Отговори
# 50 205
Много хора са замесени, ама решенията се вземат от единици, разпорежданията се дават от същите или близки до тях единици.
Многото надолу просто действат и не питат много и носят отговорност "до размера на дяловата вноска".

# 50 206
Не беше  ли се сецнал Ники? Какво смъртно легло?

за здравомислещите може да се е сецнал, за индоктринираните е друго:
"ЕПИЗОД 4: Преди години НИКИ беше в болница. 48 часа РАЛИЦА И ИВО бяха неотлъчно до него. Тогава Иво ми се обади по телефона, той рядко се обаждаше, предпочиташе да ми пише. И досега помня гласът му -необичайно нисък и категоричен Ники е много зле, обади се на всички твои познати лекари, спешно да се направи нещо, разбираш ли, че ники умира!!!
Никога не бях чувала гласа на ИВО с такъв тембър. Направих каквото можах, но никой не успя да му помогне. И тогава ИВО взе решение, че го прибира в планината и сам ще го лекува.
Той успя! Когато го питах КАК, отговорът беше: внуших му, че е здрав!!!"
Стела Майсторова
  И от болницата са му разрешили да си вземе умиращ пациент, много млад човек, на който е никакъв , за да го лекува в планината с внушение? Или това пак с връзките на прослойката...
  Такива разкази са обида за интелекта на публиката.

# 50 207
Същата случка я имаше разказана от РА, там май пишеше, че си е сецнал кръста. Тя твърдеше, че първата нощ останали да спят заедно с ИК в болницата, после той я убеждава да остане само той и тя отива при ИИ, който пък спял в колата пред болницата. После, понеже НЗ не се подобрявал, го изписват и ИК го излекувал на хижата. Нещо такова си спомням.
Това е като тези гледачки, врачки и т.н. дето лекуват с енергия, билки и други такива. Хората им се доверяват и стигат до лечение, когато вече е твърде късно.

# 50 208
  • Варна
Или пък вариант 2- стигат до тях когато традиционната медицина е вдигнала ръце и нямат какво да губят…

# 50 209
Не беше  ли се сецнал Ники? Какво смъртно легло?

за здравомислещите може да се е сецнал, за индоктринираните е друго:
"ЕПИЗОД 4: Преди години НИКИ беше в болница. 48 часа РАЛИЦА И ИВО бяха неотлъчно до него. Тогава Иво ми се обади по телефона, той рядко се обаждаше, предпочиташе да ми пише. И досега помня гласът му -необичайно нисък и категоричен Ники е много зле, обади се на всички твои познати лекари, спешно да се направи нещо, разбираш ли, че ники умира!!!
Никога не бях чувала гласа на ИВО с такъв тембър. Направих каквото можах, но никой не успя да му помогне. И тогава ИВО взе решение, че го прибира в планината и сам ще го лекува.
Стела Майсторова
Внушил му е, че е здрав. Ето как е действал Калушев. Малко аяуаска, медитацийка, контрол на съзнанието, ала-бала, и воала - човекът е излекуван. Под такова въздействие едни са си оставяли парите на Петрохан, други децата.

# 50 210
…И Росен Йорданов потвръждава отново официалната версия:

https://share.google/hWoX13mBa6urwBb1v

# 50 211

Ти да видиш.Септември ще са готови...При нареден пъзел ...

# 50 212
Или пък вариант 2- стигат до тях когато традиционната медицина е вдигнала ръце и нямат какво да губят…
И това го има, много е тъжно...

# 50 213
Ако това означава да се разкрие малко от чадъра над групата, нямам против който и да го отнася, честно казано.

# 50 214

И според Бузов тогава ще са готови и пъзелът ще е пренареден изцяло.

# 50 215

Доколкото се ориентирам от публичните изказвания, основната фактология се знае от месеци (кой кого е убил и кой се е самоубил). Но има множество експертизи по детайлите откъм механика, психология и електронни устройства.
Особено ако наистина са успяли да разкодират харддиск с нелегални материали на него, предполагам, че трябва и да се анализира дали тези материали са били разпространявани...
Говори се за нови данни и свидетели от последните месеци. Тези данни също изискват допълнителна обработка.
Та може да е политически ход, а може и наистина да си е логистика. Да им остава да доразкодират някое устройство или да проследят пътят на данните от него. Или да доразплитат мотива. Според мен са на финалната права и изкат да изчистят всички тънкости, преди да правят нов брийфинг. Особено след като последните половинчати брифинги предизвикаха такава вълна от конспирации.

# 50 216
La farina вече обърна внимание на това изречение от поста на neuromancer, но аз искам да го подчертая отново специално за "ягодка", защото го казва близък на Калушев човек.
Стела Майсторова

Сигурна съм, че ягодките разбират какво искам да кажа с това подчертаване, но ще направя пояснение за всеки случай - автентично признание от близките за възможностите на Калушев да внушава разни неща на последователите си.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 11:00 от Кити Кет

# 50 217
А някъде другаде , освен в  PIK,  има ли информация?

# 50 218
Какви правила наруших с мнението, че Калушев е бил своеобразен "духовен чекръкчия", та пак скорострелно докладвахте да се изтрие.
Жив пример е излекуването на Ники след безсилието на медицината. Ще лъжат ли професор Майсторова и Ралица за това? Аз им вярвам.

Много сполучливо сравнение. Обяснява посетителите в хижата, че и в Мексико, и желанието им за дискретност, ако са политици и крупни бизнес дами. Гмуркането и брането на боровинки не че не са приятни или полезни, но не са чак толкова секретни занятия.
Само едно сравнение ще си позволя с един истински чакръчкия, да почива в мир. Човекът беше обявен за народен лечител, живееше си в родното си място, идваха хора ако не от цялата страна, поне от цяла Северна България. Приношения не вземаше. Синът му не знам дали има неговата дарба, но е професионален физиотерапевт. Хората, на които е помогнал бащата, не се срамуваха открито да го хвалят. Нито пък лекарите!
Разликите с Калушев са очевидни. Калушев е бил спелеолог и е направил интересен филм, помогнал е в спасителна акция в пещера, гасил е горски пожар в ранен етап. Имал е заложби, имал е качества.
За Лечител, Духовен водач и Учител не е имал, там се е надценил. Сам себе си е надценил, надценили са го и в неговия кръг. Бих казала, че заради липсата на всякакво търпение и смирение се е отклонил от будизма и отделил от ламата си. В собствените му думи в собствения му сайт и форумите, в които е участвал, се вижда арогантност (не зачита авторитети) и авторитарност (думата му да е закон, да не се подлага на съмнение собствения му авторитет).

# 50 219

Впрочем, в това интервю обяснява и за двойното прострелване на Ивей.

И аз подозирам, че нещо такова е станало. И предполагам това е сложно за установяване и също е бавило експертизите известно време.

Общи условия

Активация на акаунт