Отговори
# 49 800
На кой ще му хрумне да пали локален пожар, за да изкара навън някой, който се намира в хижа с леглова база за 80 човека?
Вижда се, че едната част на хижата изглежда много малко засегната, ако изобщо е.

# 49 801
Около телата има много следи, но не е ясно дали са от вечерта или са по-стари, както и дали са техните собствени или от външни хора.
Снимката изглежда автентична, защото съвпада с другата, където се виждат само телата, но под съвсем друг ъгъл.
+1000
Има много следи, направени преди нощния снеговалеж, а е имало и вятър.
Така снегът затрупва, а вятърът леко изравнява. Аз не знам да има метод да се огледат чии са затрупани със сняг следи (например за грайфери), не вярвам, че в БГ изобщо се гледат и описват подобни следи.

Ако е обсъждано, извинявам се.
Друго ме вълнува - изпънатите тела и законите на физиката, които важат за всички и не може да се изменят със ЗИД.
Изобщо не разбирам как е възможно, при стрелба от упор в слепоочието (самоубийство), тялото да падне назад по гръб/напред по очи???
И дори главата да не се изкриви.
При удар отдясно, всичко пада на наляво - тялото или поне главата).

Съветвах се с ИИ (уж пиша криминален роман) - според него тези пози са невъзможни при самоубийство.

Какво мислите?

# 49 802
Мисля, че килърите са имали проблем с превода и затова така нескопосано се е получило - ботуши, пожар, позиция на телата.

# 49 803
biborana, относно позата на телата.
Каква е била изходящата позиция?
Всеки си я представя като да са били прави, но няма информация. Може да а били седнали, колиничели (особени Ивей, който е използвал пушката).

# 49 804
И аз още отначало мисля за позицията на телата и съм писала в първите си постове на тази тема (доколкото можем да вярваме на автентичност на снимката и ако приемем, че това е намереното им положение) - за мен това положение, без значение дали се касае за убийства или самоубийства, е неестествено. Сега няма пак да пиша подробно защо, но и нищо ново досега не съм се сетила в тази връзка. 

# 49 805
На кой ще му хрумне да пали локален пожар, за да изкара навън някой, който се намира в хижа с леглова база за 80 човека?

На същите некадърници, които отиват да убият няколко човека по поръчка, но не си носят оръжията. Като не са могли само с викове (чути на 5км от там!) да ги изкарат, са решили да палнат хижата, те ония сами ще си излязат. Само ми куца частта с оръжията. Не знам защо нашите не са убили онези некадърници, ами се съгласили да се самоубият. Явно ония са им се помолили.

# 49 806
Анонимис,
Аз съм ок с всички версии по снимката. Кой да ги изкара и вкара? Не разбрах.

Дали може Деян да ги влачи напред назад? Трудно с неговата физика, но може на теория. И няма  пукната следа.

Смених си апарата на телефона и много се изнервям. За това редактирам. Пиша Макулев и излиза Македония. Лудница.

Но по темата - снимката не я оспорва никой, вероятно е достоверна. Не виждам кой сменя труповете
Според мен, ако е имало местене на телата е било извършено от поне 2-ма човека и са ги носили във въздуха. Не знам защо въобще някой очаква да са влачени? Деян сам да ги местил ми е пълен абсурд и според мен е невъзможно колкото двойните ‘самозастрелвания’ на Ивей.

# 49 807
От ден първи пишем, че позицията на телата не отговаря ни за самоубийства, ни за убийства, ни от положение изправени, ни седнали ни коленичили..

# 49 808
biborana, относно позата на телата.
Каква е била изходящата позиция?
Всеки си я представя като да са били прави, но няма информация. Може да а били седнали, колиничели (особени Ивей, който е използвал пушката).
Чатът ни с ИИ е много дълъг за цитиране.Питах ИИ за всякакви изходни позиции (прави, седнали с прави и сгънати крака, легнали, на колене) и все не се получават тези пози.

Но винаги има съществени различия със снимките. Няма как телата да са изпънати, а главата да не е силно изкривена (на ляво за деняци). Проблем е и липсата на кръв при изходни рани. ИИ трябва да е бил на колене, но пак не става тази поза.

