Отговори
# 50 085
  • София
Ето ви една статия- мироглед, не знам пускана ли е от друг; Спелеолог ,който също е организирал лагери и е от тези пещерняшки среди. Виждам,че е от февруари още,но едва сега я виждам. Смятам, че човека излага гледната си точка по проблема с децата в групата съвсем рационално и трезво, а и е по- запознат от 99% от пишещите тук.
https://mirogled.com/news-view/speleologiet-svilen-delcev-klubie … -raiona-na-bosnek
Но самият той казва: Знаете, че не е лесно да намираме смислени и интересни занимания през лятото. Това обаче е различно от това да оставиш на някого детето си той да го отглежда и възпитава извън училищната среда.

..С което се приключва аналогията между организиране на лагер и оставянето на деца от родителите им да ги отглеждат чичаци у шубраци..

# 50 086
Не че дължа обяснение на katta заради грубия тон, но ще поясня за другите потребители: случаят да не бъде разрешен, а не да не се огласи информацията.

# 50 087
Още някой ще изпълзи ли да обяснява колко съмнителен е бил Калушев и как познава Яни и Алекс от бебе, какво прекрасно дете е, ама... досега си траяхме, та трябваше Алекс да умре, за да излезем и да говорим.
Цялата пещерняческа общност, кметът г-н Терзиев, сума госпожи и господа от ППДБ, Русев и кой ли още не е познавал Калушев, виждал е децата и е мълчал като.... какво?
Барабар с Ралица, Майсторова, София, Деян, Невена и всички останали, които са гравитирали около групата.
Да попитам аз... всички тези гореизброените.. имат ли или нямат вина за случилото се с Алекс.
Ако.. а вие тук сте убедени, че нещата са много гнусни... ако е имало гнусотии... къде допреди трагедията бяха всички тези хора.

За мен изводът е... нямало е гнусотии. Иначе все един, едничък нямаше да си затвори очите и щеше да спаси това прекрасно дете.

И не да обвинявате мен и останалите в психопатия и плоскоземство. Моля.
Аз просто искам да знам истината и всички виновни да си понесат последствията.
Не само Калушев да опира пешкира, щото е два метра под земята.
Той можеше да в в затвора и по съдилищата сега.. за назидание на всички бъдещи като него. Но поне първо от устата му щяхме да чуем какво точно е ставало. А сега имаме само фантасмагории.

# 50 088
Ване, ти пак неразбрала.
Детето, за което говори този спелеолог, казва че е от еврейската общност и Калушев се е грижил за него, както и за Александър. Сигурно става думата за Леон.

# 50 089
  • София
Логическо заключение - Калушев не може да е виновен, защото никой замесен с групата и одобряващ действията на Калушев и сие досега не ги е издал. Одобряващ действията на Калушев?

# 50 090
  • София
Всеки може да се подведе, но ще отбележа, че не е разпространявала линк и лични данни на човека, за когото друг потребител беше в грешка.
Преднамереност има към коментарите на Florecita и Баба Дали, от буквалност към технически грешки от коректора та чак до обвинения в дезинформация и манипулация.
Който апелира за толерантност и коректност, също да бъде толерантен и коректен.

Да, всеки може да се подведе, дори след, цитирам: "което видях в профила" , но нищо, че няма признаване на грешката, по-важното е прехвърлянето на цялата вина на друг потребител, липсата на извинения към предполагаемия баща.

И аз апелирам за толерантност и коректност

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 12:04 от valya61

# 50 091
Вчера, когато Barsa зададе въпроса приета ли е наредба аутопсиите да се правят със заснемане,  се запитах адвокатите на близките как не са ги посъветвали да поискат заснемане. Ама то в този шок и ужас ....
Това не е ли по нареждане на прокурор. И ако има адвоката може да изисква да го изгледа в присъствие на служители, като не се разрешава присъствие на роднините, снимки и заснемане на самото видео

# 50 092

Под това мото ще е протестът в петък от ангелите. Обаче какво дело искат да бъде вкарано в съда?? Или искат досъдебното да бъде със заключение “неизвестен извършител”

# 50 093
Важното е да има протест, пари се събират...

# 50 094
  • София
Вчера, когато Barsa зададе въпроса приета ли е наредба аутопсиите да се правят със заснемане,  се запитах адвокатите на близките как не са ги посъветвали да поискат заснемане. Ама то в този шок и ужас ....
Това не е ли по нареждане на прокурор. И ако има адвоката може да изисква да го изгледа в присъствие на служители, като не се разрешава присъствие на роднините, снимки и заснемане на самото видео

Питах, защото имаше отговор, че може, но не е задължително. Но щом адвокатите не са го поискали значи няма такъв вариянт. Мислех си, че просто щяха да отпаднат много словесни престрелки.

# 50 095
Николова каза на последния брифинг май, че за тройната експертиза, която са поискали преди да освободят телата от Околчица, експертите са казали, че не са им нужни телата, за да я направят.   И тогава веднага ги били освободили. След като не са им били нужни телата, едва ли само по листове и описи са правили тройна експертиза. Вероятно е имало снимки, може би видео, взети проби достатъчно и т.н. Дано е така, де.

