Отговори
# 49 065
И все пак, Деян не отиде вечерта до хижата.
Или често са изключвали телефоните, или често са били странни.
Той не се е обезпокоил много- много.
Вариант 2 - наистина ги е подозирал в самоликвидиране.

За мен: Вариант 2.
Въпрос от юридическо естество, по който няма как да съм компетентна: не е ли наказуемо бездействието му, след като получава прощално съобщение и обезпокоено обаждане от майката на Калушев? Какво гласи правото в този случай? Не е ли престъпно поведението на Деян за неоказване на помощ и проява на небрежност спрямо хора в беда?
Не, няма такова престъпление.
Освен това, той на какво отгоре да тръгне във виелица със скапани гуми, защото СМ му е наредила. Нито е длъжен, нито е предполагал.
Да не забравяме и че ИК му е писал, преди да се изключи някакви неща, но съдържанието на смс са е изчезнало.

Та, Ванне, Вариант 3 пропада, че го било страх да отиде до хижата, за да не го убият. Калушев му пише вечерта. Ако са били килърите автори на смс са/ вероятно ония, двамата, Бузовите, непострадали в престрелката, украинци, или руснаци/, щяха да напишат " приятелю, ела до хижата да пием по един чай", а не- отивай в Мексико, щото ние се уморихме. Чудно и в този часови диапазон коя двойка килъри са били в хижата. Нали едните са в Белград, пък другите в кемпера да пишат смс си на Майсторова и Деян.

# 49 066
  • my own world....
Какво трябва да отговарят разследващите за липсващи: завещания, дронове (тия от А.Петров), флашка с милиони и евентуално летящата чиния на Башар ли беше?

# 49 067
  • при Arctic Monkeys
Имам въпрос-защо според вас нито един разследващ журналист/блогър, влогър, не излезе да защити обратната теза? Бенатова, Жечев, Ивелин Николов, Цанов, Чефо, Боби Ваклинов? Сал един Бузов на амбразурата. Има журналисти с доста близък контакт с разследващите, друг е въпросът доколко това е правилно.

# 49 068
Деян като е искал да се разграничи от тези педофили, какви ги дири в Гинци. Защо си е довел мексиканката баш в Гинци, близо до старите другари? Сигурно щото мексиканката си е падала по студ и снежни виелици. Що не я закара да живее в Сандански, на топло. И далеч от тия пропаднали типове.

# 49 069
  • my own world....
Ако Сивият плъх е прав, Деян не е ли съпричастен към убийствата на НЗ и детето?

# 49 070
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а за кого е пуснал новия си статус "не съм предател"?
не е за мъртвите със сигурност.

# 49 071
  • my own world....
"Не бъди задник"беше превода на профила...
Деян реално кога пристига в България? 24та края?
То тогава вече няма дарения и надежди за европроекти май май...

# 49 072
Ако Сивият плъх е прав, Деян не е ли съпричастен към убийствата на НЗ и детето?

Това се питам и аз. И затова не мога да си обясня, как и защо са му позволили да напусне страната…

# 49 073
Сивият плъх пусна според "таймлайн"-а още по-конспиративна теория от колкото тон наркотици... Деян бил му пратил снимки на Калушев, да потвърди какво било станало Grinning Сивият плъх, а тогава защо изглежда повече от ужасен на разпространените от МВР видеа? Защо е отишъл с жена му? Защо е показал този СМС с инструкции за връщане в Мексико на разследващите? и Ралица сега като каква го играе във вашите теории? Сигурно пращи от щастие, само че изглежда съсипана и подпухнала, някой гримьор ли я е натъкмил ? Да не говорим за Макулев и там, че той и той бил в играта и знаел, че ще му убият детенцето. Вашите "таймлайн" теории са пълен абсурд, сори... Тодоров и Бузов ряпа да ядат.
П.С. Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са страшни разследващи журналистки, не думайте... Има и други освен Бузов, Бареков например(Зависи дали смятате, че е разследващ).

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 21:51 от Shockkk

# 49 074
  • София

Още по-шокиращо, гледайки как се оформя таймлайна, започвам да си задавам неочаквани дори и за мен самия въпроси. Например, възможно ли е Ралица всъщност да е знаела какво се случва?? А бащата на Александър Макулев, дали и той не е знаел какво предстои???

Не , не е възможно ! Никое от децата/всички/  не е трябвало да бъде сред тези хора  , но чак пък такъв сценарий ...

Когато се обвиняват прокуратура , разследващи , експерти било клевета , а при обвинения на  родители,близки и жертви било предположения . Двойният ершин отново е в пълна сила .

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 21:56 от *Теди*

# 49 075
Половин година ли ви трябваше да се усетите, че Деян не е спирал да е част от тях. Знае много,  ако щете даже е посветен и в "учението" на Калушев и е май единствения, който може да го продължи ....Дето се вика, закърмен е с това, нали...учение, секта, вяра, действия, всичко научено от Калушев.... даже и природозащита ако щете...Кой друг?

# 49 076
  • my own world....
От 2017та до 2024та края или началото на 2025та същият Деян си живурка в Мексико...после довлича и жена си на село в планината.
За да се донесе до тук, барабар с жената - евентуално е разчитал на кинти..
Групата екзитва, той изчезва.
Никой не е казвал, че не е част от култа, просто е бил здравословно отдалечен, както СА каза - има и тръгващи си, които не откликват на будизма...
Но определено е интересно защо се е върнал изобщо. Винаги има някакъв личен интерес или повик в действията на всеки човек.
А причината да си тръгне - изчезва това, което го е довело...
И не си права, Барса, в частта,че той може да продължи на ИК учението - той се е дистанцирал достатъчно и явно не е бил тулку.

# 49 077
Търсете парите. Деян не е дошъл в Гинци от любов към природата.

# 49 078
Правно не знам как стоят нещата.
Морално за мен и Майсторова и Деян са съпричастни.
И двамата са били наясно, че с Калушев има 15 годишно момче. Ако е имало дори и малко съмнение, че той е нестабилен е било редно веднага да съобщят на 112.

# 49 079
И двете майки търсят Деян.Майсторова вечерта и сутринта. Ралица  на следващия ден също търси него за информация ...

Общи условия

Активация на акаунт