Пробвайте да питате и вие.

# 49 809
Сега се сетих, че пропускаме друг момент, но не мога сега да го обмисля от всички страни.
Това, че Калушев е закарал кемпера с момчетата на Околчица, не значи, че не може да се е върнал същата вечер сам в хижата

Имам и аз още по- дълбока конспиративна идея в тази насока 😜
Това, че тримата са намерени мъртви на Околчица не означава, че заедно са стигнали до там.
Или това, че двама от хижата са върнали колата на Ники, не означава, че той се е прехвърлил в кемпера.
До тук си изграждаме хипотезата, че са заедно единствено основана на логични причинно следствени връзки и предположения.
Ако си представим, че Ники се губи някъде по трасето на връщане и телефонът му е изключен това може тотално да преобърне плановете на тази част от групата.
Какво бихме направили, ако важен член от семейството не се явява, телефонът му дава съобщение, че е изключен или извън обхва, а в същото време ни предстои неотложна среща на майната си и нямаме никакво време за обмисляне на ситуацията.
Доверието в Ники, че ще се справи с някаква възникнала непредвидена ситуация ( всичко се случва) на първо време ще успокои Калушев и той ще поеме към приоритетната задача, за която препускат още от Българи.
Предполагам, че въпросната среща се е отложила внезапно за някакво неопределено време, изчакване на място, с което Калушев е разбрал, че са ги наредили.
Ако си представим, че телефоните на тримата в хижата са умишлено заглушени в това време реално той остава без всякаква връзка с групата и със сериозни притеснения и за Ники. А това си е мотив да се върне до хижата. Не през парадния вход, разбира се.
В района на хижата всички комуникации са заглушени, токът прекъснат…
Тук може още повече да спекулирам по темата със свободни съчинения, но и записите са достатъчно надробени, замазани и манипулирани, за да ни служат за факти, кое, какво и къде е станало.
Ако такъв е бил плана на тези, които го отиграват, то той си е влязъл в капана с ясното съзнание, че са прецакани ( не че не са го предполагали) но и с надеждата някак да оправи нещата.
Моята версия е, че Калушев, Ники и Сашко са убити на различни места, след което преместени в кемпера и върнати на Околчица.
Доколкото помня уж имаше иззети някакви частни камери, но дали бяха в тази посока нямам представа.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 23:31 от anzhy

# 49 810
А как са развъртели 1 оръжие на две/три места? И въобще - на тея килъри, които скоро сигурно ще стигнат бройка 20, каква им е била целта - да протакат, усложняват и да се получи като сценарий за филм ли?

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 15:41 от anmasu

# 49 811
Е, все пак сме в България. Преди няколко дни един бизнесмен от Паликени рязко изчезна и после рязко се появи, ял джанки една седмица, че изпаднал в депресия от счупена заводска машина.
Та, мене мисълта ми е, какво стана с тия камери, които са били накичени навсякъде? Ако някой може да каже истината - това са те.

# 49 812
Тук не книга, а направо сериали пишете.
Хубава версия за изчезването на Ники, но не обяснява как е върнал джипа.
Иначе тези убийци и еквилибристика владеят, по въздуха са ги местили, сигурно със силата на мисълта?!?

# 49 813
Чисто хронологично и логистично е интересно убийството на трима души с едно оръжие, което е собственост на самите жертви, и се развива на две или три локации. Значи: взимат оръжието без съпротива - возят се насам-натам - убиват първия - предават оръжието и убиват втория, така до третия. После следва самостоятелно или групово извозване до Околчица - че е най-удобната локация. Междувременно има един, който отговаря за съобщенията.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 00:17 от anmasu

# 49 814
Чисто хронологично по часове и минути е описвано на много места в темата и не е невъзможно, поради многото дупки в локацията на всички.
Както и възможността да разделиш силните -Ники, Ивей и Калушев за много по лесна и безопасна ликвидация.
И да, всяка версия ще звучи фантастично, ако не разчупиш малко въображението и подхода към всеки дребен детайл Simple Smile
Нали затова са форумите- за обмяна на идеи, стига да има желание всеки може да сподели нвкакво свое виждане и да коментираме нещо ноео и различно

Общи условия

Активация на акаунт