Отговори
# 50 055

В намерените записки се споменаваше името на Теодор, нали? Тези с инструкциите кой какъв е в хижата и какво се разрешава и пр.
То нали имаше и друго момиче (Теди), за което София говореше, че е живяло при тях по някое време, като се изпусна за сексуалната ориентация.

Тя се и появи по едно време по тв. По спомен сега е някъде в Тибет и каза, че не е издържала на изискванията на групата. Хвалеше Калушев и групата.
Не, мисля тази за която говорите е възрастна жена, която е била в Мексико и искала да става ученичка на К., обаче той не се съгласил и я насочил към друг учител.
А момичето е било кандидат-тулку от дадена линия по спомени от интервюто на С.

Ето статия за жената, и тя говори за техниката за напускане на тялото.
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/22322475

Да, явно греша заради съвпаденията на имената.
Между другото си мисля, че Теа може да не е името на момичето.

# 50 056
Откъде накъде ще е нормално баба и дядо да могат да разполагат с детето и да си го прибират отнякъде, без позволението на родителите? Отдавна е ясно, че майката и родителите ѝ са имали спор, вие сега го открихте. После са си оттеглили жалбата, след разговор с дъщеря си.
А бащата на Николай защо не е успял да го прибере от Мексико? Ето той е баща, не баба и дядо. Също защо на бащата на братчето на Н. се е налагало да подава жалби, а не си го е прибрал ей така от хижата?

Ако за вас е нормално дете да бъде откъснато от баби, дядовци и братята и сестрите си и дори да не си празнува рождения ден с тях, както и да не ходи на училище, то за 99 процента хората не е нормално. Малцинство сте.

# 50 057
Скрит текст:
То да беше само подозеителен символ в логото, без да има други индикации, да кажеш, че е случайност.
То не са Валери, Леон, Теа, Ники, Алекс. Като последните две момчета са отгледани от Калушев по незнайно каква причина, при незнайно какви обстоятелства.
Родителите на тези деца даже не смеят да говорят за това, защото явно в някаква степен осъзнават цялата ненормалност на ситуацията и че е по-добре да мълчат.
Какво значи “то не са…”. Кажете за колко броя деца е установено да са живяли с години на хижата или в Мексико с ИК и да са държани също против волята ка родителите им? Че е имало лагери и доста деца са минали през годините -да. Почвам поред по вашия списък-Валери отишъл на доброволни начала и напуснал сам,Леон- отишъл на по собствено желание и взет по инициатива на бабата и дядото без проблеми- след активизиране на Валери/, Теа пребивавала епизодично на два пъти май, прибрана заради неон ангажимент при баща й. За Ники и Алекс изписахме хиляди страници -и там е ясно. Алекс от много близки семейство, Ники вече пълнолетен от отдавна и първите години майка му е била до него.
Няма да кажа ,че това е норма за отглеждане на деца, но ще кажа,че Алекс щеше да е жив, ако не са се намесили някакви други интереси. За мен за да не успее да вземе мерки ИК значи е бил подмамен, изненадан. Така мисля . Ако следствието докаже друго-нама проблем са го приема.

Как си представяте дете на 7 години да бъде натоварено с отговорността "ти отиде в сектата на Калушев по собствено желание"?

Естествено, че това е било желанието на майката (в случая на Леон).
София също е опитала да пробута Валери години преди тревата.

Родителите са отговорни за решенията, които са взели. Не деца на 7 и на 10 години.

Щях да напиша същото, но Вие ме изпреварихте. Излиза, че малки и малолетни деца са далеч по-отговорни за това, че са живели с чичковците в хижата, отколкото самите чичковци.
Излиза, че децата сами са си виновни, че са отишли у пущинака при дъртаняните , да търсят духовен мир ..Чудесно, значи всичко е точно. Няма други виновни, всичко е било по собствено желание на 7-10 годишните...
Ако много хора мислят по този начин...имаме проблем...

Важното е разследващите да разсъждават трезво и да са на център. Ние какво говорим не е толкова важно. Властите имат поглед над цялата картинка-тук хипноза, там шаманизъм  и подаден сигнал за задържане на малко дете…

# 50 058
Дано да са малцинство тези с (за децата): "не са държани насила", "можели са да си тръгнат", "обучавани са", "на лагер са"; за Калушев: "просто ги отглежда", "отглежда децата на приятели".

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 10:57 от anmasu

# 50 059
Какво мислите за това? Аз досега не бях гледала профила на РА, но днес се зачетох, но най-вече в коментарите. Леко останах притеснена и изумена в същото време. Знаете ли колко хора изразяват безрезервна подкрепа, обич и преданост. Ще ви споделя само едно изказване на жена на възраст може би около 60. Жената пише, че се е изпокарала с роднините си, защото подкрепяли официалната версия, но близо 6 месеца води борба с  приятелка, за да я накара да промени мнението си и да застене зад РА и правилния път. Накрая жената е написала, че от приятелката си ще се откаже, но никога от РА. Това не е ли плашещо?

