Отговори
# 49 380
Мисля, че Терзиев (може да греша) беше казвал, че ги е виждал, били много възпитани, виждал, че четат сериозни книги и той останал с впечатление, че е/са негови синове.

Тези червени флагове вече се скъсаха от развяване и нямам намерение да дъвча за пореден път нещо, което е дъвкано и изплюто хиляди пъти.

Това, че червените флагове са скъсани от обсъждане, не ги прави по-маловажни.
Тези дни вече се обсъди за това как са отглеждали пчели, гасили пожари, открили канал за трафик на хора .... и между другото отглеждали чужди деца и практикували религиозни практики (не помня това ли беше точният термин от показанията на бащата на Ники), за които е за предпочитане да не се говори с хора, които не ги разбират.

# 49 381
  • my own world....
Относно проверките, свързани с децата...  Нима не помните случая с 3 деца, недопускани от родителите си нито на градина, нито на училище? Нито пък навън. Най-голямата беше пълнолетна, когато я извадиха, След като родителите убиха дядото на децата. Дотогава и ДАЗД и полиция са сигнализирани и ходили на проверки, като семейството не отваряло вратата...имам предвид преди да убият дядото... Проверки...

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 20:05 от Модератор Никол

# 49 382
Намерих това, което търсих за представянето на Ники като син на Калушев.
Това е информация от човек на име Веселин, представен като приятел на групата.
Виждам, че в статията има снимка, но не знам дали е имало интервю с него. Майче от BTV тръгва.
Ако го е казал "официално", значи има същата тежест, както изказването на приятелят на Дечо.

https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Priyatel-na-Ivailo-Ka … ource=chatgpt.com

# 49 383
  • София
Дечо може наистина да е вярвал, че ги заплашват, не знаем Калушев какви методи е ползвал за да ги убеждава, че екзитът е най-добрия изход...Това момче и Пламен са не по-малко жертви от децата, не са ли имали приятели, близки,  които да им отворят очите...

Това са внушения.

Всъщност не са внушения, а са предположения.

Аз съм си мислила същото. Дали е възможно да са вярвали, че са под заплаха, преследвани, подслушвани. И ако е било така и реално са открили и следили канал за трафик на хора, защо са оставили Алекс да живее в къщата?

Внушения са според мен, защото така ни казва, че Калушев е прилагал методи за убеждаване  /ако изобщо е имало убеждаване за екзит/  само дето не знаем какви са тези методи.

Не съм Elix, no отговарям от мое име (писала съм го поне 2 пъти като въпрос, но не получих отговор от отбор про-кур-а-тура.
Проверките винаги са били нагласени.
Преди - уж има проверка, но дефакто няма. Нищо не са видели от очевидните неща, като има поне 2 нарушения, които са супер лесни за доказване:
1. децата живеят целогодишно в хижата без родители и без да са минали по законовия ред за настаняване извън семейството и
2. не ходят на училище, а им се пишат фалшиви присъствия.

Стиган до извода, че преди е имало чадър, затова доверие 0%.

Сега доверие пак 0%, защото:
1. Никой не търси чадъра, значи продължава да си работи и основната му цел е да прати разследването за зелен хайвер (в друга посока)
2. "Грешките" не са били случайни. Никой не търси причини за недоглеждане и подобряване на контрола при сигнали за деца в риск.
3. В темата пишеше, че бивш спец-прокурор е назначен за наблюдаващ прокурор. Тези са бяха и са бухалки за скалъпване и опраскване на неудобните или срещу заплащане. Работата им няма нищо общо с правото.
Само случаите, които станаха публично известните вече са 10-на и то след журналистически разследвания, а не защото прокуратурата иска да се прочисти. Който иска да чете, давани са много линкове. Аз знам поне за още толкова, но хората ги е страх да говорят публично, а и опрасканите не са известни хора и медиите нехаят.

Давам линк само към нов случай от вчера, и.ф. главен прокурор иска дисциплинарно уволнение на бившия прокурор от спеца Тихомир Стоев. Просто този път той се е надценил - искал е да опраска висш полицай.
Изводител на самата прокуратура са „апелативният прокурор на Пловдив е допуснал поведение, което е в противоречие както със законовите изисквания за добросъвестно и законосъобразно упражняване на служебните му правомощия .... https://news.lex.bg/%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%8f-%d1%81%d1%82%d0%b5% … %be-%d0%bd%d0%b0/

Аз не мисля, че ИК е бил бял и добър, даже напротив. Но ако истината излезе, ще бъдат повлечени и важни хора за прокуратурата. Затова скалъпват "самоубийствата". Дори не мисля, че килърите са опитвали да прикрият нещо. Малко късмет за тях (снеговалеж) и прокуратура, която е сляпа за всички следи, които не отговарят на спусната им версия.

+1

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 18:50 от valya61

# 49 384
Пълни глупости. Нали по време на проверките са се обаждали на родителите и те са били възмутени, че ги притесняват. Имал е пълномощно.
Как си представяте, че някой ще представи чуждо дете за свое пред орган на власт?
Никъде не съм чела Алекс или НЗ да са представяни за негови синове. По-скоро околните са оставали с подобно впечатление, но никой не е питал конкретно.

Няма такова пълномощно, с което да можеш да прехвърлиш родителските си задължения на друг човек. Лъгали са тези лъжци, че децата са там временно.

