Отговори
# 50 340
Плъх, аз ще питам.
Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс? Тогава ли е взето решението? На мен това ми е един от моментите, които трудно се обясняват. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите? Защо са бързали?

Браво! Добри, ясни и конкретни въпроси!

1. Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс?

Уговорката Николай да занесе багажа на момичето е от предишния ден. Сутринта той става и тръгва. Оставя пистолета си в хижата. Калушев е обмислял "екзита" от неизвестно колко време, но точно тази сутрин, след като се е събудил,  взима окончателното решение. Никой друг още не знае! В главата му се оформя план - да отдели момчетата от останалите, и т.н. Фактът, че Николай е без пистолет е удобен за Калушев. Свързва се с Николай и му казва, че ще го чака "еди-къде-си" (най-вероятно на отбивката от главния път към хижата). Николай, нищо не подозиращ, послушно се прекачва на кемпера и тръгват към Околчица.

2. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите?

Калушев е нарцис, страхувал се е от rejection. Той не е искал момчетата (и другите) да знаят какво предстои до последно. Прегръщането преди тръгването на Калушев не е "прощално сбогом". Забележете, и Алекс не се прегръща с никой, просто стои на 2-3 метра отстрани. Възможно е (дори много възможно!) Калушев да е казал на тримата, че ще се връщат в с.Българи на морето или нещо такова! В този момент, тримата също не знаят какво ще се случва същата вечер!

3. Защо са бързали?

Не са! Бързал е само Калушев. Останалите се мотаят напълно ежедневно, нищо неподозиращи. Когато се прегръщат преди да тръгне кемпера, обърнете внимание как Ивей е леко изненадан от цялото прегръщане. Очевидно беше тръгнал да влиза в хижата, но се върна да участва и той. Прегръщането е инициирано от Калушев и е малко изненавдащо за останалите (вижте пак Ивей!!), а Алекс е игнориран.

-----

Добри въпроси lesnoe. Като допълнение, може да прочетете тук:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51358210

Момичета, давайте списък с конкретни, кратки и ясни въпроси, които ви идват на ум срещу официалната версия.

# 50 341
Всички стари стъпки са покрити с пепел, вятърът ги е навявал.
С изключения са само тези на Деян и котката (?), както и вдясно под кучешката колиба, има и горе до хижата пак в дясно.
Това забелязах аз от снимката на Бърд.

# 50 342
Сивия Плъх, какво предполагаш за пожара - случайност ли е, че по същото време спира и токът; каква може да е била целта на умишлен пожар; имат ли пожарникарите обяснение защо се е възпламенил отново на другия ден?
Благодаря!

# 50 343
Назад потребителка беше пуснала странен пост, който не стана ясно от кого е, уж от познати на ИК и на групата, който завършваше толкова странно и с някакви звезди, които подсказвали какво се е случило на Петрохан. Чета сред  последните коментари, че се били застреляли навън, за да гледали звездите...Каква е връзката на звездите с трагедията, разбрахте ли /защото аз нищо не разбрах от въпросните постове/?
По спомен, но не помня къде го четох, точно на този ден има някаква особена подреба на подвижни и стационарни звезди в небето. Която била "важна" за някои източни религии. Възможно е и да е било в някоя от астро групите във фейсбук.

За положението на телата - от наша гледна точка (без значение ягодки, черешки, тикви или мушмули), нява как да преценим естествено или неестествено е разположението на телата, ако приемем, че са се самоубили там, пред колибката. Просто защото не се знае кой колко е тежал точно в този момент. Кой колко е висок, с точност до сантиметър. Каква е била силата на отката и изместването от изстрелите на телата. Ако има тези изходни данни, може да се изчисли почти с точност как точно трябва да са разположени телата. Чиста физика, механика и сатика. И пак с уточнението, че за сега знаем, че там са намерени телата. За сега не знаем официално там ли са се екзитнали.

Ето я статията:

https://trud.bg/a/articles/budistkite-tayni-na-petrohan-palnolun … hil-s-shest-trupa

# 50 344
  • my own world....
Доколкото аз помня в доклада на ДАНС пишеше, че са имали среща служители на ДАНС със служители на ГДБОП (заради сигналите на Валери и бабата и дядото на Л.) и след това са предали на прокуратурата случая... Анонимис, покажи къде пише оперативни действия???

# 50 345
  • София
Бузов не е казал, че килърите са невъоръжени. Някак си не е на ниво да се пишат такива доводи при оборване на тези или пък хипотези.
Ако пък аз съм в грешка, моля за извинение.

# 50 346
Плъх, аз ще питам.
Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс? Тогава ли е взето решението? На мен това ми е един от моментите, които трудно се обясняват. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите? Защо са бързали?

Браво! Добри, ясни и конкретни въпроси!

1. Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс?

