Отговори
# 49 890
  • София
Аз искам да се върна (ако позволите, щото ироничните и заядливи постове от последните страница-две са по-интересни и баш по темата, знам) все пак на въпроса за преместването на телата от сградата на двора от Деян. Според Тодоров Деян бил дал обяснение пред разследващите (ерго, значи го е виждал, за да го твърди),че го е направил, за да не изгорят.  
Какво мислите? Достоверна ли ви се струва тази информация или не?

Мисля, че Тодоров говори пълни глупости, в опит да обясни факти, които не съответстват на официалната версия, като например този, че няма как телата на трима простреляли се хора да се подредят в такава близост един до друг и изпънати. И понеже на болшинството хора позицията на телата изглежда като подредени след убийство, Тодоров измисля това с Деян.
Мисля също, че изявите му в медиите са непрофесионални и показват, че му липсват етични стандарти и задълбочени познания, точно в области, в които би трябвало да е експерт.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 15:12 от Lindt

# 49 891
Аз искам да се върна (ако позволите, щото ироничните и заядливи постове от последните страница-две са по-интересни и баш по темата, знам) все пак на въпроса за преместването на телата от сградата на двора от Деян. Според Тодоров Деян бил дал обяснение пред разследващите (ерго, значи го е виждал, за да го твърди),че го е направил, за да не изгорят.  

Предпочитам да изчакам криминалист да го каже или прокурор на база експертиза от криминалист. Засега не го приемам за сигурна информация.
Нямам представа дали го има в показанията на Деян.

# 49 892
Благодаря, Линдт, аз съм на същото мнение и съм го писала, но ми се искаше да прочета и мнението на тези, които считат, че изнесеното от него потвърждавало официалната версия, а и от началото на изявите му се доверяват безрезервно - едно като специалист, и второ - като лице с данни директно от материалите по разследването. Как точно се потвърждава официалната версия с тези твърдения?
За мен по-скоро се опровергава, ама знам ли... 

# 49 893
Ако са били в една позиция няколко часа след смъртта и Деян ги е обърнал, било всички, било един от тях, в СМЕ ще го има. Послесмъртните петна също говорят....

# 49 894
Благодаря, Боряна, и на теб!
За обръщането нямам въпроси, обсъждахме го още в началото на темата, когато излезе такава информация.
Питам обаче за твърдението на Тодоров - как ти се вижда, достоверно или не?  Разбира се, не си длъжна да отговориш. 

# 49 895
Anzhy,  аз пиша за Петрохан. За там информацията е оскъдна, и доста противоречива. Пак казвам, според изнесеното до сега.

съжалявам,
концентрирала съм се върху Околчица по някаква версия /за излизане от тунелното виждане/ и явно по инерция съм отговорила Simple Smile

anmasu
" а убийства с 1 оръжие на повече от 1 локации, с последващо извозване до Околчица? Ами, как да няма ирония, когато най-малко не стъпва на фактология или на елементарна логика. 1 оръжие, при това на жертвата."

явно е запецнала плочата някъде, да рестартираме
Оръжието, с което са убити двама и третия се е самоубил в кемпера, според офиц. версия е револвера на Калушев, а не на жертвата /Ники, Сашо!? кой по.-точно за вас е жертвата, защото и по ръцете на Ники има барутни частици/. По- горе/долу съм обяснила какво има от експертизите като заключения.

към момента няма балистична експертиза и категоричен публичен отговор дали някои от раните или проектилите не съвпадат с 9-милиметровия „Глок“, също собственост на Калушев, който е открит в кемпера, което би променило изцяло динамиката на стрелбата и евентуалното участие на трети лица, използващи второто оръжие

локациите, както вече споменах може да са в периметъра на хижата
едва ли някой друг ще е повече запознат със района от Калушев

това, че Калушев се е настрелял с дясната ръка /по която има силна концентрация на барутни частици/ повече приляга на моята версия за евентуално връщане в района на хижата, където е могло да се случи това
за Околчица няма официални данни за стрелба извън кемпера

иронията е, че в последствие Калушев е застрелял с лявата си ръка Ники и Сашо, а после и себе си, което категорично е установено в официалната версия.
Според независими експерти ъгълът на входната рана в главата на Калушев изисква неестествено извиване на ръката, което е биомеханически нелогично за човек, който иска да се самоубие.
Това е ключовият им аргумент, че оръжието е поставено в ръката му впоследствие.

