Отговори
# 50 070
  • при Arctic Monkeys
Във ФБ е така.
Но да, бая народ е изтрещял и в реала, и във виртуала. Тук има модерация и не успяваме да ги видим напълно разгърнати.
Народ, който четеше вестник Психо и НЛО, чакаше извънземни на Царичина, ходи по врачки и дава хилядарки за разваляне на магии и ламата му реди листите за парламента, не може да бъде победен/убеден.

# 50 071
  • София
Само че детето не е собственост, че да се разпореждаш с него, както прецениш. Щото си много "просветен". А после да ревеш, че мафията го е убила, а не този, на когото си го подарил.

# 50 072
Пиша го не за първи път, но плашещото и притеснителното не е само трагедията, а също малцинството, което подкрепя или нормализира наличието на децата около Калушев, особено предвид развоя.
Явно това са хора, които вярват във версията за външен разстрел, но дори, а и точно заради това би трябвало да помислят колко е било правилно този "приятел" да "отглежда" тея деца.
За да вижда такъв съмнителен начин на живот, да не си задава въпроси, а да си повери детето за отглеждане, родителят вероятно или не разсъждава трезво, или е част от анормалната им общност. Във всеки от случаите детето е потърпевшо.

# 50 073
Със сигурност няма да ни кажат всичко от разследването. Ще потвърдят това, което знаем. Най-малко ще кажат за децата и момичето. Особено за нея. Аз мълчанието им го разбирам като по-добре нищо, отколкото всичко. Цяла прослойка от обществото ще бъде засегната иначе, висша при това,  няма да се позволи. Детайлите ще си останат между кориците на разследването. Така мисля аз.

Аз също почвам да мисля, че нищо няма да разберем, но не по гореописаните причини. У нас има достатъчно противопоставяне в обществото и по етажите на властта, та случаят да бъде използван за омаскаряване на политически противници сега, когато още нищо не е доказано, та камо ли ако можеше да бъде. Има цял сегмент, който нарича противниците си педофилска секта със задоволството на мършояди, та камо ли ако действително се окаже, че има подозираното касателство.

Струва ми се, че причината случаят да остане нещо като този със сестрите Белнейски по скоро ще бъде невъзможността на разследването да докаже версията си. Изглежда, че са извършени процесуални нарушения още при огледите и събирането на доказателства. Аутопсиите  явно не дават достатъчно основание, примерно да се излезе публично с изявление, че тия са били яко надрусани и то от години. Балистиката май още не могат да я оправят. С международните експертизи не знам какво стана дали въобще има.

Като нищо ще си останат нещата на етапа в който са в момента...

# 50 074
  • София
Aпmasu, напротив - родителите са подкрепяли ненормалното - децата да не ходят на училище, децата да не общуват с роднините си, децата да нямат среда за израстване сред връстници, децата да медитират с часове и да бъдат вкарвани в хипноза, децата да пътуват сами и да спят в една стая с възрастни мъже, които не са им бащи (Леон и Алекс). Всичко това е подкрепяно от родителите, те са били наясно, не е било тайна.

# 50 075
  • София
Вчера, когато Barsa зададе въпроса приета ли е наредба аутопсиите да се правят със заснемане,  се запитах адвокатите на близките как не са ги посъветвали да поискат заснемане. Ама то в този шок и ужас ....

# 50 076
Да, Magenta, абсолютно е така, затова казвам, че вероятно са част от общността. А може да има и всякакви други причини за такава подкрепа. Но на мен ми се очертават основно две - или са хора с изкривено, патологично мислене, или са хора от общността.

# 50 077
Не мога да прогнозирам какво от разкритията ще се съобщи и какво не. Прави ми впечатление, че когато има твърдост да се спре теч на информация, това е възможно. Мисля, че всички тук сме съгласни, че частичното подаване на информация в началния етап беше изключително вредно за обществото. Надявам се, това да не се повтаря повече, независимо кое е правителството, кой е министър на МВР, идват ли избори и подобни политически интереси. Случаят е криминален и чакаме да бъде приключен. Каквото и да излезе накрая, няма как да е приятно, няма как да се хареса и това го казвам независимо дали досегашната версия ще се потвърди, или не. В най-лошия случай няма да бъде разкрито какво се е случило и конспирациите ще продължат. Имам предвид, че за мен това би било най-лошото, не че няма да има хора, които да ги устройва да всяват хаос и подозрения.

# 50 078
Aпmasu, напротив - родителите са подкрепяли ненормалното - децата да не ходят на училище, децата да не общуват с роднините си, децата да нямат среда за израстване сред връстници, децата да медитират с часове и да бъдат вкарвани в хипноза, децата да пътуват сами и да спят в една стая с възрастни мъже, които не са им бащи (Леон и Алекс). Всичко това е подкрепяно от родителите, те са били наясно, не е било тайна.

Харесах ти поста,защото всичко това е така и аз лично не виждам причина нито това да бъде отричано, нито да бъде писано на всяка страница.

Въпросът е, че това не дава обяснение защо има шест трупа.нито  как е станало.

# 50 079
Имаше пост на Дачков, че Демерджиев бави умишлено информацията и случаят е напълно изяснен от фактическа страна. Пак политически игрички, този път наистина неясно каква е целта на протакането, навярно президентски избори, или бог знае какво.

Аз съм асолютно убедена, че Демерджиев е изцяло, напълно, категорично наясно какво се случва с разследването, какви данни има, какви факти са доказани и като цяло какво се е случило на Петрохан-Окилчица.
Защо обаче увърта не ми е съвсем ясно.

# 50 080
  • Сф
Ето ви една статия- мироглед, не знам пускана ли е от друг; Спелеолог ,който също е организирал лагери и е от тези пещерняшки среди. Виждам,че е от февруари още,но едва сега я виждам. Смятам, че човека излага гледната си точка по проблема с децата в групата съвсем рационално и трезво, а и е по- запознат от 99% от пишещите тук.
https://mirogled.com/news-view/speleologiet-svilen-delcev-klubie … -raiona-na-bosnek

# 50 081
Barsa, коректорът ти ти прави номера. Смисълът сега е ясен все пак въпреки грешката, но вчера имаше нещо, което така беше излязло и оставено, че нищо не се разбра. Ако искаш, обърни внимание на това.

# 50 082
Сочейки пръст към някого, не забравяйте че останалите пръсти сочат към вас...

# 50 083
  • София
Ще се разбере кое как е станало, но когато прокуратурата реши.
Аз си имам версия защо прокуратурата не иска да излиза с информация. Нещата са много гнусни, така каза Росен Йорданов, който има достъп до материалите по разследването, иначе няма как да изготвя психологична експертиза
И тази групичка при такива ужасяващи действия е била оставена от всички замесени институции - прокуратура, ДАНС, МВР, ДАЗД, ... да си върши насред държавата и с нейното покровителство, каквото и както си иска.

# 50 084
Всеки може да се подведе, но ще отбележа, че не е разпространявала линк и лични данни на човека, за когото друг потребител беше в грешка.
Преднамереност има към коментарите на Florecita и Баба Дали, от буквалност към технически грешки от коректора та чак до обвинения в дезинформация и манипулация.
Който апелира за толерантност и коректност, също да бъде толерантен и коректен.

Общи условия

Активация на акаунт