Уговорката Николай да занесе багажа на момичето е от предишния ден. Сутринта той става и тръгва. Оставя пистолета си в хижата. Калушев е обмислял "екзита" от неизвестно колко време, но точно тази сутрин, след като се е събудил,  взима окончателното решение. Никой друг още не знае! В главата му се оформя план - да отдели момчетата от останалите, и т.н. Фактът, че Николай е без пистолет е удобен за Калушев. Свързва се с Николай и му казва, че ще го чака "еди-къде-си" (най-вероятно на отбивката от главния път към хижата). Николай, нищо не подозиращ, послушно се прекачва на кемпера и тръгват към Околчица.

2. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите?

Калушев е нарцис, страхувал се е от rejection. Той не е искал момчетата (и другите) да знаят какво предстои до последно. Прегръщането преди тръгването на Калушев не е "прощално сбогом". Забележете, и Алекс не се прегръща с никой, просто стои на 2-3 метра отстрани. Възможно е (дори много възможно!) Калушев да е казал на тримата, че ще се връщат в с.Българи на морето или нещо такова! В този момент, тримата също не знаят какво ще се случва същата вечер!

3. Защо са бързали?

Не са! Бързал е само Калушев. Останалите се мотаят напълно ежедневно, нищо неподозиращи. Когато се прегръщат преди да тръгне кемпера, обърнете внимание как Ивей е леко изненадан от цялото прегръщане. Очевидно беше тръгнал да влиза в хижата, но се върна да участва и той. Прегръщането е инициирано от Калушев и е малко изненавдащо за останалите (вижте пак Ивей!!), а Алекс е игнориран.

-----

Добри въпроси lesnoe. Като допълнение, може да прочетете тук:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51358210

Момичета, давайте списък с конкретни, кратки и ясни въпроси, които ви идват на ум срещу официалната версия.

Сивия плъх, отговорът Ви хипотеза ли представлява, или информация?

# 50 347
Аз правя една друга спекулациия: 1.2. е бил пълнолуние. Дали са отдавали значение на такива неща в избора на дати? Доста си е падал Калушев по езотерика във всеки случай. Следващият ден е бил понеделник, дали Калушев не е узнал от неговите агенти и чадъри за някаква предстояща проверка, която екзитът е изпреварил? Разделили са се на две групи, защото младите не са знаели. Както казва Плъх, напълно възможно и даже вероятно е да са си мислели, че се връщат в Българи. Че пътешествието свършва на Околчица, това Калушев им е открехнал там на място, след като е взел успокоителното си и след като е узнал от Деян, че първата група са вече пътници.

# 50 348
  • София
Сив Плъх, добър анализ...и моите заключения са близки..
А според теб, Дечо защо и на кого показва средни пръсти?

# 50 349
Аз правя една друга спекулациия: 1.2. е бил пълнолуние. Дали са отдавали значение на такива неща в избора на дати? Доста си е падал Калушев по езотерика във всеки случай. Следващият ден е бил понеделник, дали Калушев не е узнал от неговите агенти и чадъри за някаква предстояща проверка, която екзитът е изпреварил? Разделили са се на две групи, защото младите не са знаели. Както казва Плъх, напълно възможно и даже вероятно е да са си мислели, че се връщат в Българи. Че пътешествието свършва на Околчица, това Калушев им е открехнал там на място, след като е взел успокоителното си и след като е узнал от Деян, че първата група са вече пътници.

В началото се писа за някаква предстояща проверка на социалните. Може би във връзка с АМ и момичето, което е живяло с тях, вместо да ходи на училище.
Така или иначе още няколко седмици и ще разберем какво и кога.

# 50 350
Може ли скриншот на тези пръсти?

# 50 351
Може ли линк към видеото, което показва, как Деян “ги намира”? Как идва, а после как бяга, има видео, но “как ги намира”, НЕ откривам такова.
Права сте, този момент го няма. Това намерих, хронологията е на user1905, ср, 18 фев. 2026, 16:58:
10:40 - Пристига жълт лек автомобил (Деян) към хижата. 10:44 - Деян влиза през задния вход на хижата. 10:45 - Деян излиза от хижата, плачейки. 10:53 - Деян обикаля хижата. 10:59 - Жълтият лек автомобил си тръгва от хижата.
В допълнение към тази хронология са снимките от дрона, които намирам за достоверни, защото са от два различни ъгъла и не си противоречат.
Така че се получава:
Следите на Деян са много ясни и не се вижда да е размествал каквото и да било. За десетината минути, като се има предвид и разстоянието от колата до входа, не е имал време за някакви действия.

# 50 352

Има такива индикации, ето:

https://trud.bg/a/articles/budistkite-tayni-na-petrohan-palnolun … hil-s-shest-trupa

# 50 353

В началото се писа за някаква предстояща проверка на социалните. Може би във връзка с АМ и момичето, което е живяло с тях, вместо да ходи на училище.
Така или иначе още няколко седмици и ще разберем какво и кога.
А дали ще разберем? Ще предостави ли прокуратурата доказателствата на обществеността? Или само заключенията си?

# 50 354
Може ли скриншот на тези пръсти?
Спенса, има ли смисъл - ще е много лошо качество и най-вероятно ще кажеш, че не са средни, а кутрета?

Общи условия

Активация на акаунт