траекторията на куршумите при Сашко сочи по -скоро за позиция за външен стрелец

в кемпера са открити три проектила

но от официалната експертиза в главата на Ники са открити два проектила, като на въпроса на РА дали е грешка и какво трябва да се има предвид два проектила - засега няма официален отговор от прокуратурата.
Наличието на куршума в главата му кара експертите да смятат, че не става въпрос за директна стрелба от упор, а за рикошет или изстрел от съвсем различно оръжие.

и така
с един револвер за застреляни тримата като по същия този револвер няма отпечатъци на нито един от тях - пак от официалната версия.

та какво още неясно има с този револвер и как може евентуално да е използван на три различни локации, ако приемем, че локация за мен означава всяко различно до метър на метър място, дори и в същия район.?

Да не коментирам смехорийте за разносвачите на смс-и
При това съвсем напълно автентични смс-и, според майката на Калушев

# 49 896
Как сам човек ще пренася труп? При нас 2ма яки мъже носеха 45 килограма приживе жена...Абсолютни глупости от Тодоров.

# 49 897
Плочата не е запецнала - аз питам Вас, за Вашата теория, в която Калушев също е жертва на убийство със собственото си оръжие. Пак, при наличие на външни извършители и инсценировка на самоубийство, сигурно може да се предполага, че не той изпраща съобщенията. Затова Ви питам - как, а не иронизирам. Иронизирам, когато не се стъпва на факти, а на фантасмагории - засега версията е, че са застреляни с 1 оръжие.
anzhy, част от Вашия пост: " Това, че тримата са намерени мъртви на Околчица не означава, че заедно са стигнали до там.
Моята версия е, че Калушев, Ники и Сашко са убити на различни места, след което преместени в кемпера и върнати на Околчица."

И сега пак питам, че не ми е ясно:
1. Убити са някъде и са закарани на Околчица?
2. Похитени са на Околчица, закарани са някъде, за да бъдат убити и са върнати на Околчица?

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 17:46 от anmasu

# 49 898

Не зная дали е достоверна, но в хронологията си Слави Василев казва, че Деян е обърнал единия, за да провери дали не е жив, заради позицията на тялото му. Дори първоначално бил объркал името му. Нали Деян е давал показания с адвокат
Това да. Обръщането на тялото за проверка е едно, пренасянето им до двора, което твърди Тодоров - съвсем друго.
Питам точно за неговите твърдения.
В такъв случай се поставя и въпросът за оръжията - преместени ли са те и защо?

Кубратова, защо не питате самия господин Тодоров за тези неща? Предполагам, не Ви е трудно да се свържете с него? Защо да не му зададете въпросите си и да му кажете мнението си за това, къде нарушава законодателството? Много ще ми е любопитно, какво ще Ви отговори, а ние тук във форума ще пием вода направо от извора. Не е ли това добра идея?
Какво да го питам, бабо Дали, дали е достоверна информацията му? И той би ми отговорил нещо различно от това, че е? Инак защо ще изнася подобни твърдения по медиите? Дали все пак е удобно аз да преценя кого да питам?
Питам тези, които биха искали да отговорят по същество. Ако пък поискат да отговорят и тези, които считат, че тези му твърдения потвърждават официалната версия и с този анонс дават линкове към статиите с това съдържание, още по-добре и ще съм благодарна  -  ще разберем с какво точно я потвърждават.
Все пак досега за преместване на тела (особено заедно с оръжията, нали е немислимо да приемем, че оръжията са били на двора, пък после телата се пренесени до и над тях?) не е споменавано официално, както и за самоубийство в състояние на транс под въздействието на мексикански билки.