Колкото до другото - явно не сте чели достатъчно. Да, Калушев е представял Александър като свой син! Многократно е коментирано.

# 49 385
Ще бъде интересно разследването да изкара текстовете на пълномощните, с които родителите са опитвали да прехвърлят отглеждането на децата на Калушев.
За мен едно такова пълномощно е червен светофар, напр. за търговия\трафик на деца.

# 49 386
Ще бъде интересно разследването да изкара текстовете на пълномощните, с които родителите са опитвали да прехвърлят отглеждането на децата на Калушев.
За мен едно такова пълномощно е червен светофар, напр. за търговиятрафик на деца.

Според мен са обикновени пълномощни, нищо специално. Че са там на лагер или някакви спортни дейности осъществяват. Другото пълномощно за чужбина също е стандартно, предполагам.

# 49 387
  • my own world....
Айде пак философии за крайности... Специално спорът за пчелите беше, защото имаше информация, че за да си заградят още земя били посъветвани да си регистрират пчелин. Аз не знам дали 10 кошера са достатъчно или са минимума (пчели не гледам и нямам идея)... Щото много мушенгии на групата станаха ясни. Както и дивите преувеличения на някои техни близки... Това, че някакви 2 ягодови дами се размечтаха за рачел и взеха да изпадат в спомени по детството си и да мятат рецепти, не значи, че на всички вниманието ни е като на златни рибки... 2 поста и айдеее забравяме за какво е спора... Пчелите са там, заради зараждане на земя. Тва е.

# 49 388
Искам да попитам, при разкриването на канали за трафик на хора, а и на наркотици има ли в България убити от разкриващите и работилите по случаите? И нямам предвид инциденти, като прегазените полицаи?

Отговорът е, че няма такива. Така, че никоя мафия, наши и чужди служби не са убили тези хора.

# 49 389
Всяко дете или по-голям човек, който е пожелал да си тръгне от ИК или родителите му са пожелали си е тръгнал, тук има ли възражения? Няма държани насила хора.

Не са държани насила хора, това е така.
Родителите са си оставяли децата. Дали им е въздействано, дали им е харесвало....те си знаят.
Вярно е, че няма насила държани деца.
От първоначалното появяване на близките в ефир се започна с изграждане на светъл и добър образ на ИК.
Масово никой не е чувал за този човек. Ама искали службите да го очернят, всички следи замитала властта.
Влезнали първо ДАНС да замитат следи, пък се брояха снежинки и реплики, които още се преслушват и все нови се откриват.
В будисткия форум си пише Лама Иво. Потвърди го и СА. Имат си вярвания, хипнози, други животи....
Тяхна си воля и желания.
Трябва да им се вярва, че това е желанието на Иво Лама и неговите последователи за прераждане.
Все пак в  България не е еднопартийна властта. Ако някой иска да "замита", то другият ще гледа да "отмита".
Както е и и тази тема. Това е доказателство, че не може да се накарат всички запознати и работили по този случай специалисти да мълчат.
Не живея в БГ, но не мислете, че и другаде е "цветя и рози". Такава "психоза" от нявярващи в държавните структори според мен е наследството ни от като се казва в една песен 45г. стига.

# 49 390
Как да разберем, ако някое дете първоначално е искало да си тръгне?
Ако 1-2 седмици или 1-2 месеца след оставянето си то е искало да се прибере и да бъде пак при мама и тати?
Ясно е, че в един момент, като нямаш алтернатива свикваш. А с времето даже приемаш това, което не си искал за новото нормално.
Та, ако може да уточним, как знаем, че децата не са искали да си отидат в къщи?

# 49 391
Пълни глупости. Нали по време на проверките са се обаждали на родителите и те са били възмутени, че ги притесняват. Имал е пълномощно.
Как си представяте, че някой ще представи чуждо дете за свое пред орган на власт?
Никъде не съм чела Алекс или НЗ да са представяни за негови синове. По-скоро околните са оставали с подобно впечатление, но никой не е питал конкретно.

Няма такова пълномощно, с което да можеш да прехвърлиш родителските си задължения на друг човек. Лъгали са тези лъжци, че децата са там временно.

Колкото до другото - явно не сте чели достатъчно. Да, Калушев е представял Александър като свой син! Многократно е коментирано.

За да представиш дете като свое, не трябва ли да го осиновиш официално и то да няма връзка с биологичните си родители?

# 49 392
Освен Валери и вторият син на РА, другите момчета къде са можели да отидат? Отговорът май е много тежък.
Валери се е спасил, защото баща му застава зад него. Малкият син на РА е отведен от баща си, за по-сигурно на друг континент.
Ако добавим и Л. - спасен е заради силата, която са проявили бабата и дядото.
Т.е. спасени са децата, които са имали поне 1 възрастен, който да ги търси и спаси.

# 49 393
Баба ми правеше рачел с тиква и мед. Уникално вкусно нещо.

От интернет, любимият ви ИИ:
Рачелът е традиционен български деликатес от тиква. За да станат парченцата хрупкави отвън и сочни отвътре, тиквата се кисне във варна вода, след което се вари в сироп с мед, петмез или захар. Резултатът е кехлибарен десерт, който се съхранява в бурканчета.

Уместен коментар точно по темата.

Общи условия

Активация на акаунт