# 50 060
  • София
Е, хайде. С откачалки е пълно и винаги е било пълно. Просто сега съществува фейсбук.

# 50 061
Откъде накъде ще е нормално баба и дядо да могат да разполагат с детето и да си го прибират отнякъде, без позволението на родителите? Отдавна е ясно, че майката и родителите ѝ са имали спор, вие сега го открихте. После са си оттеглили жалбата, след разговор с дъщеря си.
А бащата на Николай защо не е успял да го прибере от Мексико? Ето той е баща, не баба и дядо. Също защо на бащата на братчето на Н. се е налагало да подава жалби, а не си го е прибрал ей така от хижата?

Ако за вас е нормално дете да бъде откъснато от баби, дядовци и братята и сестрите си и дори да не си празнува рождения ден с тях, както и да не ходи на училище, то за 99 процента хората не е нормално. Малцинство сте.
Не е нормално да не може да го прибере, при положение, че даже му е предложено да си го вземе.

# 50 062
Дори по някакъв начин водещата версия да се смени и да се окаже, че са убити, линията с децата и Калушев остава ужасно тревожна.
За съжаление, много хора не могат да направят разлика между двете.

# 50 063
  • European Union
Половината коментиращи са откачалки, другата половина - провокатори. В огромната си част и двете групи са неграмотни. Четенето на коментари във фейсбук е равносилно на гледане на клипчета в ТикТок - губене на време и убийство на мозъчни клетки.

# 50 064
Не е най-плашещото нещо във фейса, със сигурност тази, дето спорила с приятелка. Поне не е за война.

Много пишете и не видях някой дали е отговорил на чуденето ми защо Калушев би си сложил на лого педофилски символ. Никаква логика не виждам да направи такова нещо, дори и да е педофил.
А и изглежда, че хората, които го вярват, същевременно и приемат за възможно да се е само/убил заради предстоящо разкриване на педофилия. Обаче сам се демонстрира с педофилско лого.

Просто мисля, че вече е време да излязат тия експертизи и да се оповестят рвзултатите от разследването, защото здравия смисъл и логика съвсем взе да се губи.

# 50 065
Във ФБ е така.
Но да, бая народ е изтрещял и в реала, и във виртуала. Тук има модерация и не успяваме да ги видим напълно разгърнати.

# 50 066
  • София
Какво мислите за това? Аз досега не бях гледала профила на РА, но днес се зачетох, но най-вече в коментарите. Леко останах притеснена и изумена в същото време. Знаете ли колко хора изразяват безрезервна подкрепа, обич и преданост. Ще ви споделя само едно изказване на жена на възраст може би около 60. Жената пише, че се е изпокарала с роднините си, защото подкрепяли официалната версия, но близо 6 месеца води борба с  приятелка, за да я накара да промени мнението си и да застене зад РА и правилния път. Накрая жената е написала, че от приятелката си ще се откаже, но никога от РА. Това не е ли плашещо?
Плашещо е, но за нея...Нека остане без роднини и приятели, да няма кой да й донесе чаша вода. Да си дава пенсията на Р, пък може и апартамента си да й предпише...Има доста поговорки за случая..

# 50 067
Дори по някакъв начин водещата версия да се смени и да се окаже, че са убити, линията с децата и Калушев остава ужасно тревожна.
За съжаление, много хора не могат да направят разлика между двете.

Силно вярвам, че децата са причината Калушев да се “измори” от “кочината”. В предсмъртното съобщение до майка си говори за Леон-там е имало преди време скандал, който е успял да потуши. Но сега отново се опитал да направи “нещо добро” с момичето (в чест на майка му), пък останал неразбран. Може да е станал скандал с родителите на момичето, и да са го заплашили с подаване на сигнал, ако тя не се прибере. И затова да са се прибрали така бързо от село Българи и да са я закарали в София. Както и ранното ставане на Николай и закарването на багажа и. Защо иначе зор да събира целия и багаж от хижата на 01.февруари? Звучи като да не е имало вариант тя да се върне повече в хижата.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 10:18 от Яяаожг

# 50 068
Със сигурност няма да ни кажат всичко от разследването. Ще потвърдят това, което знаем. Най-малко ще кажат за децата и момичето. Особено за нея. Аз мълчанието им го разбирам като по-добре нищо, отколкото всичко. Цяла прослойка от обществото ще бъде засегната иначе, висша при това,  няма да се позволи. Детайлите ще си останат между кориците на разследването. Така мисля аз.

# 50 069
Половината коментиращи са откачалки, другата половина - провокатори. В огромната си част и двете групи са неграмотни. Четенето на коментари във фейсбук е равносилно на гледане на клипчета в ТикТок - губене на време и убийство на мозъчни клетки.
Не мисля, че съм си убила мозъчните клетки и определено мисля, че понякога не в новината, а в реакцията на хората можеш да откриеш истината. И само да вметна, че нямам навика да се ровя в профили и да следя коментарите им, това в случай, че пак се започне с интерпретации какво е  искал да каже автора.

Общи условия

Активация на акаунт