Отговори
# 49 845
Бивол и Бърд се оказаха приятели на АР, обаче не го обявиха. Така, че сами са си виновни.

# 49 846
Ами аз също имам само добри впечатления от Тодоров, но в този случай се поизложи. Съвсем пък и не е ясно каква е експертната му роля в този случай. Водещият обяви, че имал "така да кажем, частично участие", каквото и да означава. Нещо като "малко бременна".

# 49 847
  • при Arctic Monkeys
Тоест като специалист по нищо, трябва да му простим небивалиците и лъжите ли. Така и не разбрах кой я пусна тая сачма в публичното пространство.

# 49 848
Бивол и Бърд се оказаха приятели на АР, обаче не го обявиха. Така, че сами са си виновни.

А Генка и Миролюба каква вина имаха, освен че хванаха Бузов в грешка, да не кажа в лъжа, от кого бил дарен дрона!

# 49 849
Значи Тодоров потвърди, че се знае, че на Петрохан са пили аяуаска. Нещо което написах тук поне преди два месеца, но настана вой. Ами сега?

# 49 850
Ами не знам. За тях нещо казала ли съм?

А Генка и Миролюба каква вина имаха, освен че хванаха Бузов в грешка, да не кажа в лъжа, от кого бил дарен дрона!

# 49 851
  • София
Ами аз също имам само добри впечатления от Тодоров, но в този случай се поизложи. Съвсем пък и не е ясно каква е експертната му роля в този случай. Водещият обяви, че имал "така да кажем, частично участие", каквото и да означава. Нещо като "малко бременна".
В интервю по БТВ ОТ  23.02В още  началото водещият го пита:
Имате ли информация отвъд публичната, за която знаем всички, търсен ли сте вашият екип за становище.
И ето Тодоров как  витиевато и половинчато  отговаря :
Нека го кажа така, с каквото сме могли сме помогнали.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 10:59 от мързеливка

# 49 852
Ами не знам. За тях нещо казала ли съм?

Ти не, говорех за отзивите в темата. Ако ти е неприятно, че цитирах твой коментар, ще редактирам.

# 49 853
Не, чудех се просто. Не  съм ги гледала тях, само със София.

# 49 854
Приемаме, че Тодоров е прав .Пили са чайче и са взели крайното решение с разпльоканите си мозъци да сложат край на живота си... Как това обяснява действията им в координация в такъв случай? Под въздействие на опиати? Даже и шофират.... Полягват и се гръмват...Навън, до кучешката колиба...А, да, мислели, че са кучета... Ма пък кучетата не заемат такива опнати пози...
  И ауяската изгорили ....много им е пукало какво ще открият

# 49 855
Кратък им беше коментарът. Според мен и обективен, защото не спестиха и на Тодоров и неговата интервюираща забележките си. По-конкретно: как се плъзват въпросът и отговорът за местенето на телата от Деян като стара и сигурна информация.

# 49 856
Аз за чайчето разбрах от тук, че няма как с тестове да го докажат. И се чудя как могат да го твърдят уверено.

# 49 857
Може да се заснема, Барса, но не е задължително. Нито в стандартите  по съдебна медицина и клинична патология има такова изискване, нито в друг нормативен акт. Поне на мен не ми е известно, ако на някой друг му е известно, да каже. 

# 49 858
Може да се заснема, Барса, но не е задължително. Нито в стандартите  по съдебна медицина и клинична патология има такова изискване, нито в друг нормативен акт. Поне на мен не ми е известно, ако на някой друг му е известно, да каже. 
   Беше ми интересно да разбера прието ли е....А за такъв случай, би трябвало да са заснети...

# 49 859
Тази ауяска, има ли поне някакви минимални податки, че са я употребявали?

Отново се извинявам на останалите, че се повтарям.

https://web.archive.org/web/20240518171822/https://skydharma.com/other-activities

Калушев не само, че не крие, че взима и споделя субстанции, но направо си се хвали с това в собствения си сайт.