Направи ми впечатление също, че от пожарната безопасност на брифинга казаха, че са си тръгнали последно в 2,30 часа през нощта на 03. 02.
Въпросът е, ако са били там през цялото време как така са допуснали силно възпламеняване втория път вечерта, когато се е разгоряла хижата?
Кмета на Гинци каза, че никой не разбрал как е станало, което беше много странно. Той си е тръгнал към 9 вечерта казва. А те са гасили до 2 и 30 часа през нощта. Доста време си е горяло.
Били ли са там въобще от пожарната през цялото време? Ако не защо? Ако да , как така са допуснали силен пожар?

# 50 096
  • В офиса
Ако.. а вие тук сте убедени, че нещата са много гнусни... ако е имало гнусотии... къде допреди трагедията бяха всички тези хора.

За мен изводът е... нямало е гнусотии. Иначе все един, едничък нямаше да си затвори очите и щеше да спаси това прекрасно дете.
Сигнали е имало, за гнусотии не, но за нередности. Имало е и проверки. Имало е и чадър, изнасяне на информация за сигналите и потопяването им. Имало е и криене и контрол на информацията в самата хижа. Всички посетители са знаели толкова, колкото е трябвало, според ранга им на доверие и преданост на ламата. Имало е и мит около ламата и още го има. И въпреки всичко това сигнали е имало. Нали за това екзитват, поне според една от по-правдоподобните версии, защото не издържат да живеят в тази кочина, която не може да им осигури онова, което им се полага.
София всъщност е много умна жена. Как разказа всичко без да излиза доносник. Бедната, луда, хитра София.

# 50 097

Сигнали е имало, за гнусотии не, но за нередности. Имало е и проверки. Имало е и чадър, изнасяне на информация за сигналите и потопяването им. Имало е и криене и контрол на информацията в самата хижа. Всички посетители са знаели толкова, колкото е трябвало, според ранга им на доверие и преданост на ламата. Имало е и мит около ламата и още го има. Имало е и пълно подчинение на най-приближените. И въпреки всичко това сигнали е имало. Нали за това екзитват, поне според една от по-правдоподобните версии, защото не издържат да живеят в тази кочина, която не може да им осигури онова, което им се полага.
София всъщност е много умна жена. Как разказа всичко без да излиза доносник. Бедната, луда, хитра София.
Имало е сигнали, да. По тях има проверки и те не са установили нередности.
Ама вие не вярвате, че е възможно това. Всичко да е било наред.

# 50 098

Сигнали е имало, за гнусотии не, но за нередности. Имало е и проверки. Имало е и чадър, изнасяне на информация за сигналите и потопяването им. Имало е и криене и контрол на информацията в самата хижа. Всички посетители са знаели толкова, колкото е трябвало, според ранга им на доверие и преданост на ламата. Имало е и мит около ламата и още го има. Имало е и пълно подчинение на най-приближените. И въпреки всичко това сигнали е имало. Нали за това екзитват, поне според една от по-правдоподобните версии, защото не издържат да живеят в тази кочина, която не може да им осигури онова, което им се полага.
Имало е сигнали, да. По тях има проверки и те не са установили нередности.
Ама вие не вярвате, че е възможно това. Всичко да е било наред.
Как ще ги открият нередностите? Сами си казаха /мисля, че София го каза/,че са предупреждавани за същите и подготвени да посрещат проверяващите.

# 50 099
Още някой ще изпълзи ли да обяснява колко съмнителен е бил Калушев и как познава Яни и Алекс от бебе, какво прекрасно дете е, ама... досега си траяхме, та трябваше Алекс да умре, за да излезем и да говорим.
Цялата пещерняческа общност, кметът г-н Терзиев, сума госпожи и господа от ППДБ, Русев и кой ли още не е познавал Калушев, виждал е децата и е мълчал като.... какво?
Барабар с Ралица, Майсторова, София, Деян, Невена и всички останали, които са гравитирали около групата.
Да попитам аз... всички тези гореизброените.. имат ли или нямат вина за случилото се с Алекс.

И не да обвинявате мен и останалите в психопатия и плоскоземство. Моля.
Аз просто искам да знам истината и всички виновни да си понесат последствията.
Не само Калушев да опира пешкира, щото е два метра под земята.
Той можеше да в в затвора и по съдилищата сега.. за назидание на всички бъдещи като него. Но поне първо от устата му щяхме да чуем какво точно е ставало. А сега имаме само фантасмагории.

Vanne, много неща все още не се знаят и потъваме в догадки. Имайте предвид, че при секта, членовете и правят всичко възможно нищо да не излиза наяве. При такива случаи, успяват да се прикриват успешно, но до едно време. Който се занимава с мръсни дела, рано или късно бива хванат от властите. Може и със случая в Петрохан да стоят по този начин нещата. Засега всичко сочи против Калушев. При толкова много сигнали, какво очаквате, че се е случвало при закрити врати в тази хижа? Нещо хубаво ли?

Общи условия

Активация на акаунт