# 49 899
  • Сф
Не съм следила последните 100 страници. Но докато си провеждате разследване тук, аз срещнах човек израснал с компанията и с Калушев. Няма да отговарям на този пост ,нито ще го дискутирам, заради анонимността. Та, Калушев си  е
бил странен и аутсайдер още от 90те. Тогава започват да правят и лагери. Между другото, всички по - близки знаят, че Калушев е гей. Също,че обича да се обгражда с 10-14 г. момчета. Предлагал е да ги отглежда и по- дълго, да ги обучава, де да знам аз какво, но те са близки приятели, нали разбирате. Моят познат е отказал,  странно му било ,  а е нямало защо ( също е с повече от 1 дете) Алекс е бил страхотно дете! Били са по почивки и тн. Че и в Мексико е бил. Оставен е от Макулеви заради алкохола им и че не могат да го гледат, и двамата , другите били по - големи и някак си явно са се самоотгледали.  Дотук с историята.
Разбира се,  Деян може да потвърди динамиката и отношенията за дълъг период, но както виждаме няма защо да излиза публично и да защитава действията на един луд ( добавката  е от мен), а и той се е оженил и си е взел живота встрани от групата.
Мисля, че който беше с човека оная нощ под звездното небе и чу историята си направи своите изводи какво се е случило на Петрохан. Но всъщност тъгата от разказа само остана ..за невинното погубено дете. Струва ми се,че лично аз не искам да знам повече за случая,  еле пък подробности.

# 49 900
Лично за мен не са местени, все някъде щеше да е останало кръв, да има кървави следи, ще се смесят с кръвта и ще стане мазало, няма как да е толкова чисто. Снимките са отдалеч и с лошо качество, така че не мога да твърдя на 100% дали са обръщани. Но при огледа от съдебните лекари това трябва да е документирано и да се докаже със сигурност.

# 49 901
  • Варна
В крайна сметка не изглежда невъзможно ИК да е бил принуден да изпрати този смс, нали? В абсурдността на всичко защо да не направим подобно допускане?

# 49 902

По-скоро не ми се струва достоверна, поне от изтеклите показания на Деян и ако приемем, че те са истина. Не ми се рови пак за тях, но по спомен той казва, че е видял телата до колибата на голямото куче, описва кой как е лежал и къде и после казва, че се е втурнал в хижата, за да търси другите.
Поне в тази част не се споменава нищо за местене, обръщане или като цяло за интеракция.

От друга страна, Слави Ангелов също коментира, че в показанията на Деян има описано, как той обръща Дечо от очи по гръб, за да провери дали е жив.

Та, тук вече зависи, дали в остатъка от показанията наистина има и други подробности.
Лично смятам, че телата не са изнасяни или сериозно местени от хижата към двора. Смятам, че ако е имало някакво движение, то наистина е по-минимално, като обръщане например.

# 49 903
anmasu
грешката е моя, че в изречението -
Моята версия е, че Калушев, Ники и Сашко са убити на различни места, след което преместени в кемпера и върнати на Околчица."
е трябвало да напиша - оставен на Околчица, а не еърнат.
Така е като пиша по нощите Simple Smile
Никъде не споменавам - Похитени Simple Smile
Подразбира се за Ники, но това си е чисто предположение. Липсата му обаче ми дава основателен мотив за връщане на Калушев в хижата.
И изобщо тази споделена версия тръгна по повод на изказано предположение от друг, дали Ники е бил с тях, което човърка не само мен. Разбира се тя няма за цел да се налага, а обратно - да се разнищва до появата на някакви нови факти по случая.
Радвам се, че я приехте като предизвикателство Simple Smile

# 49 904

По-скоро не ми се струва достоверна, поне от изтеклите показания на Деян и ако приемем, че те са истина. Не ми се рови пак за тях, но по спомен той казва, че е видял телата до колибата на голямото куче, описва кой как е лежал и къде и после казва, че се е втурнал в хижата, за да търси другите.
Поне в тази част не се споменава нищо за местене, обръщане или като цяло за интеракция.

От друга страна, Слави Ангелов също коментира, че в показанията на Деян има описано, как той обръща Дечо от очи по гръб, за да провери дали е жив.

Та, тук вече зависи, дали в остатъка от показанията наистина има и други подробности.
Лично смятам, че телата не са изнасяни или сериозно местени от хижата към двора. Смятам, че ако е имало някакво движение, то наистина е по-минимално, като обръщане например.
И това е лесно проверуемо, не разбирам защо му е на Тодоров да бълва бнебивалици в ефир.

Общи условия

Активация на акаунт