Отговори
# 49 830
Опитвам се да разсъждавам по версия, различна от официалната, защо моето да е манджа с грозде, а на Ралица и Бузов не е?

# 49 831
Все пак трябва да базираш версията си на някакви факти.
Опитвам се да разсъждавам по версия, различна от официалната, защо моето да е манджа с грозде, а на Ралица и Бузов не е?

# 49 832
Отново Тодор Тодоров в подкрепа на официалната версия:

https://share.google/p8dNapzdBYYDetn8M

Това е кратко резюме на негово участие в БТВ тази сутрин. Ето го пълното интервю:

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/ajahuaska-vodi-do- … zha-petrohan.html

В статията под видеото пише, че Тодор Тодоров взема частично участие в следствието. Аз до сега си мислех, че не е официално замесен. Интересно.

В интервюто намеква, че според него Ралица също е приемала от билките на Калушев. Съгласна съм с него.

Но не мисля, че по време на палежа на Петрохан, първите 3 жертви са били под активно въздействие. Доколкото съм запозната, тези отвари са много мощни и пречат на координацията. Не ги виждам да се разхождат и отмятат задачи последователно. Билките по-скоро са спомогнали за постепенното разбиване на психиката им през годините.

Макар и генерално да харесвам становищата на Тодоров и да съм съгласна с тях, струва ми се, че не е достатъчно дълбоко запознат с наркотиците, които упоменава толкова често. Например аяуаската не е една билка, а напитка (отвара), която  се приготвя от комбинация от растения. Сигурна съм, че групата се е друсала редовно, но ми се струва, че Тодоров не разбира в пълнота въздействието и съдържанието на въпросните субстанции. А пък говори доста свободно за тях и така може да създаде допълнителен информационен хаос.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 09:55 от Notamama

# 49 833
  • София

Както и отново Бузов в НЕподкрепа на официалната версия.Wink

Въобще не става ясно къде и пред кого ги дава Тодоров тези изявления в статията от линка.
В интервюто с Бузов по Нова тв.  водещите заявиха следното:
Потърсихме за коментар и други криминалисти, но отклониха поканата ни за интервю.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 10:02 от мързеливка

# 49 834

Това е кратко резюме на негово участие в БТВ тази сутрин. Ето го пълното интервю:

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/ajahuaska-vodi-do- … zha-petrohan.html

В статията под видеото пише, че Тодор Тодоров взема частично участие в следствието. Аз до сега си мислех, че не е официално замесен. Интересно.

В интервюто намеква, че според него Ралица също е приемала от билките на Калушев. Съгласна съм с него.

Но не мисля, че по време на палежа на Петрохан, първите 3 жертви са били под активно въздействие. Доколкото съм запозната, тези отвари са много мощни и пречат на координацията. Не ги виждам да се разхождат и отмятат задачи последователно. Билките по-скоро са спомогнали за постепенното разбиване на психиката им през годините.

Макар и генерално да харесвам становищата на Тодоров и да съм съгласна с тях, струва ми се, че не е достатъчно дълбоко запознат с наркотиците, които упоменава толкова често. Например аяуаската не е една билка, а напитка (отвара), която  се приготвя от комбинация от растения. Сигурна съм, че групата се е друсала редовно, но ми се струва, че Тодоров не разбира в пълнота въздействието и съдържанието на въпросните субстанции. А пък говори доста свободно за тях и така може да създаде допълнителен информационен хаос.

Много благодаря за тази изключително полезна информация, Notamama!

# 49 835
Цитат
Сега трябва да очакваме и други вещи лица по всякакви дела да плъзнат по медиите с информация от производствата, без значение на коя фаза се намират, при това - абсолютно без последици. Ама да не се окаже, че следващите ще са в нарушение на закона и ще им се търси отговорност, за разлика от въпросния.
Или дори и това няма да смути някои потребители тук?
Аз не знам колко пъти вече задавам въпроса дали Тодоров е участник в разследването или ако не - откъде (пак е неправомерно) черпи информация и я коментира по медиите и с каква цел всъщност го прави - нали в крайна сметка същото (ако информацията е достоверна) ще оповести и прокуратурата.
И в двата случая поведението му е непрофесионално и в нарушение на закона.
Претоплянето на манджата му от различни медии напоследък явно има за цел да държи ефекта върху обществото от първоначалната кампания, че май нещо изветря.