Приемаме, че Тодоров е прав .Пили са чайче и са взели крайното решение с разпльоканите си мозъци да сложат край на живота си... Как това обяснява действията им в координация в такъв случай? Под въздействие на опиати? Даже и шофират.... Полягват и се гръмват...Навън, до кучешката колиба...А, да, мислели, че са кучета... Ма пък кучетата не заемат такива опнати пози...
  И ауяската изгорили ....много им е пукало какво ще открият

Това визирах в по-ранния си пост, че Тодоров се излага с липсата си на информираност спрямо тези субстанции и уронва и без това ниския рейтинг на МВР с подобни изказвания... Съгласна съм с вас, че те няма как да се самоубият по този начин докато са под активно въздействие на аяуаска.

Напълно допускам за възможно, обаче, да са провели церемония вечерта преди събитията.

Аяуаска церемониите в общи линии протичат по следният начин: Събира се групата. В индианската традиция, от където произхождат тези практики, това е племето. В нюейджърския западноевропейски контекст, това са "алтернативни" хора с достатъчно финансова възможност да си заплатят за преживяването и достатъчно връзки в хипарските среди да си намерят шаман. А в нашия конкретен случай, това е сектата скай дарма.
Шаманът разпределя отварата между участниците в церемонията. В нашия случай, шаманът е Калушев.
Отварата е със следното съдържание:
* Лианата Banisteriopsis caapi – тя съдържа вещества (хармин, хармалин и тетрахидрохармин), които временно блокират ензима МАО-А. Без това психоактивният компонент не би действал при прием през устата.
* Листата на Psychotria viridis (наричани чакруна) – те съдържат DMT, което е основното психоактивно вещество в напитката.

По време на пълния ефект на аяуаската, употребяващите губят способността за координирани и целенасочени действия. Затова участниците приемат отварата докато са седнали по земята. Освен нарушена координация и равновесие, затруднена концентрация и планиране на последователни действия, има и силно променено възприятие на време, пространство и собственото тяло, както и гадене, повръщане и физическа слабост, които сами по себе си ограничават движението.

Много хора могат да станат, да отидат до тоалетна или да се придвижат с помощ, но това не означава, че са в състояние безопасно да извършват сложни или целенасочени действия. Поради тази причина традиционните церемонии обикновено се провеждат в контролирана среда с водач (шаман) и помощници, които следят участниците.

Разбира се, има вариации. При по-ниски дози някои хора могат да разговарят и да се движат сравнително нормално, докато при по-високи дози човек може да остане легнал с часове и да е силно дезориентиран. Но като цяло не би било реалистично да се очаква човек под активно и силно въздействие на аяуаска да изпълнява сложни, планирани и последователни задачи по надежден начин.

Та заради това аз изключвам варианта да са подпалили хижата и да са се самоубили под въздействието на аяуаска. Но е абсолютно възможно на предишната вечер Калушев да им е направил една финална церемония, в която да е злоупотребил с ролята си на шаман за да им внуши, че земният им път е приключил и е настанало време да се срещнат с Башар... Под въздействието на този род субстанции, човек е във възможно най-уязвимото състояние, до което може да бъде докаран. С тотално разградено его и без съзнателен контрол над крайниците си. Страшно е, като се замислим, как в продължение на 10-15 години тази общност е била редовно облъчвана от фантазиите на един нарцистичен психопат педофил, докато са в такова крехко психично състояние. Та не е нужно да са били под активно въздействие в конкретния момент на самото самоубийство, за да се стигне до там. Става въпрос за минимум десетилетие brainwash.

Също така, може и да не е било баш аяуаска. Може и да им е дал ДМТ или гъби, които са една идея по-леки или поне с по-краткотраен ефект.

От къде МВР са сигурни за взимането на тези субстанции?

Освен от дедукцията, до която стигнах и аз чрез проследяване на сайта на Калушев и от интересите му в сферата на шаманизма и Кастанеда, според мен е изтекло нещо и през свидетелските показания. Най-вероятно някой родител или друг приближен до Калушев си е признал, че е употребявал субстанции под негов надзор.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 11:23 от Notamama

Общи условия

Активация на акаунт