата!
Крипто портфейл от крадене на ток!
Joy той честичко и за дълго спира по тоя край на България, но какво толкова.

# 49 041
  • my own world....
Изслушах чичото от Враца... И имам въпрос: откъде информация,че Алексей Петров им е подарил дрон с лицево разпознаване?
Или и тая информация е от графата " златото на Вълчан войвода"...
Та като казах златото - Еликс, може да са продали златото бря, за кво да копаят биткойни...

# 49 042
Кражба на ток? Друго какво са крали? За какво им е ток на черни душИ

# 49 043
  • София
Познавах хора, които главно чрез кражба на ток, добиваха крипто... Ако не сте чували, това си е ваш проблем..

# 49 044
Ами този списък за почитане на рейнджъри е доста широк като причина за смъртта, има и " died on duty", както и "загинал поради нападение от златотърсачи"...сега ми светват разни неща, колко "героично" изглежда някой да ги е нападнал и нашите рейнджъри и да са загинали докато служат на природата. Кой подава информацията как са загинали за да бъдат в списъка? Ако организацията продължи дейността и новите управителни органи почетат основателите й по този начин...

# 49 045
Изслушах чичото от Враца... И имам въпрос: откъде информация,че Алексей Петров им е подарил дрон с лицево разпознаване?
Или и тая информация е от графата " златото на Вълчан войвода"...
Та като казах златото - Еликс, може да са продали златото бря, за кво да копаят биткойни...
Стори ми се, че каза от близките.

# 49 046
Едва ли ще ги вкарат в списъка на загиналите рейнджъри, преди да има окончателна причина за загиването им.
Ако се окаже, че са жертви на дървената мафия или са ликвидирани, защото са станали свидетели на нещо, докато са изпълнявали служебните си задължения, би следвало да влезнат.
Ако причината обаче е свързана с вътрешно самоликвидиране на групата, не мисля, че ще бъдат включени.

# 49 047
  • my own world....
Е, то близките дали ще излязат да кажат този си измисли с 3 факта, ама за другото ние му го казахме... И първо заяви - близките се страхуват,че знаят тази информация дет ще ви я дам, но с тяхното съгласие аз ще си кажа...
Изобщо...загубено време дето го слушах, ама тва за дрона ме впечатли

# 49 048
Хиените вече са нападнали хижата. Ама -дърво.Полицаите още са там
https://bntnews.bg/news/pet-meseca-sled-tragediyata-vdigat-polic … Ba6u2Y7Th2JbeYKHg

Явно официалната версия продължава да е водещата:
“… хижата.Разследването по случая с Петрохан и Околчица продължава. Официалната информация на разследващите е, че става въпрос за убийства и самоубийства.”

Ако след половин година експертизи и разследване версията остава непроменена, то надали след като приключат разследването нещо ще се промени.

# 49 049
Е, то близките дали ще излязат да кажат този си измисли с 3 факта, ама за другото ние му го казахме... И първо заяви - близките се страхуват,че знаят тази информация дет ще ви я дам, но с тяхното съгласие аз ще си кажа...
Изобщо...загубено време дето го слушах, ама тва за дрона ме впечатли
А ако са казали това, което според тях е истина?
Факт, имали са високотехнологични дронове. Кой им ги е подарил, не знам дали ще разберем.

Общи условия

Активация на акаунт