# 49 836
  • София
Скрит текст:
Буда е там, за бутилките не мога да преценя, не се вижда лявата част на покрива където е най-горяло. Но ми направи впечатление, че има пресни стъпки точно до сградата, в дясната горна част на снимката.
 Снимката е с телата:
Скрит текст:
Предварително моля за извинение близките на починалите затова, че обсъждаме снимка, която не е трябвало да става публично достояние.
Стъпките върху покрития със сажди сняг са най-ясни и са само от един човек. Трудно е да се каже, дали продължават по стъпалата към терасата.
Зад десния пилон под големите прозорци на втория етаж фасадата е замазана (с Фотошоп?).
Между Дечо и Ивей е паничката на кучето. Вижда се и на другата снимка, която е под друг ъгъл. Нямаше ли поне да я преместят нанякъде, ако всичко беше планирано и обмислено?
Това не е самоубийство. За ритуално и дума не може да става.
Прозорците на три стаи от първия етаж вдясно са покрити отвътре с непрозрачен материал.. дали е фолио върху стъклата или онези стиропори, за които пише в протокола от проверката в хижата. Но на мен ми е интересно, че мазето под два от тези прозореца е горяло и димът е опушил стената. А по-напред вляво стената е чиста. Тоест огънят е пален избирателно в някои стаи от мазето.

Интересно е това, да. Виждам, че точно пред тези 2 прозореца има по - бели стъпки в/у снега, не са така отчетливи като предполагаемите на Деян, но цветът на снега там е по - различен от околния.

anzhy, ето една статия за хронологията на 01.02.,  във връзка с версията ти, може би ще ти помогне да я доразвиеш още  https://www.168chasa.bg/article/22332553 . Скоро бях споделила съмненията си дали  Ники изобщо се качва в кемпера. Не помня дали разследващите бяха казали, че от прегледаните записи на камерите по пътя към Околчица, Ники се вижда да е в кемпера. Спомням си, че имаше чуденка за едно много бързо преминаване на разстояние, изискващо повече време от това, което бяха засекли разследващите от камерите.

# 49 837
Тази ауяска, има ли поне някакви минимални податки, че са я употребявали?

# 49 838
Това дали е прието?

# 49 839
  • при Arctic Monkeys
Бузов не подкрепял официалната версия, 😊. Ама честно, вдъхвали ви доверие този човек? В друга ситуация щяхте да го разкостите от бъзик само заради начина, по който изглежда.

# 49 840
Човек не може да избира гена си...Как трябва да изглежда? Ален Делон? Съвсем се оляхте... Грозно е да обсъждаш външния вид на човек .Минавате всякакви граници

# 49 841

Както и отново Бузов в НЕподкрепа на официалната версия.Wink

Относно пожара, прилича повече на контролиран палеж - целия покрив и едната половина изцяло унищожена, а другата си стои с белите стени. Унищожената част даже не е "на шпакловка и замазка", както каза Савов, ами направо на гола тухла..

За мен Бузов не е от никакво значение, защото нито е криминален психолог, нито експерт, при това признат,  за разлика от Тодор Тодоров. Бузов си го следят последователите на конспиративните теории, които са за мен абсурдни.

# 49 842
  • София
Цитат
Сега трябва да очакваме и други вещи лица по всякакви дела да плъзнат по медиите с информация от производствата, без значение на коя фаза се намират, при това - абсолютно без последици. Ама да не се окаже, че следващите ще са в нарушение на закона и ще им се търси отговорност, за разлика от въпросния.
Или дори и това няма да смути някои потребители тук?
Аз не знам колко пъти вече задавам въпроса дали Тодоров е участник в разследването или ако не - откъде (пак е неправомерно) черпи информация и я коментира по медиите и с каква цел всъщност го прави - нали в крайна сметка същото (ако информацията е достоверна) ще оповести и прокуратурата.
И в двата случая поведението му е непрофесионално и в нарушение на закона.
Претоплянето на манджата му от различни медии напоследък явно има за цел да държи ефекта върху обществото от първоначалната кампания, че май нещо изветря.
В интервю по БТВ от 23.02 още  началото водещият го пита:
Имате ли информация отвъд публичната, за която знаем всички, търсен ли сте вашият екип за становище.
И ето Тодоров как  витиевато и половинчато  отговаря :
Нека го кажа така, с каквото сме могли сме помогнали.

Толкова по въпроса дали е участник в разследването.

# 49 843
Точно, защото Бузов не е свързан с криминологията, няма и претенции за това, можем да му простим някои залитания, но на хора, които се представят за експерти, не.

# 49 844
Толерантна съм към Бузов и му гледам изявите по случая. Сигурна съм, че на местно ниво има добри контакти и източници. За теориите и легендите бих казала, че в САЩ щеше да е звезда в жанра си. Има си аудитория, съумя да привлече интерес.
Но не виждам в темата подобна толерантност към Биволъ, Бърд, а напоследък чак и дамите от Дневен ред го отнесоха, защото коментирали Бузов. Макар че в същия материал те двете коментираха критично и интервюто на Тодор Тодоров за “24 часа”.

Общи условия

Активация на акаунт